Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (301)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Koncem 90´ let jsem měl tento animák nejraději. Ač ho zastínili slavnější bráchové, tak si ke mě našel cestu mnohem lépe než ti ostatní. V současné době musím uznat, že jsem se jako dítě mýlil. Život brouka je stále vtipný a mé své určité kouzlo, ale raději si pustím něco dospělejšího jako Hledá se Nemo. Pro děti je Život brouka stále atraktivní podívanou. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Animáciou PIXAR roku 1998 rozhodne zažiaril, dnes už však takto podobne vyzerajú niektoré detské seriály, ale nevyzerá to vôbec zle. Príbeh trochu zaostáva a nie je ničím špeciálny, aj keď narážky na druhy hmyzu celkom pobavili. Keď mám porovnať Život chrobáka a Mravca Z, tak to vidím narovnako. V niečom bol lepší ten a v niečom ďalšom bol lepší ten druhý. Život chrobáka bol síce trochu detskejší, ale mal lepšiu animáciu a zase Mravec Z mal iné prednosti. Celkovo je to priemerný film. PIXAR už vyprodukoval oveľa lepšie kúsky, ale niekde to začať muselo a tu sa ešte rozbiehal :) 6/10 ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Obrazovo a farebne vydarený, počítačo animovaný film z dielne štúdia Pixar vyniká akčným dejom, množstvom zaujímavých scén, ktoré sa vzhľadom na ich nahustenosť dajú zhliadnuť bez toho, že by zvlášť nudili. Scenár vychádza z klasického pôdorysu Siedmich samurajov o ohrozenej porobenej komunite, ktorá rozkvitne s príchodom záchrancov. Ukazuje, ako veľmi záleží na vonkajšom zdaní nejakého vzdelania, či profesie (krásna scénka odmietnutia a vyhnania záchrancov – ktorým celé mravenisko dôverovalo až do chvíle, než sa dozvedelo o koho v skutočnosti ide) bez ohľadu na skutočné hodnoty. Vyzdvihnutie individualizmu s občasnou potrebou kolektívnej pomoci. Po druhom zhliadnutí som nebol tak nadšený ako prvýkrát, ale nádherne svietiace huby ma zaujali aj tentokrát (vzhľadom na farbu mravcov, žeby holohlavce?). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $162,798,565Tržby Celosvetovo $363,398,565║ Prv ma tieto CGI rozprávky moc nebavili teraz ich žeriem ako malý chalan, pekná počítačová animácia, výborný príbeh, prepracované postavičky, dialógy a rovnako tak slušná zábavnosť. PIXAR je nedobytná pevnosť! vládnuca svetu počítačovej animácie. /95%/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno ten najpoceňovanejší Pixarovský kúsok z obdobia, kedy bol prešľap v ich prípade neznámym výrazom. Možno neobstojí tak úplne v porovnaní s Toy story 1/2, možno mu trochu ubližuje v rovnakom čase uvádzaný Mravec Z, ale je nesporným faktom, že samostatne tento film dokonale pobaví. Hmyz totiž dlhodobo vydrží viac, ako plastové hračky, veľké zvieratá a ľudia, že. Tak snáď po konci ľudstva sa hrdinovia filmu stretnú niekde s potkanom z Ratatouille. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • První počítačově vytvořený film, jenž byl promítán v poměru stran 2,35:1. (D3VIL)
  • V "domácí edici" filmu bylo na výběr z pěti obalů (Hopper, Flick, Dot, Francis a Heimlich). (D3VIL)

Reklama

Reklama