Reklama

Reklama

Happy Tree Friends 1 - První krev

(video kompilace)
  • USA Happy Tree Friends: Volume 1: First Blood
všechny plakáty

Obsahy(1)

První díl zabijácké klasiky... PRVNÍ KREV Happy Tree Friends jsou roztomilá plyšová zvířátka, jejichž každodenní dobrodružství končí katastrofou. Nezáleží na tom, jak nevinně jejich den začíná, ale vždycky končí ublížením na zdraví nebo smrtí. (oficiální text distributora)

Recenze (145)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Několik málo epizodek má nápad, ale čím déle se na to dívám, tím míň mě to baví, navíc některé situace mi přišly už na dolní hranici nechutnosti, co následuje potom, pro to neznám slovo... Itchy a Scratchy nebo třeba Kennyho umírání jsou rozhodně mnohem nápaditější a jestli se to dá říct, tak i laskavější ;-) ()

Peť@n 

všechny recenze uživatele

Roztomilé, morbidní, orginální, vtipné? Ale ano!!! Tahle věčně umírající zvířátka si zamilujete... Po čase možná omrzí, že způsoby smrti v dalších dílech přecházejí ve stereotyp, ale to mě určitě od 5 hvězdiček neodradí! Vzpomínám na krásné časy, když sme s kamarády seděli k ránu v nějakém baru a na velké pláto tam promítali, tuším na MTV, právě Happy tree Friends... Vřele doporučuji. ()

Reklama

hribisko

všechny recenze uživatele

Ať už byly původní záměry tvůrců sebeušlechtilejší, vyklubala se z nich jen adorace násilí v celé své kráse. Tyhle příběhy by pro svou kontrrroverznost asi jindy vzniknout nemohly, dneska však nijak zvlášť nepohoršují. Buď budete slintat, nebo zvracet. Černá nebo bílá ( i když navlečená do rudé). Každopádně je to gore a těžce sick navrch. ()

Arccos

všechny recenze uživatele

Mám velice rozporuplné pocity, takže úplně selhávám ohodnotit. Na jednu stranu je to zábavné, ovšem musíte mít smysl pro humor, který je tak trochu "jiný". V tomto seriálku totiž morbidnost, násilí, krev, maso, smrt, upálení, rozčtvrcení a tak podobně nejsou prostředkem k vybudování pointy - to JSOU pointy. Jediné pointy! A to vše v kontrastu k záměrně přeslazeně milým zvířátkům, které výše uvedenými zážitky trpí. Docela si dovedu představit, že mnozí lidé budou znechucení nebo pohoršení. Mě to bavilo. Ale na druhou stranu nemůžu nevidět, jak primitivní to všechno je. Připomíná mi to pubertální, stejně násilné a morbidní malůvky v sešitech, kterými jsme se jako kluci bavili (a holky dělaly "fuj!"). Navíc zábava nemusí mít dlouhého trvání, protože ono je to vlastně pořád dokola a prvotní šokem vyvolaný zájem vyprchá. A samozřejmě nezapomeňte - tohle v žádném případě NENÍ seriál pro děti (ža ano, Dudku). (Poznámka k DVD: Je velmi krátké. Celkem jen dvanáct několikaminutových epizodek a bonusy, takže si koupi promyslete.) ()

k212 

všechny recenze uživatele

Morbidní humor? Ano jistě, ale v takové koncentraci a tak roztomile? Zábava koliduje někde mezi 60-80%, ale pouze v krátkém časovém intervalu zvaném překvapení (to když to vidíte poprvé). Poučení padá do rozmezí 0-10%. Počáteční originalita by tu možná byla, po delší době se však stává stupidní krvavou rutinou, která už není ani zábavnou rutinou. ()

Zajímavosti (2)

  • Podle seriálu byla vytvořena také počítačová hra, která nese název „Happy Tree Friends: False Alarm“. (Terva)
  • Příběhy byly původně kresleny pro internet, kde si svou premiéru odbyli v roce 2000. Teprve pozdějI byly vydány na DVD. (Terva)

Reklama

Reklama