Reklama

Reklama

VOD (1)

Nicklas je inteligentní kluk se zářivou budoucností, ale očekávání zbytku světa je bohužel přímým opakem jeho snů. Jednoho dne Nicklasův život prudce změní směr, když se dostane do rvačky s agresivním školním násilníkem. Když se Nicklas druhý den ráno vrátí do školy, všechno je jiné. Nikdo ho nevidí. Nikdo ho neslyší. (oficiální text distributora)

Recenze (50)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Než se k nepoznání zmalovaný Gustaf Skarsgård jako Floki vydal s Ragnarem plenit Anglii, zahrál si ve švédské variaci na klasická duchařská dramata. Když jsem se přenesl přes podivný už celkem zastaralý vizuál, který opravdu evokuje starou epizodu nějaké německé televizní kriminálky mixnuté kanadským melodramatickým romanťákem, tak jsem sice dostal celkem ok, ale ničím vyloženě výjimečnou fantasy limonádu, kde diváka akorát zaskočí - na takový žánr - občas trochu nečekaná krvavost. Všechny ty nadšené superlativy chrlící komentáře mě každopádně celkem překvapují, neb zas až taková pecka není. Stejně jako český distribuční název, kde to někdo prostě vyloženě kardinálně posral. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Neviditelný Gustav ještě s vlasy je naprosto okouzlující! Filmový debut zde ještě neprůbojného, nehumorného a bez fluida - Joela Kinnamana alias Takeshiho Kovacse a excelentní role a podání švédsko-české Tuvy Novotny, která perlí rovněž ve fantastickém seriálu Dag po boku Atle Antonsena. Zajímavý, překvapivý námět pro snímek, jako je to u Seveřanů již pravidlem. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem vážení vůbec nečekala. Je to existenciální drama týnejdžrů ovšem okořeněné brutalitou jedné z hlavních postav a posléze duchem. Já jsem se divácky uspokojila i když tuto dobu už mám fuckt za sebou. Nicméně vidět mladinkou Tuvu Novotny a ještě mladšího Gustafa Skarsgarda (Floki) byl zážitek. A ten konec? Ten mě zabil a dokonce mi vypadlo i pár slz z očí, ale dopadlo to tak jak mělo. Za mě 88% ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý film, který trpí pouze drobnými chybkami. Hlavní chyba je, ale docela zásadní - motivace obvinění z napráskání loupeže. To byla zásadní boty, jinak film plyne dobře, záhrobí je natočeno hodně dobře, asi nejlepší duchařina. Klasické Švédsko prostě, trochu šikany, černého humoru a výborní herci. Z te Tuvy Novotny ještě něco bude. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Už dávno na mňa nezapôsobil film tak silno ako tento. Srdcervúca precízna dráma s bezchybnou réžiou, ojedinelými hereckými výkonmi, tajuplnou mrazivou atmosférou, dramatickým neprekombinovaným dejom a chcela by som vyzdvihnúť aj nepredvídavosť filmu a hlavne hrdinky Annelie, pri ktorej nemáte potuchy, čo sa chystá spraviť a čo sa v nej v skutočnosti skrýva . Chválim aj pomalú gradáciu filmu, vďaka ktorej si od prvého momentu obľúbite hlavného hrdinu a v závere už vás určite nenechá chladnými. Podobné filmy: The Invisible, Zátoka ticha. ()

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu švédského spisovatele Matse Wahla z roku 2000. (skudiblik)

Reklama

Reklama