Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Tak trochu infantilne pôsobiaci film to dokazuje aj pri potrebe točiť scény na detskom kolotoči. Asi takto pôsobí celá znoška blbostí ktoré produkuje tento hlbší priemer. Nevýrazná réžia spolu s dementnou kamerou a beznádejnou snahou o napätie hyzdí aj fantómový prejav hercov až po kvázi vyrazené dvere v lietadle, ktoré však evidentne stojí v štúdiu. Niet vôle vybaviť si pozitívne pocity, iba mozgové skartovanie všetkých dojmov. Ani zábava, ani komédia ale ani akcia. (videné 20.06.2018, DajTo archív) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý a v dnešní době stále přijatelný akčňák. Sympatické béčko, které sice na počátku devadesátých, ale natočeno ve stylu osmdesátých let. Spoustu přestřelek, honiček, hlášek, nechybí ani neohrožený hlavní hrdina, odporný záporák, krásná (i když zlá) dívka a spoustu dalších stylových atribut. No, je pravda že někteří herci jsou toporní (prostě béčkaři), o uvěřitelnosti by se dalo diskutovat, ale k flmům jako je tento a k podobným přistupuji tak trochu nostalgicky. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Arnie nas v Komande naucil ako sa z rozbehnuteho lietadla vystupuje a Wesley nas nauci ako sa do neho nastupuje. Na prvy pohlad tento film vyzera ako klasicky thriller odohravajuci sa v lietadle. Ale tvrdnut cely cas v lietadle sa tvorcom nepacilo a tak sa nasi hrdinovia neraz dostanu aj vonku na vychadzku. Vdaka tomu je film mixom thrilleru odohravajucim sa v obmedzenom priestore a standardneho akcneho filmu ale ani v jednom smere to nie je nic vynimocne. Chyba tu klaustrofobicka atmosfera a kedze sa z lietadla neustale odbieha, tak sa nedockame ani nejakej komplikovanejsej postupne gradujucej zapletky ako je bezne v podobnych filmoch, ktore si vystacia aj s mensou porciou akcie ale napriek tomu su nonstop napinave. A akcne pasaze mimo lietadla zase nie su dostatocne velkolepe, aby nejak vyrazne ohurili. Dost vidno, ze film nebol prilis drahy. Akciu tvori sem tam nejaky ten vystrel, obcas slusny kaskadersky kusok na kolotoci, ale prim tu maju bitky v ktorych sa Snipes predvedie v plnej parade. Z hercov tu dalej exceluje diabolsky Bruce Payne vo svojej zivotnej ulohe. Dalej pobavi vtipna postavicka, ktoru hra Tom Sizemore a mame tu aj dve krasky Alex Datcher a Elizabeth Hurley. Takze vysledkom je rutinny beckovy mix akcneho filmu a thrilleru, ktory v ani jednom zanri nevynika, ale vdaka sviznemu tempu a extremne kratkej stopazi nenudi. Proste oldschool jednohubka ktorej kvality ma dnes Wesley Snipes velke problemy zopakovat. 5/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Já bych chtěl být akční hrdina a mít proti sobě takovou bandu neumětelů, kteří dělají vše proto, ač mají tedy velmi „sofistikovaný“ plán, abych za jejich likvidaci dostal metál. Znovu jsme v izolovaném a uzavřeném prostoru (Bruce Willis nebo Steven Seagal by mohli vyprávět), jenže s ohledem na osmdesátiminutovou stopáž se ve vzduchu ani moc neohřejeme, ani nevyužijeme možnosti, které nám paluba letadla nabízí. Jak liknavě přistupují agenti k vynalézavému teroristovi, tak stejně nevzrušivě kupí tvůrci akční momenty, které přicházejí jen tak mimochodem a mnohdy (i kvůli střihu) jsou na poklepání na čelo. Naštěstí je to docela dynamické, Wesley Snipes se umí ohánět a Bruce Payne se snaží být démonický (na Alana Rickmana z mrakodrapu Nakatomi pochopitelně nemá), takže to ani po letech tak úplně neurazí. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Wesley je fajn ale ked nahana upirov, slaby scenar mu tu velmi nepomaha, slabe aj na 90te roky, vela nedotiahnutych scen, bitky hrane je to vidiet, ze je to umele. Film zhliadnuty pre Elizabeth Hurley ktora si tu zahrala zaporacku v podobe letusky s velkou pistolou s tlmicom pobehuje po lietadle, vela priestoru nedostala. Taka retro oddychova nahanacka na nedelny podvecer. Snad jedna hlaska stojaca za povsimnutie, utekajuci terorista v zabavnom parku pllnom asi 150tich ludi a velitel zahlasi: "chlap s modrymi gatami a bledym sakom-najdete ho!" ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • V televizní verzi jsou některé scény navíc. (Cheeker)
  • Hlavná úloha bola najskôr ponúknutá Sylvestrovi Stallonemu, ktorý ju však odmietol. Zo žartu dal scenárista jednej z postáv meno Sly. (m.a.t.o.)
  • Robert Hooks, který ve filmu hraje postavu Dwighta Hendersona, je otcem režiséra Kevina Hookse. (Cheeker)

Reklama

Reklama