Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (301)

PALINO 

všechny recenze uživatele

ŽIVOT CHROBÁKA je jedným z prvých počítačovo animovaných filmov a tak sa dnes už môže zdať jeho animácia trošku zastaralá, ale to nie je vôbec podstatné, pretože nie je dôležité, aby nám animák vyrážal dych svojím výzorom, ale aby sme sa pri jeho sledovaní dobre bavili a to sa dlhodobejšie nedá dosiahnuť bombastickosťou animácie, ale hlavne príbehom a postavami. A tie má ŽIVOT CHROBÁKA na dobrej úrovni. Príbeh je síce triviálny, ale je vyrozprávaný veľmi svižne a zábavne a navyše je v závere okorenený o akčnú lahôdku. Takisto postavy sa celkom vydarili, či už je to sympatický Flik, princezná, zákerný Hopper alebo cirkusoví chrobáci, všetko sú to postavy, ktoré sú dobrým základom pre film. A ŽIVOT CHROBÁKA je naozaj dobrý film. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních digitálně animovaným filmů pro děti i dospělé, kterému rozhodně nechybí šmrnc a vtip a který sice nedosahuje kvalit velmi podobného Antz, ale zároveň má rozhodně co nabídnout nejširšímu diváckému publiku. Ve výsledku možná přeci jen ale ještě trochu dětinský scénář bez podařenějších dospěláckých vychytávek. ()

Reklama

Tirion 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních celovečerních filmů, které stvořila počítačová grafika. Jako průkopník si určitě nevedl Život brouka špatně a nasadil v té době laťku vysoko. Ovšem film asi u většiny publika tratil tím, že ta většina je dospělá populace, film je hodně pro oko dětského diváka. Příběh je hodně jednoduchý, ale vtip tu je - párkrát jsem se od plic zasmál. Takže dávám takových pěkných 80% tzn. 4* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pixar (jako obvykle) v plné parádě. Dnes už je animace lehce zastaralá, ale na rok 1998? Neskutečná věc. Krásné detaily minimalistického díla, které by ve výsledku mohla zničit jedna neopatrná bota, jsou dechberoucí a i příběh tradičně nezaostává. Není to sice jeden z klenotů Pixaru, ale 5 * si pořád zaslouží. 90% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Starší Pixarovky miluju. Jako oddychové filmy nikdy nezklamou. Poněkud upozazděný Život Brouka je podle mě kritizován neprávem. Neřekla bych, že je až tak špatný. Mnoho Pixarovek má ve svojí podstatě tyhle klišovité příběhy (typu "Věř si" nebo "Běž za svým snem"), Pixar je ale na rozdíl od jiných dokáže originálně zpracovat. Za mě snad jen výtka, že se klidně mohlo víc času strávit ve hmyzím městě, které mi přišlo jako těžce nevyužitý potenciál. Byla to rozhodně nejzábavnější část filmu. Jinak nejlepší postava je jednoznačně sexy beruška, o tom žádná. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • Na krabicích, z nichž je složeno město, jsou napsána jména dětí autorů filmu. Například JuJu's Litter nebo Hannah's Bananas. (D3VIL)
  • V nepovedených scénách na konci filmu je i narážka na Buzze Rakeťáka z filmu Toy Story: Příběh hraček (1995). Flik prohlásí: „Do nekonečna a ještě dál!“ (griph)
  • V "domácí edici" filmu bylo na výběr z pěti obalů (Hopper, Flick, Dot, Francis a Heimlich). (D3VIL)

Reklama

Reklama