Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Dobrý den, jmenuji se Kevin Hooks. Chtěl bych natočit nějáký film... Vy, že mě neznáte, jak je to možný... Ale něco by se určitě pro mě našlo. Beru cokoliv, aspoň mi to dá nějáký prachy. Koho bych tam chtěl? Je mi to jedno. Wesley Snipes? To mi nic neříká a Tropická horečka už vůbec ne. Tak jo, beru. Aspoň nějáká hvězda. To by mi mohlo vydělat ještě víc. Cože? Ne, vůbec se nechci ztrapnit, chci jen natáčet. Ha, jakej druhej Ed Wood? Já? Ale jděte, já vám to ukážu, jen počkejte. A jak se to bude jmenovat? Passenger 57? Super, název zní zajímavě. Beru, díky. Naschle. Uvidíme se na premiéře. Cože? vy u toho bejt nechcete? Jakej trapas... (Úryvek z rozhovoru o vytvoření filmu Přepadení ve vzduchu) ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ak ste niekedy videli hocaký film o únose lietadla, tak si tu môžete odškrtávať jednotlivé klišé. Tento film je typickým zástupcom únosových filmov, kde hlavný hrdina sám čelí bande zloduchov. Spracovanie je prinajlepšom priemerné, za zmienku stojí jedine hlavný záporák, ktorému nechýba charizma. Vo výsledku je to podpriemer. 4+/10 ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ano, je to dobrý akčnák, ano má to dobrý příběh i pár akčních scén. Ale pro boha nepouštějte si to s CZ dabingem protože to uplně kazí film, dabing opravdu otřesný hlavně u Wesleyho jsem myslel že to normálně vipnu. Překousl jsem to příběh není špatný sem tam nějaký dobrý chvat od Snipese. Název už vypovída oč tam půjde.. ale ten konec byl opravdu "na rychlo" odfláknutý bohužel. Proto průměrné hodnocení.. kdybych měl hodnotit dabing dal bych odpad! ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční film složený z několika předešlých filmů: Smrtonostná Past 2 - Blbej policajt, Přepadení v Pacifiku - Bývalý hrdina (Wesley Snipes), Boein 747 v ohožení - černošská letuška atd. Prostě nic co bychom nemohli vidět v jiném lepším filmu z tohoto prostředi. I když je tu ještě hlavní záporák Bruce Payne, který hraje v různých béčkových filmech tyto role které mu opravdu sednou. Nebýt jeho, tak by tento tuctový film s jedinou vtipnou hláškou dostal maximálně ** ()

choze 

všechny recenze uživatele

Přepadení ve vzduchu bylo prvním kinoklonem Smrtonosné pasti, který přenesl boj osamělce s přesilou v uzavřeném prostoru do dopravního prostředku. Tím se - jako by v návaznosti na druhou Past odehrávající se na letišti - stalo letadlo. Následovala letadlová loď (Přepadení v Pacifiku), vlak (Přepadení 2) a hlavně další letadla (Air Force One a volněji Con Air a Boeing 747 v ohrožení). Přepadení ve vzduchu bylo také po nenápadném koketování s akčním žánrem (Král New Yorku, Říše drog) prvním pořádným akčňákem Wesley Snipese, který si následně zábavně zazáporařil v Demolition Manovi a pak sekal jeden akčňák za druhým (Vlak plný peněz, Šerifové, Blade, Umění boje...) až skončil na videu (loni na podzim se ve videopůjčovnách objevily hned čtyři jeho nové tituly v jediném měsíci). Bruce Payne baví jako šílený terorista s aristokratickým vystupováním a mistr vedlejších rolí Tom Sizemore taky párkrát zahláškuje. Moc se nepředvedl do té doby jen televizní režisér Kevin Hooks - film je až televizně strnulý a sterilní, výjimkou budiž pár pěkných zpomalených záběrů. Kvalitativně bych ho přirovnal k Hyamsově pozdější Náhlé smrti, přičemž oba filmy má dost rád. Jinak marketingové cizopasení českého distributora na popularitě o dva měsíce staršího Přepadení v Pacifiku mi připomnělo podobný pozdější případ a sice Nebezpečnou Rychlost a Nebezpečné pády. Ty šly do kinodistribuce taky krátce po sobě a stejně jako žádné z Přepadení nemá v originálním názvu slovo Přepadení, tak ani Rychlost a Pády nemají v originálních názvech slovo Nebezpečné. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Robert Hooks, který ve filmu hraje postavu Dwighta Hendersona, je otcem režiséra Kevina Hookse. (Cheeker)
  • Hlavná úloha bola najskôr ponúknutá Sylvestrovi Stallonemu, ktorý ju však odmietol. Zo žartu dal scenárista jednej z postáv meno Sly. (m.a.t.o.)
  • Letoun, ve kterém se děj filmu odehrává, je třímotorový Lockheed L-1011 TriStar. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama