Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Na cestě krajinou, která by se líbila tak mému velbloudovi, se v autě k lepším zítřkům veze manželský pár. V takové situaci je porucha na autě něco, co nezbytně musí nastat a tím téměř končí uvěřitelné okamžiky filmu. Nebudu upozorňovat na každý spoiler zvlášť, dál to prostě nečtěte, pokud spoilery neradi. Jsme v oblasti, kde se už pěkných pár lidí ztratilo, sice projíždějící cizinci, ale nikoho z nich nikdo nepostrádal, ani se žádnou zvláštní náhodou nenašel kousek těla. No taky nejsme v kriminálce Nevadská poušť nebo Sběratelích kostí. Chlapík, co hledá ztracenou manželku, je podezřelý nejen ožungrům v hospodě, ale i místním šerifům. Hrdina tedy ztracenou manželku hledá sám a na to, že má jinak civilní povolání, je pozoruhodné, jak snadno doluje z paměti stopařské schopnosti a předvádí výtečnou kondici. Jo jo, co se v skautu naučíš, po překročení hranice středního věku v Nevadské poušti najdeš. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Niekedy si clovek potrebuje len tak z prdele otvorit plechovku s thrillerom v atmosférickom naleve. Mne osobne velmi chutila, ale ku koncu som toho mal dost. Od prvého hryzu ma unasal prud tajomna, bezradnosti a nedovery. Kurt mal plne oci piesku a kedze velmi lubi, robi aj veci , ktore su vacsine az "ne-lo-gi-cke". Kurt na to moze zvysoka srat a riadi sa preciznym reziserskym svihom mistra Mostowa.ktory to napinanim drti az na kost. Dalo by sa povedat ze vsetko v poho, ale potom pride "classic end" , vsetko to posere a splachne do kanala. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

i když je to jen omílání ohranýho tématu, je to zpracovaný úplně jinak, než obyčejně. normálně se hlavní hrdina ve filmech o únosu (koho a čehokoliv) vrhá do boje hlava nehlava, střílí o sto péro, zabíjí levým malíčkem a nakonec všichni zločinci umřou nebo v slzách slíbí, že už nikdy nic takovýho neudělají. tady to sice dopadne podobně, ale ne proto že by si kurt plivl do dlaní a vytáhl z tajnýho pouzdra v autorádiu dalekonosnou pušku. tady si to opravdu odedře a pořádně se zapotí. takhle by to totiž klidně mohlo být. takhle by seklidně mohl někdo s únosci vypořádat a únos vyřešit. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nudný thriler. Unesli mi manželku a já ji určitě najdu at to stojí co to stojí. Ať žije Americká vize neohrožených manželů, tupých manželek a neschopných únosců. Jonathan Mostow se připravuje na Terminátora 3 a kdybych o jeho usednutí na režisérskou židličku T3 měl rozhodovat já, nikdy by si na něj nedošel ani do kina. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem koukal přímo na Vánoce, a možná to není ten nejlepší nápad koukat na takový film po Štědrovečerní večeři, ale fakt je, že to byl jediný film, který mě v televizi zaujmul, a to se mi na něm líbilo. Sice nápad není nijak zajímavý, ale Kurt Russell tomu dodává patřičnou vizáž a díky němu to všecko solidně ubíhá. Únosů už jsme tu měli už opravdu hodně a abych pravdu řekl, tenhle se od jiných ničím zvláštním nevyjímá, jen se mi na něm líbilo, že mě dokázal zaujmout a to je na takovýto film co říct. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Auto, které ve filmu vlastní a řídí Jeff Talor (Kurt Russell), je Jeep Grand Cherokee (1996). (kostak)
  • Red (J.T. Walsh) jazdí na ťahači Peterbilt 377. (m.a.t.o.)
  • Videohra, ktorú hrá Redov (J.T. Walsh) syn, ktorého hrá Vincent Berry, je "Ultimate Doom". (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama