Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

monolog 

všechny recenze uživatele

i když je to jen omílání ohranýho tématu, je to zpracovaný úplně jinak, než obyčejně. normálně se hlavní hrdina ve filmech o únosu (koho a čehokoliv) vrhá do boje hlava nehlava, střílí o sto péro, zabíjí levým malíčkem a nakonec všichni zločinci umřou nebo v slzách slíbí, že už nikdy nic takovýho neudělají. tady to sice dopadne podobně, ale ne proto že by si kurt plivl do dlaní a vytáhl z tajnýho pouzdra v autorádiu dalekonosnou pušku. tady si to opravdu odedře a pořádně se zapotí. takhle by to totiž klidně mohlo být. takhle by seklidně mohl někdo s únosci vypořádat a únos vyřešit. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky dám proto, protože dementní chování většiny postav mě tak nehorázně s*alo, že to nebylo možné. Pokud mi někdo unese manželku, zabalí do pytle a chce ji nechat chcípnout někde ve sklepě a já to celé zpovzdálí (solidně ozbrojen) sleduju, TAK SE S NÍM NESERU a ustřelím mu držku u samé paty!!! Kurt je všechny ale mírumilovně zavře do sklepa namísto své drahé a pak se snaží ujet. Logika šumící trávy. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem koukal přímo na Vánoce, a možná to není ten nejlepší nápad koukat na takový film po Štědrovečerní večeři, ale fakt je, že to byl jediný film, který mě v televizi zaujmul, a to se mi na něm líbilo. Sice nápad není nijak zajímavý, ale Kurt Russell tomu dodává patřičnou vizáž a díky němu to všecko solidně ubíhá. Únosů už jsme tu měli už opravdu hodně a abych pravdu řekl, tenhle se od jiných ničím zvláštním nevyjímá, jen se mi na něm líbilo, že mě dokázal zaujmout a to je na takovýto film co říct. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Že je celá pointa filmu neoriginální a divná, to bych ještě bral. Přece jenom jde o film, kde se dá leccos přehnat. Ale tradiční závěrečné zvrhnutí z průměru až téměř k odpadu, to je snad v amerických filmových školách předmět číslo jedna. Prostě Únos si frčí vesele okolo svých tří hvězdiček bez jakýchkoliv problémů a najednou bum, facka jak prase, a jsme už jenom na jedné hvězdě. Tím pádem je výsledek neoslnivý. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Může se to stát i vám. Jo, jo Kurt se ocitne v nezáviděníhodné situaci. Nejdřív hádka při který se vznáší bitka ve vzduchu uprostřed pustiny. Pak rozbitý auto uprostřed pustiny a ochotný příjemný řidič, který nabídne pomoc a odveze Kurtovu starou kamsi do neznáma. Čas letí, manželka v pytli, nikdo ji nezná, nikdo si jí nevšimnul a když hlavní hrdina dobrodince konečně vypátrá, ten mu z klidným hlasem před policajtem oznámí : Já jsem vás nikdy neviděl a vaši manželku jsem nikdy nevezl! Fakt blbá situace. Jenom škoda, že po hodně vydařený první půlce kdy k neustálý atmosféře paranoii přispívá i tradičně parádní Poledourisova hudba, se druhá půlka mění v průměrný thriller z očekávaným koncem. Nutno, ale uznat, že ta závěrečná honička je celkem povedená a efektně natočená. Russel je uvěřitelný a přirozený a J T. Walsh dokonale slizký. Lepší průměr.60% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Jeffové (Kurt Russell) červené auto má poznávaciu značku Massachusetts 365 QUH. (ČSFD)
  • Basil Poledouris musel hudbu k filmu komponovať dva krát. Prvá verzia, ktorú zložil bola totiž zamietnutá. (m.a.t.o.)
  • Videohra, ktorú hrá Redov (J.T. Walsh) syn, ktorého hrá Vincent Berry, je "Ultimate Doom". (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama