Reklama

Reklama

Šest pohřbů a jedna svatba

  • USA Very Bad Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Svatba s milovanou ženou je úžasná věc, oddaní kamarádi taktéž. Co zlého se může stát? Jediné, po čem Kyle touží, je vzít si krásnou Lauru. Trochu panovačná a vše kontrolující Laura zase touží po pohádkové svatbě. Dříve než si milenci před oltářem řeknou své ano, je třeba rozloučit se se svobodou... Pět kamarádů naplánovalo divokou jízdu v Las Vegas - hudba, alkohol, drogy, rozbitý nábytek... Náhodná smrt odstartuje sérii vražd - kamarád proti kamarádovi, bratr proti bratru, manžel proti manželce... Události berou rychlý spád. Z děje čiší vtip, ironie, nadsázka. Dokáže člověk, kterého žene strach, opravdu jít přes mrtvoly? Originální, drsný a provokativní thriller s prvky nejčernějšího humoru, nečekanými zvraty a napínavými scénami spojuje tarantinovský styl s paradoxním humorem filmu Mělký hrob. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

castor 

všechny recenze uživatele

Užít si před svatbou? Proč ne, jenže v divokém rytmu chlastu a drog to tahle pětice kamarádů tak úplně nezvládne, a když najednou objednaná striptérka leží v krvi na podlaze koupelny, je zle. Party is over. Jeden z přátel ovšem zachoval chladnou hlavu a začal vymýšlet podivné plány. V tu chvíli ovšem někdo zaťuká na dveře hotelového pokoje. Další problém. A přibývat začnou další. Ostatně přesně tak, jak praví název. Scénáristický a režijní debut doktora Kronka z televizní Nemocnice Chicago Hope Petera Berga (dneska má za sebou řadu akčních pecek) je černý a cynický kousek, který se ničeho nebojí. Je škodolibě poskládaný, má několik skvostných momentů, jenže naneštěstí zapomněl jedno: skutečně bavit. V podstatně průměrní Američané musejí pod tlakem tragických okolností provádět zlé věci, jenže vývoj a jednání osmdesáti procent z nich jsou nepřirozené a nepravděpodobné. Hrají je sice solidní herci, ale jednoduše tam leccos chybělo. Ambice Berg rozhodně měl, ale motivace měli jeho hrdinové prazvláštní. No a já se před televizí tak nějak zapomněl jedovatě uchechtávat. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Ze začátku stylová podívaná skoro jak vystřižená od Tarantina o tom, jak se může zkomplikovat pánský mejdan uspořádaný jako rozlučka se svobodou jednoho z nich. Od půlky se už však utápí ve své nelogičnosti, pár uměle naroubovaných scén a ztrácí se tu byť sebemenší špetka originality nebo zábavných černohumorných vtipů. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rudo-černá komedie pro otrlé, bizarní story o jedné nevyvedené pánské jízdě a jejích důsledcích na život (a smrt ;-) všech zúčastněných... Laura se moc a moc chtěla vdát, leč tahle svatba těm kdo přežili pravda trošku zhořkla... Drsné, filmařsky rutinní, herecky výborně obsazené a zahrané, plné krutého humoru a krve - leč obskurně zábavné a s opravdu vyvedenou pointou nakonec... :-) - - - P.S. Pohřbít zaživa ovšem zaslouží český >diserbutor< filmu na dvd: firma Intersonic. Krom toho, že našinci naservírovala film nepochopitelně ořízlý na formát 4:3, oblaží vás i neuvěřitelně sprasenými titulky, kde v každé cca páté větě je nějaká pravopisná (nikoli překlepem zaviněná!) chyba (to nejspíš dostal kšeft nějaký debilní rodinný příslušník zodpovědného lulana), neřkuli o umístění titulků kamsi skoro doprostřed obrazu. To se zase jednou blbost s ignorantstvím zasnoubily... Zabít zmrdy :-( ... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

k neuvěření,brutální scény,některé nepředvídatelné,se střídají s komickými,černohumornými až vyloženě šílenými.co udělá jedna tragická událost s psychikou a kamarádství,se změní v nenávyst.skvělý christian slater,jako rozjíždějcí se psychopat mě vyrazil dech,stejně tak scéna kdy to daniel stern schytá károu:-)drsný a špatný konec dá člověku i ponaučení.zajímavé. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

nie príliš vydarená komédia plná prvoplánových a nie veľmi vtiných vtipov a samoúčelného sadizmu, ktorý tiež nie je nič moc. nie je to úplne zlé, nie je to až totálne bahno, zopár svetlých momentov si tám nadšenci brutality a čierneho humoru nájdu, ale v podstate dosť zbytočné sklamanie z neveľmi podareného filmu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Když se chlapi pokouší zbavit mrtvoly, Christian Slater se zeptá: "Dělali jste to už někdy předtím?". Stejnou otázku položí ve filmu Heathers (1989), když se pokouší zbavit jiné mrtvoly. (HappySmile)
  • Slovo "fuck" nebo jeho obdoby, jsou použité ve filmu celkem 124x. (HappySmile)
  • Jméno policisty v nemocnici je Randone. Režisér a scénárista Peter Berg hrál ve filmu Země policajtů (1997) také policistu jménem Randone. (HappySmile)

Reklama

Reklama