Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na Wesleyho Snipese a tajně jsem doufal, že mě konečně překvapí a objeví se v nějakém povedeném akčňáku. Bohužel zase nic. Přepadení ve vzduchu je ve své podstatě strašně nepovedený film, který je v první řadě šíleně nudný a absolutně bez nápadu. Z herců mě nezaujal prakticky nikdo, největším zklamáním pro mě byl asi hlavní záporák, ten mi vážně nesedl, byť je teda řádně slizký a nechutný. Snímek je ve všech ohledech průměrný, logika jde většinu času stranou, pro mě velké zklamání. 4/10. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ak ste niekedy videli hocaký film o únose lietadla, tak si tu môžete odškrtávať jednotlivé klišé. Tento film je typickým zástupcom únosových filmov, kde hlavný hrdina sám čelí bande zloduchov. Spracovanie je prinajlepšom priemerné, za zmienku stojí jedine hlavný záporák, ktorému nechýba charizma. Vo výsledku je to podpriemer. 4+/10 ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Pitomý scénář plný pokusů o hlášky (Kdo tady velí? Já. Bum prask.. Kdo tady velí? Vy) je učebnicovým příkladem vykradačství populárních hitů (zde Smrtonosná past). Režie zcela tuctová, s ničím novým přicházející, prostě rutinní záležitost bezvýznamné loutky v rukou producentů a studia. Jen to obsazení je dobré. Snipes byl v té době plné síle a Bruce Payne je padouch jedna báseň. Celkově se jedná o nudnější akční kousek z dávných dob svého žánru. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Děsivě podceňovaný film. Neni to teda ta první akční liga, ale je to docela slušná liga druhá....takže Wesley je borec každým coulem, o Bruce Paynovi ani nemluvě....PS:"Můj instinkt říká, abych tě rozmáznul!" "To jsou jen emoce, které jednají nezávisle na intelektu, dejte mi letadlo a já propustím cestující.." ()

PinkCrimson 

všechny recenze uživatele

Slabota, slabota. Akční scény s Wesley Snipesem fajn, zápletka scénáře vypadá nadějně, ale realizace jaksi pokulhává, hlavní postavy příliš černobílé, v ději spousta vaty. Až na výjimky víceméně nuda. A mimochodem, zajímavá věc, dost často mě napadá, co asi vede distributora k přejmenování názvu filmu; Passenger 57 je název, který je tak nějak unikátnější a zapamatovatelnější, dát do názvu Přepadení film zas o trochu posunuje do béčkové produkce. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Hlavná úloha bola najskôr ponúknutá Sylvestrovi Stallonemu, ktorý ju však odmietol. Zo žartu dal scenárista jednej z postáv meno Sly. (m.a.t.o.)
  • Prvý návrh scenára počítal s tým, že príbeh sa bude odohrávať v noci. Aby sa ušetrilo, natáčanie prebiehalo radšej počas dňa. (m.a.t.o.)
  • Německá verze filmu byla sestříhána tak, aby získala rating 16. (Cheeker)

Reklama

Reklama