Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

anniehall 

všechny recenze uživatele

3,5* Ano, ano. Mistrovsky natočené. Působivě stylizované. Chvílemi jako by se mi vyjevovaly před očima scenérie z Gilliamova filmu Brazil a vůbec celé to bylo prostoupeno jakousi Monty Pythonovskou absurdností a potrhlostí. Po vizuální stránce tedy vyjímečné dílo. Jen téma je takové light, soft a sofa - řekl bych. Tak trochu jako Coca-Cola bez cukru. Je příjemná, osvěží, ale nijak vás neohromí a dlouho ve vás nevydrží. :-) ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro mě obrovským překvapením… takovým, které opravdu stojí za komentář. V první řadě musím pochválit skvělou atmosféru která je takovým mixem stylu Tima Burtona a Caprova It's a Wonderful life. Dále brilantní Burwellovu hudbu, vynikající herce a v neposlední řadě scénář, který tvůrci dohnaly až do zajímavé kombinace, směšně- roztomilé absurdity… více takových filmů. 80% ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Raz si hore, inokedy zasa dole, alebo pýche predchádza pád, či skôr obetný baránok by teda nebol úplne od veci... Bude potreba nasadiť totálneho “DEBILA” do vedenia spoločnosti Hudsucker Industries, pretože jej zakladateľ Waring Hudsucker vyskočil na Nový rok z okna mrakodrapu, a príchod nového človeka by mal vyhovovať správnej rade, najmä nebožtíkovej pravej ruke - Sidneymu J. Mussburgerovi, ktorý spočiatku zištne manipuluje s Norvillom Barnesom, ktorý sa ujíma novej funkcie šéfa firmy, pričom v hlave sa mu dlhý čas miesi jedna vízia, ktorú zrealizuje, a to sa nebude páčiť „veľkej rybe” , ktorá ho bude chcieť vyslovene potopiť. Stále to nestačí, lebo v samom úvode bude nasadená ďalšia „ploštica” , sympatická novinárka Amy Archer, ktorá naňho napíše nepekné veci, a zaslepený vizionár sa k tomu ešte do tejto sexy žienky zamiluje až po uši... Barnes mal byť iba dočasné riešenie, niečo ako psia kosť, ktorá sa potom odhodí. / K Česko - slovenskej filmovej databáze. Nerozumiem prečo stále uvádzajú, že i tentokrát režírujú súrodenci spoločne, keď to tak nie je !!! Mladší sa skôr orientuje na písanie a produkovanie a starší najmä na režírovanie + scenár. Nevadí, vysrať sa na to, aspoň niekto by mal vedieť, ako si usporiadať veci. Asi sa držia tohto pravidla : „Poriadok je pre blbcov, inteligent zvládne chaos” . Vo filme nevidieť bordel, viac- menej som si prišiel na svoje, Tim vo forme, Jen mu zručne sekunduje a veterán Paľo už iba náramne podtrhuje celkovú atmosféru... ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Bratři Coenové mě opět přesvědčili, že komedie zvládají stejně dobře jako kriminálky. Tentokrát si vzali na paškál retrokomedii z 50.let. Je zde příběh mladého absolventa vysoké školy ekonomické, kterého mají všichni za úplného blba, ale on však přijde s vynálezem obruče, kterou osloví celý americký národ. Ze začátku je film velmi vtipný a opravdu jsem se upřímně dobře bavil. Je to opět skvěle napsané, jak je ostatně u Coenů zvykem. Nechybí ani určité prvky bizarnosti, ale rozhodně nejsou tak silné, jako v případě Big Lebowski. Je místy až bláznivé, trochu šílené, ale úplně to sem sedělo. Pak se ale film od toho trochu odkloní a začne místy uvažovat o životě, bohatství, lásce a co s tím vším. A musím říct, že mi to sem moc nesedlo. Připadal jsem si jako důchodce, který je pozván na nějakou dobrou večeři, kde je spousta jídla a alkoholu. Dobře se s ostatními důchodci baví, ale pak je odvedou do místnosti a tam jim začnou nabízet hrnce, nebo něco podobného, co je vůbec nezajímá. No nic, naštěstí většina filmu je výborná a proto dávám 75% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

výtvarná stylizace, stejně jako atmosféra je dobrá, ale bohužel jsem celou dobu cítíl, že to má být směšné nebo aspoň usměvné, ale nějak mi to nešlo. Stejný problém jsem měl s Mazaným Filipem. Prostě mě tento styl humoru míjí - ale dobrý nápad natočit pohádku pro finančníky ;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (80)

Zajímavosti (15)

  • Postava dr. Huga Bronfenbrennera (David Byrd) byla pravděpodobně pojmenována podle známého psychologa Urie Bronfenbrennera. (D3VIL)

Reklama

Reklama