Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (299)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ačkoli bych Jakobův žebřík neoznačil tak úplně za horor, je zde mnoho scén, z kterých jde husí kůže. Zároveň je to další z řady snímků, které charakterizuje věta "Válka je svinstvo". A o válečné svinstvo tu vlastně jde, ale nechci spoilerovat, i když se o to postaral už text obsahu, pokud jste ho četli. Myslím, že tenhle film by žádný hororový fanda neměl vynechat. Takovéto temné thrillery mám prostě rád. Zvlášť, když se v hlavní roli objeví sympaťák, jako je Tim Robbins. Moc se mi to líbilo. ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Výborný, ale také i těžko uchopitelný snímek, o kterém jsem doposud věděl tak nějak matně a o to víc jsem příjemně překvapen. Navíc docela zaráží několikrát zaznamenaná podobnost s letošní Hranicí života (čistě subjektivní dojem vycházející z mého pochopení obou filmů), která je minimálně o třídu horší. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mi vadila paradoxně právě ta haluzovost, kdy divák nemá ani tucha, co se skutečně děje, co je flashback a co je jenom haluškový výmysl. Být to jen o trochu přehlednější, a mít to lepší konec (tenhle mě zklamal) neváhám s pátou hvězdou. Tim Robbins zde dokazuje, jak dobrý je herec. Hororové vsuvky se nesou v duchu devadesátek, jsou nechutné a děsivé. Těžké a depresivní, přesně jak to máme rádi. Poslední výhrada, která v originále odpadá - malý Macaulay Culkin nadabovaný podle mě dospělou ženou, ten jeho hlas je naprosto strašný! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kvalitu snímku zabezpečujú najmä herci a originalita príbehu, i keď na niektorých miestach by som našiel pár vypožičaných prvkov z mnohých iných. Prvá polovica je takmer perfektná, len práca s kamerou by sa dala vylepšiť a ani tie, pre mnohých účinné flashbackové prestrihy, na mňa nezabrali ani trošku. S atmosférou sa tvorcovia pekne pohrali, rovnako ako sa s divákom pohrával dej a záver. Temné, tajomné a znepokojivé spracovanie necháva diváka na vážkach až do samého záveru, ktorý nevyšiel až tak úplne podľa mojich predstáv, čo sa kvality a originality týka. 75%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Všechny filmové efekty byly natočené přímo na place, bez dodatečné postprodukce. Například scéna s "třesoucí se hlavou" je docílena natočením herce za rychlosti 4 snímků za sekundu. Herec jen mával hlavou, ale ramena nechal pevně na místě. Poté při normální snímkové frekvenci 24 snímku za vteřinu působí výsledek jako neuvěřitelně rychlý a hluboce znepokojivý. (Seabeast)
  • Adrian Lyne s ťažkým srdcom prepísal na konci filmu scénu zahŕňajúcu biblický Jakubov rebrík. Pôvodne do nej scenárista Bruce Joel Rubin chcel zapojiť masívne schodisko, ktoré by stúpalo až do mrakov, s davmi ľudí, ktorí by ho lemovali. Lyne sa však obával všeobecného odmietnutia. Pôvodnú myšlienku teda nahradil schodiskom, ktoré stúpalo iba do Jakubovho domu - podľa princípu, že nebo je všade tam, kde sa človek cíti najšťastnejší. (misterz)

Reklama

Reklama