Reklama

Reklama

Šest pohřbů a jedna svatba

  • USA Very Bad Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Svatba s milovanou ženou je úžasná věc, oddaní kamarádi taktéž. Co zlého se může stát? Jediné, po čem Kyle touží, je vzít si krásnou Lauru. Trochu panovačná a vše kontrolující Laura zase touží po pohádkové svatbě. Dříve než si milenci před oltářem řeknou své ano, je třeba rozloučit se se svobodou... Pět kamarádů naplánovalo divokou jízdu v Las Vegas - hudba, alkohol, drogy, rozbitý nábytek... Náhodná smrt odstartuje sérii vražd - kamarád proti kamarádovi, bratr proti bratru, manžel proti manželce... Události berou rychlý spád. Z děje čiší vtip, ironie, nadsázka. Dokáže člověk, kterého žene strach, opravdu jít přes mrtvoly? Originální, drsný a provokativní thriller s prvky nejčernějšího humoru, nečekanými zvraty a napínavými scénami spojuje tarantinovský styl s paradoxním humorem filmu Mělký hrob. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem byla několikrát známými zrazovaná. Teď po shlédnutí mám ale pocit, že jsem viděla úplně jiný film než mí známí. Některé scény byly docela hodně brutální, ale byla to jízda od začátku do konce. Řetězec událostí absolutně neuvěřitelný. Všechno se na sebe nabalovalo jako sněhová koule. Pánové to prostě rozjeli ve velké stylu. Christian Slater mě hodně překvapil. Cameron Diaz hrála pěknou hysterku. Na druhou stranu chápu, že chtěla mít všechno absolutně dokonalé. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Infantilní český distribuční název snímku pod originálním názvem v překladu ´Velmi špatné věci´, zjednodušuje distribuční touhu přilákat diváky na film a zároveň plně prozrazuje, o čem to vlastně celé je. Ruku na srdce, kolik snímků už má obdobný název? No nic. Dějově nejde o nic jiného, než o další mužskou pařbu, přesněji řečeno loučení se svobodou jednoho z nich, které se očekávaně samozřejmě zvrtne. Tentokrát však opravdu pořádně a už nyní je nutno dodat, že zažít něco podobného, zbláznit by se z toho musel snad každý. A vše začne úmrtím prostitutky v hotelovém pokoji, načež netrvá dlouho a je mrtvý i člen hotelové ochranky. Následující dění se tak přesouvá do hororového žánru a divák ztrácí přehled, na co se to vlastně dívá. Každopádně je celý děj prošpikován černým humorem, občas zředěný romantickou kapičkou a nějakou tou nadsázkou. Chvílemi je to bláznivá komedie, chvílemi groteska, chvílemi se to bere vážně, chvílemi jakoby tvůrci nevěděli, kam se mají s dalším dějovým vývojem odebrat. Pro plné uchopení daných skutků je potřeba oprostit se od realismu, myšlenek o logice a nečekat jakýkoliv byť náznak sebemenšího napětí. Je to prostě o nevšedních krutostech nečekanou krutostí zakončených. O zvraty není nouze, ale to je asi to jediné, co zaujme. Dějově se stane spousta neočekávaných věcí a naopak čeká jen divák, co dalšího se z toho vyvrbí či co ovlivní. Určitý význam, v rámci filmové zábavy ohledně zmíněného černého humoru, snímek má, ale vyloženou peckou to zrovna není. ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Komédia čierna ako peklo! Krutejšiu komédiu asi budete mať problém nájsť. Keď máte radi tento druh humoru, tak Very Bad Things je filmom presne pre vás. Christian Slater je ako psychopat veľmi presvedčivý - mal by ich hrať častejšie! Ostaní sú tiež nad očakávania dobrí- Jeremy Piven je dokonca vynikajúci. Úplne ujetý film, ktorý si zasluhuje stať sa kultom! K deju je omnoho trefnejší pôvodný názov- "Very Bad Things". Tieto Veľmi Zlé Veci sa tu totiž dejú neustále od začiatku filmu, len majú vždy rôznu formu (tyranská snúbenica, Boydovo buzerovanie zákazníkov, úplný záver s chuderkou Cameron). Samotné vraždenie je tiež Veľmi Zlou Vecou, ale len jednou z mnoha, mnoha, ktoré vo filme sú. Film obsahuje naozaj niektoré tak kruté scény, že človeku tuhne krv v žilách (najmä vražda hotelového ochrankára- ten jeho smrteľný vreskot v pôvodnom znení- brrrrr). Osobne som nič krutejšie asi nevidel. Všetky postavy vo filme zažívajú tak neskutočne extrémny zážitok, že sa pri ňom pre normálneho človeka nejde nezblázniť. Plusom jednoznačne je aj perfektne sadnúci soundtrack. Zase raz jeden nedocenený film. ()

robo7773 

všechny recenze uživatele

*** (59 bodov zo 100) Akoze super cierna komedia, tiez super film len tak na dobru naladu, nie na kritiku a nejaky filmovy zazitok, ale na zabavenie a zasmiatie. Inak sa tu asi neda nic hodnotit, akurat mi Cameron vuznela dost divne, taku hysterku mat doma tak si to asi hodim, v takej filmovej role som ju este nevidel, a celkom je to seklo, bol to zaujimavy pohlad. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tarantinoidní řemeslně slušně zpracovaný úlet. 1) Zásadní minus vidím v žánrové neujasněnosti. Je to komedie, při které jsem se ani jednou neusmál, anebo thriller, při kterém jsem se nudil? Po úvodní předlouhé expozici střídal neohrabaný těžkopádný humor moralizující rozhovory, aby pak film slavně finišoval více či méně ujetými způsoby, jak se zbavit téměř všech svých herců. Měl jsem se bavit nebo bát? Jak mohou jít tyto dvě emoce dohromady?_____ 2) Vyjádření zmatku, nervozity a paniky je přesvědčivé a působivé, scénář slušný, herci většinou bez charismatu. Autoři filmu se zřejmě domnívají, že stačí ujetost a hodně cákanců krve, aby bylo na co koukat._____ 3) Tento film není můj šálek kávy. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Doktora, který prohlásí jednu z postav za mrtvou, si zahrál režisér Peter Berg. (HappySmile)
  • Rabína na pohřbu Michaela Berkowa, kterého hraje Jeremy Piven, si zahrál jeho vlastní otec Byrne Piven. (HappySmile)

Reklama

Reklama