Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1944, kdy už všichni věří, že Německo je poraženo a konec války se blíží, podniknou Němci poslední zoufalý protiútok na relativně klidném úseku fronty v Ardenách. Tanky plukovníka Hesslera se pokusí prolomit frontu s pomocí záškodnické jednotky v amerických uniformách a zničit strategicky důležitý most přes řeku Our. Podplukovník Kiley zjistí, že největší slabinou Němců je zásobování pohonnými hmotami. Chce obratným manévrováním dosáhnout toho, že Němci všechny zásoby spotřebují. Hessler však záměr prohlédne a s patnácti tanky vyrazí dobýt nedaleký americký sklad pohonných hmot. Právě tady se odehraje jedno z klíčových střetnutí slavné bitvy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

1.) Dwight D.Eisenhower říkal, že se to tak nestalo a co řekne Ike, to platí. 2.) Bojová technika absolutně neodpovídá, ale kdo by si taky půjčoval tanky z muzeí.. 3.) Zatímco Němci se ve válce věnují především válce, Američani byznysu (zdravím Kojaka). 4.) R.Shaw je tak přesvědčivý, že by ho Führer bez mrknutí oka pozval do Orlího hnízda na čaj. 5.) Půl Třetí říše a Evu Braunovou k tomu za zásoby ropy! 6.) Kdo si namlouvá, že není důležitá historická věrnost, ale filmařská forma a herecké hvězdy, ať si znovu přečte bod 1.. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem tento film videl poprve jako dite, byl jsem unesen. S postupem casu jsem ovsem zacal zjistovat, o jak hrozne becko jde. O vsechno co se toci kolem druhe svetove valky se zjimam uz leta a tohle je jeden z nejhure valecnych zpracovanych filmu vsech dob. Herecke vykony jsou jeste jakz takz na urovni (H.Fonda i R.Shaw stoji za to), ovsem zbytek je katastrofa. Mizerny scenar, priserne kulisy, historicke nesmysly (20 let po valce bylo znamo, ze masakr v Malmedách neprobehl tak jak je v tomto filmu zobrazovan - vezni nebyli popraveni kulometnou palbou na mitince v lese, ale byli zastreleni pri pokusu o utek) ci strasna nemcina (vsimli jste si take, ze vsichni nemecti vojaci pri vsech moznych situaci rvou "Das kamm von da oben" - "To bylo tam seshora", i v situaci kdy vedou zajatce apod.?). Kapitola sama pro sebe je ovsem konecna tankova bitva - nevim jestli jste byli nekdy v Ardenach, ale predstava, ze se jedna o vyprahlou poust je vice nez komicka. Stacilo by, kdyby si americti filmari otevreli atlas a zjistili by, ze Ardeny jsou vsechno mozne jen ne rovna poust. Bitva v ardenach je dobry film, ale je na nem proste videt odflaknuta vyprava. Presto ir R.Shaw jako Hessler je vytecny a scena jak mladi tankiste zpivaji Panzerlied je take elektrizujici... Jo a Gemini, kdyz uz tak "Königs Tiger" prosim ;) P.S.: Toto pisu v breznu 2013. Je to porad z dnesniho pohledu becko, ale ve svetle vsech valecnych filmu, co jsou produkovany, jde o skvost, na ktery by se nemelo zapominat, vzhledem k jeho vnitrnimu naboji a vykonu hercu. Opravdova, ryzi klasika. Proto koriguji sve predesle hodnoceni a menim ho ze tri hvezd na smirlive ctyri. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jeden z klenotů mezi válečnými filmy. Výborné válečné drama s perfektním hereckým obsazením. Na tomhle filmu nezanechal nic ani zub času, pořád má divákovi co říct. Působí na mě pořád stejně jako před lety, když jsem ho viděla úplně prvně. S jeho délkou už jsem tentokrát měla trochu problém, ale to na mém hodnocení nic nemění. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tento film je ve srovnání s jinými ze své doby naprosto nejslabší, protože průběh poslední nacistické ofenzivy na západě popisuje naprosto mimózně a zcela v rozporu s realitou (kritizoval jej proto i sám Ike), nadto náhradou za prznění skutečnosti nenabízí nějak silný příběh. Kromě toho užívá zcela neodpovídající bojovou techniku (M24 jako M4 Sherman, M47 jako Königstiger, transportér M3 jako SdKfz 251 atd.), závěr vypadá spíš jako někde z pouště než v mrazivém prosinci a tak dále. Ve srovnání s konkurenčním sovětským opusem Osvobození prohrává na celé čáře. Jedinou působivou scénou je zpěv Panzerlied. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu mi k úplné historické věrohodnosti chyběly slavné německé létající ponorky (das Fliegend Unterseekreuzer), účast alegorických vozů, pověstné belgické oddíly sebevražedných cyklistů, samochodný minometný stroj UB-12 ... a invazní komando horských skřítků. Pak teprve by byla Bitva v Ardénách vylíčena tak, jak se skutečně stala. S touto upachtěnou pohádkou se nemíním spokojit. (...) Pozn. - jinak tu imho zafungovala pověstná CSFD psychóza "Golfista dává za čtyři, tak já musím honem taky, abych nevypadal, že ničemu nerozumím" Jinak se totiž 75% u podobný hudlařiny vysvětlit nedá. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Bitva v Ardenách je souhrnný název, který se používá pro označení německé protiofenzívy a její následné eliminace v prosinci 1944 až lednu 1945 na západní frontě. (ArthasKarfa)
  • V čase 59:28 (u prodloužené verze) je simulováno převrácení tanku seržanta Guffyho (Telly Savalas) pomocí RC modelů tanků. (Hellraiser12)
  • Film byl natočen systémem UltraPanavision 70 s extrémním poměrem stran 2,76:1. (warner)

Reklama

Reklama