Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Turboman je zlý sen, noční můra každého otce a očistec za všechny prohřešky, kterých se tatínkové dopustili. Turboman je hračka a velké přání milionů dětí. Výrobce ale nereaguje moc pružně, a tak plastového panáka sežene jen ten nejrychlejší. Arnold Schwarzenegger chce splnit přání svého syna a dát mu pod rozzářený vánoční stromek, co si bude přát. Doufal, že se jen zeptá, zajde do nejbližšího hračkářství a jednoduše za rozmary svého potomka zaplatí. Musí ale napnout všechny své titánské síly, vyvinout obrovskou rychlost i důvtip a přečkat přehršel nástrah, aby nakonec tu zatracenou umělohmotnou postavičku získal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (415)

belldandy odpad!

všechny recenze uživatele

Je to tak blbé, až je to zábavné. Pokud je úkolem tohoto filmu odhalit skutečné komerční pozadí oblíbených křesťanských svátků, pak funguje bezvadně. Je to výborná parodie na vánoční filmy - vlastně je to antivánoční film. Co taky může vzniknout, když kombinujete vánoční nostalgii s akčností. Heslo zní: Santa umí, batman čumí! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No, posledný pokus Arnieho v hlavnej úlohe s deckami a znova to nebolo až také odpadové. Arnie nám teda už pár rokov spríjemňuje sviatky nielen počas neskorých hodín ale aj v detskom vysielacom čase a občas sa mrknem aj ja. Aj keď pochybujem, že niektorý otec by bol schopný niečoho podobného, pozeralo sa mi na to spokojne. 60%. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vánoční rádoby komedie, ve které Arnie nahání v obchodech figurku turbomana pro svého syna. Vidím v tom jistý odraz dnešní zvrácené doby. Když z toho tedy vyškrábnu to poctivě ukryté poselství, je to vlastně celkem zajímavá vánoční záležitost. Pitvoření hlavních hrdinů a nesmyslné příhody jsou však vskutku spíše pro dětské diváky a pro mne dost nesnesitelným aspektem filmu. A to finále přímo kolosální patos. Kdyby to skončilo poučením syna, že na dárcích vlastně tolik nezáleží, dostalo by to u mne určitě víc. Takhle jen další flusanec do xichtu vánocům. 35% ()

Knuckless 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za Belushiho a jeho tajnou santovskou manufakturu. Jinak je pravda, že děj je jasný od začátku do konce (turbo čas!). No nevím kdy tomu Arnoldovi přestanu dávat šanci, ale jak to tak vypadá, tak lepší roky než 82, 84, 87 a 91 pro něj v jeho "herecké" kariéře asi nepřijdou. Komedie s ním jsou pro mě utrpení- a to jsem neviděl Juniora... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

No jo, je to strašná pitomost. Ale hlavně v první půlce se najde pár velmi zdařilých momentů, které dokáží do určité míry pobavit. Vlastně bych možná dal i hodnocení vyšší, kdyby si tvůrci odpustili ten přehnaně akční a přitom dost nudný závěr, kdy Arnold v obleku Turbomana nezdařile paroduje Supermana, Batmana a další komiksové hrdiny. Nutno ještě dodat, že právě Arnieho rozhodně nepovažuji za další slabinu tohoto snímku, ale naopak jeho přítomnost dodává mnoha pasážím trochu lepší dojem. 60% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Tim Allen figuroval v původních plánech studia buď pro roli Howarda Langstona (Arnold Schwarzenegger) nebo Myrona (Sinbad), nakonec si ve filmu nezahrál vůbec. Kolem role Myrona se chvíli motal Daniel Stern, film ale odmítl. Myron mu jako postava přišel příliš podobný jeho nejslavnější roli, tedy Marvovi ze Sám doma (1990). (DavePave)
  • Arnold Schwarzenegger (Howard) za film dostal honorář ve výši 20 milionů amerických dolarů. Zhruba třetina rozpočtu tedy padla na plat hlavní hvězdy. (DavePave)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno