Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (778)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Palec nahoru. Na naše poměry vskutku povedený a svižný teenagerský film. Charismatické duo Kotek & Mádl. Tři (možná dokonce čtyři) neodolatelně krásné holky. Langmajer. Parádní pop rocková písnička. Dokonalá iluze bezstarostného mládí... Po všech těch náročných, případně křečovitě socialistických, a pohříchu nepříliš veselých sondách do života mládežníků, jaké u nás vznikaly za komančů, je tohle jednoduše příjemná změna. Možná trochu chtěná, místy maličko křečovitá, ale změna, jakou (protentokrát) určitě mohu. Řek bych, že se na to ještě někdy (tajně) podívám znova. A rád. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Jo, ty krávo , tak tenhle filmeček je vopravdu hustej. Je to o dvou typanech co sice jezdí na prknech jako paka ale nakonec zbali takový štěrbiny že bys jen čuměl. Hmno ak má byť toto štýl humoru mladej generácie tak dovi . Už nie som teen takže mu asi dosť nerozumiem. Na dievčatá sa síce pozerá dobre ale chcelo by to nápaditejší scenár zo sekcie "real life". Za pozornosť stojí hudba (až na to že jeden song brutálne vykráda Tomayasu Hotei - Battle without honor or humanity a pesnička On my head je na najlepšej ceste byť druhým najotravnejším filmovým songom po Vode čo ma drží nad vodou). Ak tu niekto hral tak Langmajer a Ester, ktorá (snáď mi to tie tri mladé šušky prepáčia) je pre mňa najpríťažlivejšou, najprotivnejšou a najlepšie zahranou postavou. STŘÍKEJ !!!!! 3/10 ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Opravdu jde o film určený pro teenagery a pouze pro pobavení, ale taky si nehraje na nic víc, což se cení, taky jsem se několikrát opravdu zasmála, což se cení ještě víc a narozdíl od třeba Prciček je film o něco méně oplzlý a některé náznaky jsou mnohdy vtipnější než v americkém bratříčkovi. Takže pokud jste (duševně) ve věku 10-cca 17, přidejte si 1-2 * a jdete si tohle pustit, jinak ruce pryč, tenhle film opravdu pro jinou věkovou skupinu není. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaká slušnější (ve významu kvalitnější) komedie. Kam se na ni hrabou americké, nebo německé rádoby vtipné filmy? Takže těmi kladnými body jsou určitě vtipné situace a hlášky, navíc dobrá hudba. On the other hand jsou tu chyby a herecké výkony nejsou zrovna oslnivé. Ale na ty 3* bych to viděl. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

První český pokus o teenage komedii jaksi nevyšel. Režie nic moc, hudební složka se mi nechce ani probírat (stále dokola ty samé písničky... ještě k tomu oposlouchané z rádií), kamera taky za moc nestojí, herecké výkony jsou... (teda nejsou). Erotické scény toho moc neukážou (to má být teenage komedie?????), po celou dobu se zasmějete tak třikrát, čtyřikrát. Jedna hvězdička za Lucku Vondráčkovou a druhá za snahu natočit něco nového. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • Podle režiséra Karla Janáka jsou některé nedostatky a nadnáklady, které během natáčení vznikly, následkem toho, že "produkční plán podcenil filmování na horách. Nevím, jestli to byl problém konkrétního vedoucího výroby nebo obecně českých filmařů, že už tak dlouho netočili v zimě na horách, ale točit tam v tuhle dobu neznamená jen to, že se ráno pozdě rozednívá a odpoledne brzy stmívá. (...) Natáčíte-li v zimě, nejenže máte o několik hodin kratší den než v létě, ale díky tomu, že jste na horách v ďolíku, dlouho jste ve stínu protějšího kopce, pak jste na chvilku na přímém slunci a za chvíli už je slunce schované zase za jiným kopcem, takže prakticky každé dvě hodiny se mění světelné podmínky, a roztočíte-li jeden obraz, musíte ho do těch dvou hodin bezpodmínečně stihnout, abyste zachoval srovnatelnou světelnou atmosféru. A to mluvím o dnech, kdy je počasí stabilní, to nemluvím o dnech, kdy je nějaká chumelenice nebo tak." (NIRO)
  • Jedním ze mnoha problémů při natáčení se ukázala být skutečnost, že větších mrazech takřka každou hodinu zamrzala kamera. Režisér Karel Janák: "Začala zpomalovat a netočila dvacet pět oken za vteřinu, jak správně má, ale jen osmnáct. Všechny zrychlené záběry, které ve filmu vidíte, vznikly právě takhle. To není žádný umělecký záměr, jak udělat větší legraci, ale výsledek technických podmínek na natáčení. Když vám zamrzne kamera, znamená to, že ji musíte vzít do tepla a tam ji hodinu rozehřívat. Pak ji ale nemůžete vynést hned ven, protože by se vám zamlžila, musíte s ní dělat psí kusy, aby se co nejpřirozeněji adaptovala na venkouvní teplotu. Když jsme producentům říkali, že pro lidi i techniku potřebujeme nějaký vyhřívaný stan nebo karavan, tak jsme od produkčního po třech týdnech natáčení dostali malý stan pro dva, který si pořizují zpravidla milenci v létě, když chtějí být hodně spolu. A na vyhřívání se jaksi zapomnělo. Když jsme si po čtyřech týdnech natáčení přece jen vymodlili karavan, tak nám ho postavili dole u vleku, zatímco my točili nahoře na kopcích." (NIRO)
  • Karel Janák původně do hlavních rolí počítal s Michaelem Beranem a Martinem Písaříkem. Ale v ČT trvalo dva roky, než se film dostal do výroby, a Michal s Martinem mezitím odrostli. Potom objevil Vojtěcha Kotka a Jiřího Mádla. (Lenarek)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama