Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

tatka 

všechny recenze uživatele

Ja by som to trochu prestrihala. Trochu dosť. Načo zabíjali Cutterovu manželku? Aby bolo 15 minút na začiatku o čom točiť? Aby sa dal dokopy s krásnou letuškou? Mohli ho nechať slobodného, priestor na vyrašenie nežného citu by sa tiež našiel. Vystrihla by som aj ten lunapark, netreba nám 20 minút kukať, ako sa okolo prepletá dav amerických buranov. Celý dej by sa odohrával v lietadle. Nech sa chlapci mlátia vo výťahoch, chodbičkách, hajzlíkoch, batožinovom priestore, pre mňa za mňa aj na podvozku...nech ukáže Wesley, čo v ňom je. Potom by to bol pozerateľný akčňák. Ale mňa sa nikto nepýtal. Tak dávam 2 hviezdy, z toho 1 je za kamenný ksicht hlavného záporáka. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ano, je to dobrý akčnák, ano má to dobrý příběh i pár akčních scén. Ale pro boha nepouštějte si to s CZ dabingem protože to uplně kazí film, dabing opravdu otřesný hlavně u Wesleyho jsem myslel že to normálně vipnu. Překousl jsem to příběh není špatný sem tam nějaký dobrý chvat od Snipese. Název už vypovída oč tam půjde.. ale ten konec byl opravdu "na rychlo" odfláknutý bohužel. Proto průměrné hodnocení.. kdybych měl hodnotit dabing dal bych odpad! ()

Reklama

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Wesley je fajn ale ked nahana upirov, slaby scenar mu tu velmi nepomaha, slabe aj na 90te roky, vela nedotiahnutych scen, bitky hrane je to vidiet, ze je to umele. Film zhliadnuty pre Elizabeth Hurley ktora si tu zahrala zaporacku v podobe letusky s velkou pistolou s tlmicom pobehuje po lietadle, vela priestoru nedostala. Taka retro oddychova nahanacka na nedelny podvecer. Snad jedna hlaska stojaca za povsimnutie, utekajuci terorista v zabavnom parku pllnom asi 150tich ludi a velitel zahlasi: "chlap s modrymi gatami a bledym sakom-najdete ho!" ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Dobrý akční film na sobotní večer. Wesley coby John Cutter je sympaťák, ale hlavně ukrutnej ranař - za vůbec nejlepší považuju hned jeho první souboj s jedním z únosců v letadlovém wc a přilehlém prostoru. Přesně takhle jsem si představoval zásah vyškoleného člena protiteroristické jednotky proti teroristovi - odzbrojit, přidusit, ochromující kopačka do žeber, zacpat hubu a zeptat se na ostatní... ukázková akcička. On Wesley se s nikým moc nemazal, všimněte si, jak při útěku do zábavního parku sestřelí otočkou toho maníka. Zklamal mě pouze finální duel. Ad Bruce Payne: chladnokrevný, vyšinutý, psychicky stabilní zabiják s kamennou tváří. Několik dobrých hlášek, pár nelogičností, přijatelná stopáž, celkově bez problému koukatelný akčňák. 44 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nerozumel tomu prečo nebol Bruce Payne po takto ikonickej roli Charlesa Ranea obsadzovaný do prvoligových filmov. Zároveň vnímam Pasažiera 57 ako prelomový film v kariére Wesleyho Snipsea. Podľa mňa sa jedná o 80 minút svižnej zábavnej akčnej oddychovky. John Cutter ponaháňa Charlesa Ranea po tom, čo sa ho FBI pokúsi ako správneho najobávanejšieho leteckého únoscu a galgana na svete, eskortovať civilným letom. Áno, áno, scenárista bol totálny tupec. Samozrejme, všetko dobre dopadne, lebo za prvé Rane po výzve pilota zaujme núdzovú pozíciu 😂, za druhé Wesley je neporaziteľný; ,,Vždycky sázej na černou”. Zábavné a milé, miestami dokonca vtipné v duchu deväťdesiatok, tak prečo ste v číslach taký krutý. Vôbec tomu nerozumiete. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Robert Hooks, který ve filmu hraje postavu Dwighta Hendersona, je otcem režiséra Kevina Hookse. (Cheeker)
  • Německá verze filmu byla sestříhána tak, aby získala rating 16. (Cheeker)
  • V televizní verzi jsou některé scény navíc. (Cheeker)

Reklama

Reklama