Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

nash. 

všechny recenze uživatele

Svižný a skvěle šlapající akční thriller, ve kterém si to jeden obyčejný manžel na vyprahlých silnicích nevadské pouště rozdá s bandou únosců. Scénář a režie dokáží z minima vytěžit maximum a ještě přidat dojem věrohodné reálnosti, k níž přispěli také skvělý J. T. Walsh jako lotr a Kurt Russell jako obyčejný chlápek, který se mění v buldoka, sice nejistého, zmateného a občas nemotorného, zato však velmi neodbytného. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jeff Taylor (Kurt Russell) a Amy Taylor (Kathleen Quinlan) projíždějí krajinou, ale kvůli závadě na automobilu musí zastavit. Podaří se jim stopnout kamion a Amy se nechává odvézt k nejbližšímu telefonu, aby zavolala odtahovou službu. Mezitím se Jeffovi podaří jejich Jeep Grand Cherokee rozjet, ale po jeho ženě jako by se slehla zem... V téhle době o sebe při automobilových honičkách ještě skřípaly plechy a skladatel Basil Poledouris odvedl také svoji práci. Nechybí kvalitní záporaci J. T. Walsh a M.C. Gainey. Jonathan Mostow pouze nerežíroval, ale stojí také za příběhem a scénářem. Sven-Ole Thorsen v titulcích uvedený jako Sven-Ole Thorson dělal na filmu jako kaskdér. HODNOCENÍ 70% ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

i když je to jen omílání ohranýho tématu, je to zpracovaný úplně jinak, než obyčejně. normálně se hlavní hrdina ve filmech o únosu (koho a čehokoliv) vrhá do boje hlava nehlava, střílí o sto péro, zabíjí levým malíčkem a nakonec všichni zločinci umřou nebo v slzách slíbí, že už nikdy nic takovýho neudělají. tady to sice dopadne podobně, ale ne proto že by si kurt plivl do dlaní a vytáhl z tajnýho pouzdra v autorádiu dalekonosnou pušku. tady si to opravdu odedře a pořádně se zapotí. takhle by to totiž klidně mohlo být. takhle by seklidně mohl někdo s únosci vypořádat a únos vyřešit. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný thriller - a až na zbytečně akční (a tím i poněkud ku škodě příběhu znevěrohodňující) konec napínavá, téměř (v rámci hollywoodských trendů :-) realistická podívaná o boji muže za život své unesené ženy a vlastně i svůj. Tak dlouho parta zlotřilých vidláků odkudsi z malé díry v nevadské poušti se se džbánem pro vodu chodí, až narazí na umanutého městského chlápka z Bostonu, který nedá svou kůži lacino... Dobré herecké výkony postav jako ze života - až člověka zamrazí, když si uvědomí, že (jak z tisku víme) takoví jsou i mezi námi... Tři a půl hvězdičky, ovšem za ten závěr zaokrouhlené dolů... ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Kurt v akci ani neurazil, ani nenadchnul. Nějaké napětí jsem pocítila, ale pouze na samotném začátku. Konec hodně přitažený za vlasy, bylo však jasné, že to musí dopadnout dobře. Kurt je borec, co zachránil svou ženu před penězchtivými vypatlanci, umí se dostat z podvozku velkého kamionu skoro do kabiny řidiče. Film, na který se rychle zapomíná, zkrátka rychlokvaška. A pro příště, nesedat k cizím chlapům do auta, abychom na to nedoplatili jako Kurt a jeho manželka. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Videohra, ktorú hrá Redov (J.T. Walsh) syn, ktorého hrá Vincent Berry, je "Ultimate Doom". (m.a.t.o.)
  • Red (J.T. Walsh) jazdí na ťahači Peterbilt 377. (m.a.t.o.)
  • Jeffové (Kurt Russell) červené auto má poznávaciu značku Massachusetts 365 QUH. (ČSFD)

Reklama

Reklama