Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V období prohibice kvete v USA organizovaný zločin, který prorůstá do politiky. Stranický boss Lionel Leo opřený o podsvětí prakticky ovládá americké velkoměsto, ale vyrostla mu konkurence v klasickém mafiánovi italského původu Johnym Casparovi, který mu dosud za "ochranu" platil tučné výpalné. Leo odmítne Casparův požadavek na zavraždění Bernieho Bernbauma, který vychytrale těží z Casparových sázkových podvodů. Pomáhá mu v tom jeho sestra Verna, která má s Casparem poměr právě proto, aby bratra ochránila. Tom Reagan, Leova pravá ruka, zadlužený kvůli své sázkařské vášni, vidí v obětování Bernieho cestu k uchování Leovy moci, avšak váže ho utajované citové pouto k Verně. Casparovo komando se neúspěšně pokusí Lea zlikvidovat a Tom pochopí, že válka podsvětí by mohla pohltit jeho i Vernu. Přiznáním vztahu s Vernou Leovi, který se s ní chce oženit, začíná Tomova rafinovaná hra o vlastní život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (336)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joel Coen, Ethan Coen .. Zakruť praseti uchem a ono začne kvičet… Pozvolně vyprávěný, ukecaný gangsterský snímek, hodně těžící z prostředí a pravidel třicátých let. Gabriel Byrne je výborný stejně jako pestrá paleta sekundantů, jež se opírají o opravdu brilantní dialogy, které mají šmrnc i humorný náboj. Technické zpracování je také výborné, pomalé jízdy kamerou či stylová hudba. Co však bere body je zauzlování příběhu resp. příliš snadné a na efekt dělané rozvazování těchto překážek. Tady by si snímek zasloužil drobet více vyhrát s okolnostmi - na Miller's Crossing se totiž zatraceně dobře dívá a pár minut navíc by jistě prospělo. 70%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Organizovaný zločin v době prohibice kvete, ten má odkrouhnout tamtoho, ten je ale domluvenej na ochraně od jiné bandy, která prst na kohoutku dlouho neudrží. Stylová pocta literární drsné škole je jedním z nejbezvýchodnějších coenovských kousků. Trošku se motáme do vlastní zápletky, trošku plácáme o ničem, nicméně herecky a zejména řemeslně (opravdu výborné akční scény) je to moc fajn. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tvorba bratří Coenů jde nějak mimo mě. Neříkám, že mají špatné filmy, ale prostě to není můj šálek čaje. Ani obsazením mě film nestrhnul. Celé je to o mafiánských podrazech v 30. letech v Americe. Dva bossové jdou proti sobě a hlavní hrdina pendluje mezi nimi. Na čí stranu se nakonec přidá? To se dozvíte až na konci. "Zabij toho Žiďáka!" ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Coenovic odpověď na mob movies se nese v duchu jemné nadsázky, pekelného slangu, vtipných citací, výstřední akce a precizní studie hlavní postavy: antihrdiny a losera, který ale dokáže ze své nevýhody udělat přednost a geniálně manipulovat s hlavními hráči v prohibičním ringu. Gabriel Byrne předvádí mistrovskou kreaci, ve které se noirová žoviálnost mísí s temnotou mysli zločince. Panoptikum postav tradičně oslňuje barvami, dikcí i zapamatovatelnými ksichty. Je v tom kus parodie, kus ironie a kus osudovosti. Ústřední hudební motiv shrnuje vše podstatné. Miller´s Crossing je precizní snímek, dokonale promyšlený a vygradovaný ve velkém stylu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Coenovci zvolili trochu otrepanú mafiánsku zápletku a natočili ju svojim nezameniteľným štýlom. Idú ale stále v zabehaných hollywoodskych koľajách od Hawksa, cez Palmu až po Scorseseho. Ich film je o niečo viac komornejší, ako známe žánrové klasiky a tak nemal šancu sa stať milovanou, komerčne úspešnou klasikou. Potešilo ma, že konečne niekto obsadil Byrnea do hlavnej úlohy, je to výrazný herec a mal by mať v kariére viac takýchto hereckých príležitostí. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu si zahrál i režisér a přítel bratrů Coenů Sam Raimi, a to zabijáka Snickeringa. (Terva)
  • Budova, ve které je Tom Reagan (Gabriel Byrne) ubytován, se jmenuje Barton Arms, což je odkazem na film Barton Fink (1991), ke kterému v době natáčení bratři Coenové tvořili scénář. (Itar)
  • Natáčení probíhalo v New Orleans. (Terva)

Související novinky

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

18.08.2021

Noir bez předsudků bude stěžejním tématem 9. ročníku Noir Film Festivalu, který se letos stěhuje na nové místo – hrad Český Šternberk, v jehož pěti interiérových sálech a na hradním nádvoří bude od… (více)

Reklama

Reklama