Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nesnáším kamióny a jejich řidiče! Tam u nás na uzoučké okresce v Prdelovicích vás tyhle obří stvůry klidně přinutí vjet s autem do příkopu, zalátané silnice jsou po nich samá lochna, krajnice rozpraskané a ulámané, kolem cyklistů se klidně proženou v 20 cm vzdálenosti stylem Rallye Horní - Dolní a mají na háku, jestli Vás sfouknou někam do škarpy nebo přímo pod svá kola. Na dálnicích čumí na televizi a luští křížovky, místo aby se věnovali řízení. A jako by tohle všechno nestačilo, ta bezohledná pakáž krade pocestným manželky! Ale někteří pocestní za sebou mají béčkovou akční kariéru a umí v sebeobraně kousnout... 70% - spíše z nostalgie. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

i když je to jen omílání ohranýho tématu, je to zpracovaný úplně jinak, než obyčejně. normálně se hlavní hrdina ve filmech o únosu (koho a čehokoliv) vrhá do boje hlava nehlava, střílí o sto péro, zabíjí levým malíčkem a nakonec všichni zločinci umřou nebo v slzách slíbí, že už nikdy nic takovýho neudělají. tady to sice dopadne podobně, ale ne proto že by si kurt plivl do dlaní a vytáhl z tajnýho pouzdra v autorádiu dalekonosnou pušku. tady si to opravdu odedře a pořádně se zapotí. takhle by to totiž klidně mohlo být. takhle by seklidně mohl někdo s únosci vypořádat a únos vyřešit. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je, že snímek absolutně nepřináší nic nového a je hrozně neoriginální, ale i tak se na něj příjemně kouká. Russel a jeho věk se ke scénáři docela hodí, navíc je sympatické je, že nepůsobí jako nezdolný buchar, co si cestu jen prostřílí. Jinak už bych jen skloňoval výraz průměr v mnoha pádech. Únos nevyžaduje velké mozkové pochody a na dlouhodobější cestu do vaší hlavy rozhodně nemá. Jednou uvidíte a založíte mezi deset jemu podobných. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Normálně bych se takovému filmu obloukem vyhnul (obzvlášť v dabingu!), ale to se mi takhle jednou nechtělo spát a v telce zrovna nic lepšího neběželo, tak jsem tomu dal šanci, a kupodivu jsem zjistil, že to vůbec není špatné. První dojmy sice byly dost nevalné - ten film na mě působil strašně lacině a úvod mě nudil skoro stejně jako třeba 48 hodin v Paříži, pokud bych měl jmenovat film z podobného soudku, ale když se to pak rozjede, tak to nabere správné tempo, a ta proměna Kurta Russella z uťáplého manžílka v srdnatého chladnokrevného zachránce je dost zábavná, navíc mě i dost bavil J. T. Walsh coby hlavní záporňák, včetně jeho závěrečného zlikvidování. Jasně, moc originality tam není a celkově to není film, který by nějak stál za řeč, ale minimálně v mém případě se mu povedlo mě napnout tak, že jsem vydržel až do konce, což není k zahození. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Svižný a skvěle šlapající akční thriller, ve kterém si to jeden obyčejný manžel na vyprahlých silnicích nevadské pouště rozdá s bandou únosců. Scénář a režie dokáží z minima vytěžit maximum a ještě přidat dojem věrohodné reálnosti, k níž přispěli také skvělý J. T. Walsh jako lotr a Kurt Russell jako obyčejný chlápek, který se mění v buldoka, sice nejistého, zmateného a občas nemotorného, zato však velmi neodbytného. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Natáčalo sa vo viacerých lokalitách v Kalifornii, Utahu a Nevade. Napriek tomu odvážal Kurta Russella (Jeff Taylor) každý deň z miesta natáčania vrtuľník do Los Angeles, aby mohol byť so svojou rodinou. Nasledujúce ráno bol vrtuľníkom opäť dopravený na miesto natáčania. (m.a.t.o.)
  • Basil Poledouris musel hudbu k filmu komponovať dva krát. Prvá verzia, ktorú zložil bola totiž zamietnutá. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama