Reklama

Reklama

Sbohem Kryštůfku Robine

  • Velká Británie Goodbye Christopher Robin (více)
Trailer 2

Půvabný a dojemný snímek, který natočil režisér Simon Curtis a scenáristé Frank Cottrell Boyce a Simon Vaughan, přináší vzácný pohled na vztah milovaného dětského autora A. A. Milnea (Domhnall Gleeson) a jeho syna Christophera Robina (Will Tilston). Na konci první světové války se Milne nechal inspirovat hračkami, s nimiž si hrával jeho syn, aby stvořil kouzelný svět Medvídka Pú — který mu zajistil okamžitou a neutuchající slávu. Mezinárodní úspěch knih ale nepřinesl příliš štěstí jejich autorovi, jeho synovi ani manželce Daphne (Margot Robbie). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

Fr 

všechny recenze uživatele

„PO VÁLCE BYLO VŠUDE TOLIK SMUTKU, ŽE SI SKORO NIKDO NEMOHL VZPOMENOUT, JAK VLASTNĚ VYPADÁ ŠTĚSTÍ. PAK SE OBJEVIL MEDVÍDEK PÚ...“ /// Nejslavnější medvěd na světě mě (stejně jako spousta věcí) nějak minul. Tada myslím knižním podobu. Film je o panu a paní Milneových, o válečnejch fobiích, chůvě, malým Billym a tak vůbec vo tom, jak vznikl Kryštůfek Robin. Vypráví trochu o úspěchu, ale hlavně je to drama o vztazích v rodině. A o tom, že štěstí z knížky nemusí mít s reálným životem nic společnýho. Zajímavý… jednak se dozvím něco o vzniku knihy a taky o důsledcích slávy (v týhle rodině). Jinak je to vlastně vo obyčejnejch věcech. A možná i nudnejch. Ale tady to celkem zmákli a vznikl takovej milej, malej, dramatickej film. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Medvěd, Prasátko, Tygr, Králík. Kdo je víc? 3.) Myslím, že nejslavnějšího medvěda má Berousek. 4.) Thx za titule „czmimi“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kolik bolesti se skrývá v jedné z nejmilovanějších dětských knížek…. Otec poničený válkou, matka zničená porodem i tím, že nemá holčičku a malý chlapeček s několika hračkami, vlastní fantazií a vlídnou chůvou, kterého rodiče až příliš často nechávali samotného. Nedivím se, že tu knížku nenáviděl, když mu vzala jednu z mála hezkých vzpomínek na zřídkavé hry s otcem. Při zpětném pohledu bych se ptala stejně jako on: „Vážně si se mnou táta hrál nebo jen sbíral materiál pro svou knihu?“ Zvlášť, když se syn hned po vydání stal předmětem reklamy, kašpárkem na ukazování, hračkou, kterou rodiče strkali veřejnosti, aby zvedla prodejnost knihy….? ___ Film klade etické otázky o využívání dětí ve věku, kdy ještě samy nejsou schopny posoudit, jak to ovlivní možná celý jejich další život. Opravdu dost smutné. P. S. Medvídka Pú jsem nikdy nečetla, ale viděla jsem původní hračky v knihovně v New Yorku. Íáček byl vždy má nejoblíbenější postavička. Po tomhle filmu chápu jeho nešťastně svěšenou hlavičku ještě o trochu víc. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

A. A. Milne byl zajímavou osobností a zanechal po sobě dílo, které přetrvá generace, a to asi nejspíš proto, že je to tak jiné a tak zvláštní. Snímek "Goodbye Christopher Robin" dává zajímavý vhled do toho, jak umělecké dílo může vzniknout a jak ovlivní život jeho tvůrce a jeho blízkých. Herecky velmi dobré. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,735,251Tržby Celosvetovo $7,374,000▐ Až príliš anglicky chladné, neosobité, chýba tomu ľahkosť, či hravosť, sviežosť na danú tému. Je to skôr mrazové, až doslova depka na to že ide o autora Macka Pu. /50%/ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Doba i okolnosti nepřály vzniku tak kouzelného příběhu, ale jeden malý snílek byl proti. Partička ze Stokorcového lesa tady hraje pouze druhé housle. Film zobrazuje hlavně strasti, které přinesl celosvětový úspěch Medvídka Pú pro autora i jeho syna. Milne rozhodně nebyl otcem roku, o jeho manželce raději ani nemluvím, ale Kryštůfkovu chůvu nejde nemilovat. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Anglii ve Východním Sussexu a u jezera Big Bear v Kalifornii (USA). (BMW12)
  • Film se nesměl promítat v Číně kvůli údajné podobě medvídka Pú s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. (raininface)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. září 2017 v Londýně. (BMW12)

Reklama

Reklama