Reklama

Reklama

Epizody(12)

Legendární seriál o městském chlapci Pavlovi, lesníku Horynovi, psu Halušce a jejich společných dobrodružstvích. (oficiální text distributora)

Recenze (86)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Kdyyyyy-bys tak náááhodou.... Jako malý kluk jsem tento seriál doslova "žral". Dodnes na Pavlíka a Horynu zavzpomínáme. Pravda, již bych se na seriál asi nepodíval, nebo by mi připadala dobrodružství v lese naivní či možná až směšná, čeština a herectví Vlado Müllera hrozné, ale pořád se jedná o kvalitní dílko pro děti, dnes od přírody tak odtržené. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přátelé zeleného údolí byl seriál, ke kterému jsem jako dítě vzhlížel a to přesto, že v době natočení mě naši ani neměli v plánu. Ale jako možná každému klukovi, což ale dnes asi neplatí, se mi líbila představa mít za přítele hajného s kterým se dají zažít leckterá dobrodružství a vidět les jinak než běžný návštěvník. Les a zvířata. Objektivně řečeno ovšem seriál opravdu postrádá kvalitnější herce. Vlado Müller a Martin Čížek jako dětský herec nebyli špatní, také Svatopluk Matyáš či Karel Vochoč patřili k těm lepším, ale ostatní byli hodně průměrní. Přispěl k tomu ale také průměrný scénář. Jednotlivé zápletky byly bohužel slabší a jak zmínil někdo zcela správně pode mnou, i tempo každé takové zápletky zrovna žádné drama nenabízelo. Kvalita obrazu pak též výárazně pokulhává. Na druhé straně se dnes takové seriály vůbec netočí. Nejspíš proto, že dnešní kluci zdaleka netouží poznat les z jiné stránky, ale dostat se do dalšího levelu v nejnovějším hitu počítačové hry. Seriál tak alespoň okrajově snad lákal a možná znovu naláká pár lidí k výpravě do přírody. Autoři seriálu pak přidali pár znalostí o lese a divák se tak mohl leccos dozvědět. Srdce říká něco jiného, ale spravedlivě řečeno jsou to hvězdy pouze dvě. ()

Reklama

Ripley 

všechny recenze uživatele

V době prvního vysílání jsem toužil být tím chlapcem a zažívat vše co on.Dnes bych chtěl být tím hajným a bydlet v té hájence na samotě.Velmi příjemný,poučný a neškodný seriál s výbornou hudební složkou.Škoda,že nebylo více dílů.Ikdyž má seriál nějaké ty nedostatky jako např. některé herecké výkony či podivný střih(především v díle "Bílý jelen") jde o moji srdeční záležitost. ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Boha jak já už jako malej kluk od pohledu i od poslechu nesnášel toho šprtskýho zrzouna v tomhle divným nezáživným seriálu, ze kterýho jak pamatuju čpěla otravná reálněsocialistická realita a odporná občanská uvědomělost na sto honů... Já tou dobou hltal Vinettoua a Lovce mamutů a Robinsona a podobně a chtěl běhat v pralese a lovit zvěř lukem a šípama, takže tenhle sterilní ostravskej (myslím) seriál s nějakým tlustým plesnivým dědkem v uniformě a hnusným protivným fakanem z nějakýho blbýho lesíku v nějaký tramtárii u Slovenska mě dost iritoval, i když jsem na něj pochopitelně stejně každej tejden zpitoměle čuměl, bo v bedně nic lepšího zkrátka nebylo. Už jenom ta nechutná písnička na začátku, blééé, dodnes si jí z větší části pamatuju, bych blil... Hnusný časy, tím že jsem si na tenhle komoušskej paskvil teď vzpomněl, jsem si úplně zkazil náladu, budu se muset rychle kouknout po nějakým výživným béčku. ()

Stefi_836 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že je to dost debilně naivní dětinsky zahraný seriál a punc tomu dodávají debilně naivně zahrané role "ostravskych hercu" dnes možná už i vhodný na odpad.......ale musíte uznat, že pro naivní Husákovy děti to bylo dost nádherné pokoukáníčko s vyzdvihnutím dobrodružství a vztahu k přírodě, které vycházelo z naprostého reálu a platí to do dnes. Hnusná nebudu, takže objektivně? :Účel splnil na pět hvězd. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (15)

  • Panelový dům, kde bydlel Pavel (Martin Čížek) s rodiči, se nachází v Havířově v ulici Petra Bezruče č. p. 5. (M.B)
  • Obhliadky terénu trvali takmer pol roka, než sa začalo natáčať. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama