Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselé i smutné osudy několika žen z malého města. (Česká televize)

Recenze (89)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Film, který se na začátku tváří jako obyčejná ženská tlachačka s romantickou vedlejší linkou, se v polovině změní na realistické a působivé drama, které si ovšem stále uchovává určitý vtip a nadhled. Velmi milé překvapení a naprosto skvělé herecké výkony Sally Field a Shirley MacLaine. Julia Roberts v jedné ze svých prvních větších rolí není špatná, ale tu nominaci na Oskara by si určitě více zasloužila jedna ze dvou výše zmiňovaných dam. (Blu-ray, orig.) ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nebyla úplně komedie, ale celkem utahané, pohodové drama s diabetičkou J. Roberts, matkou Sally Fieldovou a kamarádkami. Můžete si užít herecké výkony a kvalitu příběhu, který pro diabetiky pro změnu není. Je to ale film pro ženy, což berte jako varování se vším všudy. V pohodě koukatelné, nenáročné, zajímavé a s pozitivním koncem. 60% = 3/5 ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ocelové magnólie je film, ve kterém se na jednom místě střetává hvězdná plejáda hereček, které umí a vědí, jak svou roli zahrát. Divák má možnost sledovat životní radosti a strasti několika ženských postav, které se snad nemohou více lišit, ale přesto je spojuje přátelství a rodina. Nejvíce mě z hereckého obsazení zaujala Shirley MacLaine, která byla přesvědčivě protivná. Zkrátka moc dobře natočený a zahraný snímek ze života docela obyčejných lidí, s nimiž by se mohl leckdo z nás ztotožnit. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Příběh plný žen a jejich každodenních problémů ve městě, kde se každý zná s každým. Příjemná podívaná, která člověka výborně pobaví, jelikož některý hlášky jsou opravdu kouzelný :) Největší přičinění na tom má Shirley MacLaine, jejíž poslední hláška - "Sežer hovno a chcípni" je fakt precizní :) Výborné obsazení, kde se střídá jedna známá osobnost za druhou, téma ze života, s kterým se všechny ženy musí poprat a každá na ně má jiný úhel pohledu :) Skvělé :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Je to pravý gentleman. Vsadím se, že si vyndá nádobí z dřezu, než se do něj vyčůrá.“ Citové peripetie několika žen v malém městě, které je jinak plné střelených lidí, kdy mnoho z nich se zúčastní chystané svatby budoucí herecké hvězdy. Přelom osmdesátých a devadesátých let byl totiž přelomem i v kariéře Julie Roberts, která v konkurzu porazila mladší a zkušenější kolegyně, a roli urvala pro sebe. A to křehké jižanské krásky, která se následně rozhodne mít dítě i navzdory tomu, že jako těžká diabetička ohrožuje vlastní život. Julia se nenechala zastínit slavnými kolegyněmi a role jí dokonce vynesla Zlatý glóbus. Tři hvězdy a kousek. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Film byl natočen podle stejnojmenné divadelní hry Roberta Harlinga. (Olík)

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno