Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (779)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Snowboarďáci mají ode mě body za to, že se někdo vůbec rozhoupal k tomu natočit moderně vypadající film pro teenagery, který má daleko do zatuchlosti velké části současné české tvorby. Narozdíl od amerických kolegů jsou Snowboarďáci méně vulgární, zato přiblblost, vykonstruovanost, schematičnost a vcelku malá vtipnost se jim nevyhnula. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konecne videl Snowboarďáky a byl jsem docela mile prekvapenej. Janak totiz pochopil, ze se ve filmu nemusi jen mluvit, ale muze bejt i akcnejsi, forky muzou bejt krapet drsnejsi a i kdyz je film v podstate o nicem a nemuze se srovnavat s prcickama a podobnejma filmama, porad to muze bejt dobra sranda. Hlavni plus filmu je totiz jeho sviznost. Sice mi prislo, ze na zacatku je tu foru strasna spousta a postupne mnozstvi vtipu ubejvalo, ale nenudil jsem se. Nejzbytecnejsi tu jsou nakonec samotny jizdy na snowboardu, ktery nejsou ani vtipny, ani husty. Co se tyce hercu, tak Kotek s Madlem sou spravni looseri, ostatni herci jsou v pohode a holky jsou pekny. A bylo videt, ze ruzny hlasky rikaj s chuti. Slusna zabava. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Snowboarďáci jsou podle mě povedená a vtipná komedie pro teenegary. V CŘ je trumfl snad už jen Gympl. Navíc zde byl "objeven" Jirka Mádl, což je pro českou scénu velké plus (pokud tedy zrovna netvoří debilní Stahovák), a Vojta Kotek, který je taky docela nadaný...Pavla Tomicová opět září a diváci pukají smíchy! ()

sud 

všechny recenze uživatele

Projekci "Snowboarďáků" jsem hodně dlouho odkládal a když už jsem se k tomu uráčil, říkal jsem si, že se podívám na kousek a pak to zahodím. Ale s podivem jsem u toho zůstal až do konce. Nepůsobilo mi to sice fyzickou bolest, ale že bych byl nevaž se, odvaž se, to zrovna ne. Jinak Jirka Mádl je docela sympaťák, je civilní a věřil jsem mu to. Kotek mi tady ani moc nevadil, ale jeho přehrávané frajerství mě postupem času dost lezlo na nervy. Na holky se bezvadně kouká, ale to je asi tak všechno. Že mě štvalo to neustálý používání slova hustý!!! bude asi tím, že když jsem to viděl prvně, měl jsem už nejhorší telecí léta za sebou (i když nepopírám, že jsem zastuzelej puberťák). Zdejší humor mi mnoho neříká, ale sem tam se něco pro zasmání našlo. No, tak co na konec? Viděl bych to asi takhle: "Snowboarďáci" nejsou určitě špatný film, je to pouze film silně vyhraněný divácké skupině 13 - 17 let. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dnes už lze zpětně hodnotit, totiž, že Snowboarďáci spustili vlnu nových filmů pro teen diváky, což jejich existenci vcelku ospravedlňuje. Jako dějinný impuls či prvek, který musel tak či tak dorazit. Mládež narozená po listopadu už dávno nebyla zvědavá na nějaké Sněženky a machry a potřebovala svůj ryze aktuální počin, kterému bude rozumět. Bude rozumět hlavně všem těm moderním detailům, které normalizace neznala, bude rozumět novým tvářím a novému slangu. Což samozřejmě ale neznamená, že by Snowboarďáci byli jakkoli dobrým počinem, jen se stali suverénním králem v díře na trhu. Další dva tři roky se musela trpět díla odvozená. A dnes? Dnešní teeni co nemají nastreamované neznají, tak je možné je přivést zpět právě k tomuto zlomu a čekat, co bude určeno jako jejich nástupce. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • Rendy a Jáchym ve filmu přijíždějí autobusem do Špindlerova Mlýna. Moc se ale svézt nemohli, protože autobus se blíží ve směru od Svatého Petra - tam totiž silnice končí. (jenik71)
  • Jiří Mádl o získání role: „Mamka viděla v televizi výzvu ke konkurzu do filmu a řekla mi, jestli bych to nechtěl zkusit. Tak jsem s vysokou horečkou vyrazil na ten megakonkurz. Pak se celé prázdniny nic nedělo a já na to úplně zapomněl. Až mi v září zavolali, že si mě pan režisér (Karel Janák) vybral do dalšího kola, no a pak už to šlo v celku rychle. Tři kola a hop a byl ze mě snowboarďák!“ (SONY_)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdinové opravují babysense, je možné několikrát zahlédnout mikrofon štábu. (Gerron)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama