Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (301)

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Ďalšia úspešná Pixarovská rozprávka. Celkom zaujímavý dej a aj postavičky (mravce), ktoré bojovali o svoju slobodu. Pobavil som sa pri tejto rozprávke a najmä pri mravcovi Flikovi. Malý, zbabelý no vynaliezavý mravec, ktorý neskôr v sebe objaví hrdinu a získa priazeň svojej dávno vytúženej lásky. Spolu so svojimi cirkusovými kamarátmi zachránia mravenisko a žijú šťastne až do smrti. Mohlo by sa tvoriť viacero takýchto rozprávok. ()

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Moucha na Frencise: ŘEKNI TADY NAŠEMU KÁMOŠOVI BIVOJOVI, COS NÁM ŘEKLA V CIRKUSE, pár vteřin na to přijde dokonalý, leč drtivý a ohlušující přílet BIVOJE, obří mouchy. Frencis ztratí klackovitého Slima mezi větvemi stromu: TADY JSEM FRENCI, TADY, TEN JEDINÝ KLACÍK, CO MÁ OČI. V městské hospůdce broukovitý vrchní promluví do davu štamgastů: KDO SI OBJEDNAL TU KAKAMÍSU? Následuje dokonalý a přesný přílet hejna malých much na mísu hovínek. To jsou pouze tři perfektní vtipné scény, ale nejsou zdaleka poslední ani jediné v celém filmu. Je jich tam spousta. Tak usadit a koukat 8-D Tohle patří mezi povinnost každého fanouška animáků. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Starší Pixarovky miluju. Jako oddychové filmy nikdy nezklamou. Poněkud upozazděný Život Brouka je podle mě kritizován neprávem. Neřekla bych, že je až tak špatný. Mnoho Pixarovek má ve svojí podstatě tyhle klišovité příběhy (typu "Věř si" nebo "Běž za svým snem"), Pixar je ale na rozdíl od jiných dokáže originálně zpracovat. Za mě snad jen výtka, že se klidně mohlo víc času strávit ve hmyzím městě, které mi přišlo jako těžce nevyužitý potenciál. Byla to rozhodně nejzábavnější část filmu. Jinak nejlepší postava je jednoznačně sexy beruška, o tom žádná. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Animáciou PIXAR roku 1998 rozhodne zažiaril, dnes už však takto podobne vyzerajú niektoré detské seriály, ale nevyzerá to vôbec zle. Príbeh trochu zaostáva a nie je ničím špeciálny, aj keď narážky na druhy hmyzu celkom pobavili. Keď mám porovnať Život chrobáka a Mravca Z, tak to vidím narovnako. V niečom bol lepší ten a v niečom ďalšom bol lepší ten druhý. Život chrobáka bol síce trochu detskejší, ale mal lepšiu animáciu a zase Mravec Z mal iné prednosti. Celkovo je to priemerný film. PIXAR už vyprodukoval oveľa lepšie kúsky, ale niekde to začať muselo a tu sa ešte rozbiehal :) 6/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $162,798,565Tržby Celosvetovo $363,398,565║ Prv ma tieto CGI rozprávky moc nebavili teraz ich žeriem ako malý chalan, pekná počítačová animácia, výborný príbeh, prepracované postavičky, dialógy a rovnako tak slušná zábavnosť. PIXAR je nedobytná pevnosť! vládnuca svetu počítačovej animácie. /95%/ ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • Restaurace v broučím městě je plechovka "Low Fat Lard" ("Nízkotučné sádlo"). (D3VIL)
  • Na krabicích, z nichž je složeno město, jsou napsána jména dětí autorů filmu. Například JuJu's Litter nebo Hannah's Bananas. (D3VIL)
  • V nepovedených scénách na konci filmu je i narážka na Buzze Rakeťáka z filmu Toy Story: Příběh hraček (1995). Flik prohlásí: „Do nekonečna a ještě dál!“ (griph)

Reklama

Reklama