Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1944, kdy už všichni věří, že Německo je poraženo a konec války se blíží, podniknou Němci poslední zoufalý protiútok na relativně klidném úseku fronty v Ardenách. Tanky plukovníka Hesslera se pokusí prolomit frontu s pomocí záškodnické jednotky v amerických uniformách a zničit strategicky důležitý most přes řeku Our. Podplukovník Kiley zjistí, že největší slabinou Němců je zásobování pohonnými hmotami. Chce obratným manévrováním dosáhnout toho, že Němci všechny zásoby spotřebují. Hessler však záměr prohlédne a s patnácti tanky vyrazí dobýt nedaleký americký sklad pohonných hmot. Právě tady se odehraje jedno z klíčových střetnutí slavné bitvy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Američané si zprznili historii své dost možná nejslavnější bitvy na Evropském bojišti Druhé světové války víc než dostatečně, ale naštěstí to dojmu skoro neublížilo. Bitva v Ardenách patří do silné trojky klasických hollywoodských válečných velkofilmů, spolu s Nejdelším dnem a Bitvou o Midway. Od zbylých dvou eposů se odlišuje větším důrazem na jednotlivé postavy. Režisér žánr trošku okořenil westernem, díky čemuž děj působí trochu plytce a naivně. Když ale na jeho hru přistoupíte, tak nemá snímek chybu. Nabízí úplně všechno, včetně několika nezapomenutelných scén. A nejde jen o momenty z boje. Záběr na zamaskované Königstigery schované v Ardenském lese neztrácí sílu ani při druhé, třetí či čtvrté projekci. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Bitvy v Ardenách jsem byl na rozpacích. Když to vezmu z té lepší stránky, tak se rozhodně jedná o živou rekonstrukci neobvykle bránou z dvou úhlů pohledu. Jak ze strany Spojenců tak ze strany Německé. Už to je skvělý nápad, ale celkový dojem nijak nepřekvapí, že se oba důstojníci chovají tak jak se prostě v armádách chovali, nebo jak si tvůrci připsali?.) No na druhou stranu je to poměrně dlouhé a příliš rozvleklé, chvílemi občas bude nudit dlouhými scénami a občas nepotěší historické nepřesnosti. Rozhodně se v té době objevili lepší, válečnější mašinérie než je tato, ale i tak rozhodně stojí za shlédnutí jelikož na tehdejší dobu po stránce válečné není vůbec špatná. --- Je mnoho štěstí. Pro armádu přežít pro nás udržet se v uniformě. To je naše štěstí. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Všichni Němci plynně brblají anglicky. Běžně to dokážu překousnout, tady mi to hodně vadilo. Navíc hodně dlouhé a na tu délku filmu se zase tak moc nedělo a nebo se to dělo prazvláštně divně (Když se Němci báli jasného počasí kvůli letadlům, kde tedy byla letadla, když bylo už pěkně dlouho jasno? Scénárista chyběl ve škole na hodiny dějepisu?). Chyběl tomu spád a neuškodila by ani trocha historické hloubky, namísto patetického amerického hrdinství a německého fanatismu vs. odporu k válce. ~~~ Zajímavý komentář: carl oesch, UncleG ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch válečných klasik ze 60. - 70. let, které mě už od dětství nesmírně baví. Sice není zřejmě 100% historicky přesná, ale je tu hromada hereckých hvězd a výborné technické zpracování. Sem tam se přidá některá nechtěně humorná scéna (vedle vojáka vybouchne granát, a on až po pár sekundách odskočí a začne křičet :D), a sem tam i nějaký ten chtěný humor: "Tentokráte udělali chybu" - "Jakou?" - "Že mě nasrali" ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Bohatá výprava, možná revoluční nasazení techniky, příběh založený na proplétání osudů několika výjimečných jednotlivců v podání skvělých herců. Výsledkem je hrdinské drama v příjemném tempu s dnes již nepravděpodobně působícími, často jednoznačnými akcemi, pekelným líčením německého velitele, s boží přízní a nadpřirozenými schopnostmi obdařenými veliteli a především s americkým, lehce patetickým vlastenectvím. Klasika za 3-4* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu je bitva znázorněna na rovině a za krásného počasí. Ve skutečnosti byla převážně v lesích a vojáky, kteří tvrdě bojovali, sužovala zima, husté sněžení a nemilosrdný vítr. (Jimmy15)
  • Špatné označení tanků: Němci hovoří o tom, že nepřítel má střední tanky Shermany, což skutečně byl střední tank spojenců, jenže ve filmu jezdí lehké tanky M24. (JohnSmith)

Reklama

Reklama