Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (301)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mravenec Flik má docela závažný problém - veškeré nápady jak zefektivnit mravenčí práci končí v lepším případě neúspěchem, v tom horším totálním průšvihem. Stejně jako naposledy, kdy se mu podaří zničit veškerou úrodu nachystanou jako úplatek útočným kobylkám. Flik dostane ještě jednu šanci - musí se vydat do města, a najít někoho, kdo by byl mravenčí kolonii ochoten pomoci. Nic netuše se mu podaří najmout bandu broučích cirkusáků, kteří jsou ochotni vzít jakýkoliv job. Dokáže za jejich pomoci kolonii ubránit? Nebo to bude úplný konec? ... Zase jeden z filmů, u kterého se budou bavit jak malí tak velcí. Malým se určitě budou líbit barevní broučci, budou se strachovat o osud mravenečků a nenávidět ty hnusné kobylky. Ti větší zase ocení podařenou animaci (aby ne, od Pixaru se nepodařená animace čekat nedá), vcelku zajímavý příběh (lidské vlastnosti v hmyzím světě jsou docela fajn) a v neposlední řadě dobrá hudba. Nějaké drobnosti by se určitě vytknout daly, ale proč bych to dělal - stejně jako u podobně (stejně) laděného MravenceZ jsem se bavil více než dobře... ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Ďalšia úspešná Pixarovská rozprávka. Celkom zaujímavý dej a aj postavičky (mravce), ktoré bojovali o svoju slobodu. Pobavil som sa pri tejto rozprávke a najmä pri mravcovi Flikovi. Malý, zbabelý no vynaliezavý mravec, ktorý neskôr v sebe objaví hrdinu a získa priazeň svojej dávno vytúženej lásky. Spolu so svojimi cirkusovými kamarátmi zachránia mravenisko a žijú šťastne až do smrti. Mohlo by sa tvoriť viacero takýchto rozprávok. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Koncem 90´ let jsem měl tento animák nejraději. Ač ho zastínili slavnější bráchové, tak si ke mě našel cestu mnohem lépe než ti ostatní. V současné době musím uznat, že jsem se jako dítě mýlil. Život brouka je stále vtipný a mé své určité kouzlo, ale raději si pustím něco dospělejšího jako Hledá se Nemo. Pro děti je Život brouka stále atraktivní podívanou. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Infantilnější než Mravenec Z, ale pořád zábava a v rámci mého dne připomínání filmů mého dětství, velmi kvalitní zážitek z Pixarského soudku. V době, kdy nastoupila na scénu banda z cirkusu začal být Život brouka opravdu nadmíru vtipný a hláškami se to tam jen hemžilo. Rok animovaných hmyzích kousků považuji za velmi úspěšný, protože oba mě bavily opravdu úplně stejnou měrou. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

S nostalgiou spomínam aké to bolo, keď som Bugsíka Lifa zhliadol prvý krát. Na rok 1998 až nehorázne krásna animácia. Príbeh a v ňom vsunúte vtípky sú možno určené predovšetkým mladšiemu publiku (cca do 12 rokov), ale i tak ma táto malá roztomilosť vždy pohladí na duši. Pocit útulnosti na nezaplatenie. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • V "domácí edici" filmu bylo na výběr z pěti obalů (Hopper, Flick, Dot, Francis a Heimlich). (D3VIL)
  • Počas záverečných titulkov môžeme sledovať falošné "nepodarené scény". (JADIM)

Reklama

Reklama