Reklama

Reklama

Herkules v New Yorku

  • USA Hercules in New York
Trailer

Diův syn Herkules žije na hoře Olymp, ale začíná se tu trochu nudit. Napadne ho, že by mohlo být zajímavé navštívit svět obyčejných smrtelníků. Zeus z toho není zrovna nadšený, ale nakonec se Herkules přece jen vydává do New Yorku. Svým zjevem a hlavně silou budí pozornost všech lidí, se kterými se setká. (Vapet Production)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hloupoučká, amatérská a bezrozpočtová chujovina, která neskončila v propadlišti dějin z jediného důvodu: ten toporný kulturista s příšerným přízvukem ve své první filmové roli se totiž postupně vypracoval na (pravděpodobně) největší akční hvězdu století a guvernéra Kalifornie! Jeho debut ovšem spíchlo pár ochotníků zjevně proto, aby Mr. Universe mohl v každé třetí scéně sundat triko a zapumpovat prsními svaly. :-) Ano, se znalostí kontextu jde přesně o film "tak blbý, až je zábavný", ale jeho 20-minutový sestřih mi propříště bohatě postačí. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Mr. Olympia Arnold Schwarzenegger spadl z hory Olymp dolů na zem do New Yorku! Teda, jako tohle je kravina, ale na čistý odpad to nevidím. Cílem bylo proslavit kulturistu Schwarzeneggera a to se podařilo. Nevím, kdo jiný by měl hrát právě Herkula, než on, protože vzhledem k jeho obrovitosti a hroudě svalů se na to hodí pouze jen a jen Arní! Snímek působí strašně levně a je to vidět v každém záběru. Vtipné to taky není a ty tupé a idiotské dialogy. To bolelo nejvíc. Scéna kdy se Herkules prohání na kočáru po New Yorku je celkem dobrá. Začátky každého herce jsou těžké a je jasné, že první film bude katastrofa. V případě Arnolda Schwarzeneggera to platí na 100%. Ale kdo ví, kdyby nehrál právě v tomto filmu, tak by na sebe neupozornil a kdo by potom hrál v kultovní záležitosti Terminátor? Bruce Willis, Van Damme, Stallone a nebo nějaká jiní akční ikona filmu?! Takže za tento film by měl být každý fanoušek Arního rád, že vůbec Herkules v New Yorku vznikl! Těch 88 minut jsem mohl ztrávit i hůř, takže toho času ani nelituju, co jsem s tím ztrávil! ()

Reklama

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Jedna žiarivá hviezda 🌟pre jedinečnú lekciu angličtiny s veľkým Arnoldom. „Senkjú. Dis uos very gud srou!“😅 To, ako zámerne boli kvôli nemu vedené pomalé dialógy s čistou artikuláciou bolo roztomilé a zároveň z toho boleli ústa aj mňa. Herecký výkon v prvotine nášho Arnieho nebol ani zďaleka tak hrozný, ako pritrúble mimické pohyby herca Arnolda Stanga a.k.a. Pretzie, ktorý ma iritoval asi najviac. Neskutočná hlúposť, ktorá je popritom však veľmi sympatická. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jak natočit neskutečnou srágoru a přitom se zapsat do historie tak, že lidé se na váš film dívají i padesáti letech? Stačí mít neskutečné štěstí na to, že ta hromada svalů, kterou obsadíte do role hromady svalů, má překvapivě i velmi bystrý rozum, netušený talent, a neskutečnou cílevědomost. Zajímalo by mě co se režisérovi honilo hlavou v těch dekádách po tomto svém debutu, když sledoval karieru člověka kterého takto "objevil". ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Je to hloupoučké! Na druhou stranu dokáže film Herkules v New Yorku přinést do tváře diváka dlouhotrvající úsměv pobavení. Sice neplánovaného a až mstivě krutého, když se vše zvrhává do parodizování sebe samého, ale i to je svým způsobem určitý druh zábavy, i když škodolibé. Arnold byl mladík se zářivou budoucností před sebou a o herectví ve spojení s jeho osobou v tomto případě lze hovořit pouze hanlivě. Svůj hlavní úkol, ukazování svalnatého kulturistického těla, splnil na jedničku. Příběh se snaží o ztřeštěnou hravost, ale podkopává si vlastní nohy a jedinečným způsobem ironizuje vlastní snahu o nezapomenutelný komediální zážitek. Což se podařilo, byť pro tvůrce nepříjemnou cestou. Hlavní postavou příběhu je mytologický hrdina Hercules (Arnold Strong, neboli Arnold Schwarzenegger), který z dlouhé chvíle a synovské vzdorovitosti obohatil svět o svoji přítomnost. Tento sebestředný narcis a exhibicionista zanechává za sebou nepřehlédnutelnou stopu zmatků, nadějí a zázraků. A pokorně žádá o milost a návrat bezstarostné hojnosti. Průvodcem božského hrdiny je outsider z okraje společnosti Pretzie (sympatický Arnold Stang) v nejzajímavějším vzepětí svého bídného života. Upřímné přátelství si nelze koupit. Ženskou krásu zastupuje mladá, ambiciózní, okouzlená i znechucená Helen Camden (půvabná Deborah Loomis). Z dalších rolí: Herculesův nespokojený, starostlivý a trestající otec Zeus (Ernest Graves), Helenin nadšený otec a univerzitní profesor (James Karen), intrikující Herculova nevlastní matka Juno (Tanny McDonald), ovlivnitelná bohyně pomsty Nemesis (Taina Elg), extravagantní uchvatitel duší Pluto (Michael Lipton), upřímný zprostředkovatel smíření Mercury (Dan Hamilton), nebezpečný příživník na úspěchu Rod Nelson (Harold Burstein), či další siláci z oblasti kulturistiky Monstro (Tony Carroll), Samson (Mark Tendler) a Atlas (Dennis Tinerino). Je to hloupé, ale stávají se horší nehody. Baví to svojí nechtěným parodováním sebe sama. A nemá cenu zamýšlet se nad mixem řeckých a latinských jmen starověkého božstva. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Film byl vydán pod názvem Hercules Goes Bananas, který byl později změněn na Hercules in New York, aby byl serióznější. (Danny F.)
  • Ve scéně, kdy se Hercules (Arnold Schwarzenegger) prochází po Time Squere s fotoaparátem, jenom září a v jeho obličeji je patrný údiv nad newyorským kouzlem. Arnold Schwarzenegger ve své biografii "Total Recall" říká, že nic nehrál, skutečně byl jako jednadvacetiletý mladík Amerikou natolik uchvácen. (ClintEastwood)
  • V čase 1:10:51, když Herkules (Arnold Schwarzenegger) a Preclík (Arnold Stang) řídí kočár, je v záběru vidět kino s upoutávkou na proslulé road-movie Bezstarostná jízda (1969). (Džejkop)

Reklama

Reklama