Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (614)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Napichany svalnaty Sly spolu s chrabrých afgánskym ľudom proti ruských zverom- krása! Kultové dielko, ktoré je bohužiaľ v prvej polovici viac nudné ako by sa patrilo... Ale druhá polovica servíruje všetko čo od Ramba človek očakáva- bezmozgová zábava, kultové smrtiace šípy, hlášky, tupé ksichty, výbuchy. akcia...Film, ktorého opätovné pozretie po rokoch neľutujem:) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jako reklama pro případné nerozhodnuté kupce Mi-24 to není věru zlé.. Realismus prvního dílu se ztrácí pod hromadou vystřílených nábojnic a já jen doufám, že v Rambově mudžahedínské nenávisti vůči sovětské uniformě není nic osobního. Johne, Johne.. Trautman si tě měl z Hope raději odvést v pytli na mrtvoly.. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jedná se o nejslabší díl. Že je to naprosto bezmozkovej vejplach by mi nevadilo. Potíž je v tom, že film víceméně nepřichází z ničím novým a v podstatě recykluje to co jsme viděli ve dvojce. Akce je tu taková nenápaditá průměrná. Nevím no není to špatnej film, ale na komoru mě netrefil. Nejvíc pobaví slogan na konci : Věnováno hrdinnému Afghánskému lidu. Obvzlášť podívá li se na to člověk optikou současnosti.60% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Základný problém Ramba III je, že Stallone chcel naservírovať to isté, čo v dvojke, len s väčšími a početnejšími výbuchmi. Príbeh s výnimkou úvodu v kláštore je generický, lokácie sú často fakt strašné (tie nočné pasáže zo štúdia), záporáci nezaujímaví a celkovo tá akčná smršť na rozdiel od dvojky pôsobí ubíjajúco. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bůh by měl slitování. On ho nemá." Rambovi jedna válka skončila, tak si našel jinou a vydal se bojovat se sovětskou armádou. Se samopalem, nožem, detonátory, lukem a hrdinným afghánským lidem to nemohlo pro známého tesaře, doktora a horolezce dopadnout špatně. Já jsem se u toho tedy s Topperem Harleym dost nasmál, zejména údajná zvěrstva Sovětů byla propagandisticky zábavná a pod americká moudra o tom, jak se poučili z Vietnamu a do Afghánistánu by nikdy nešli bojovat, by se G. W. Bush určitě ochotně podepsal napalmem. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • Film se jmenuje Rambo III, přestože první díl s českým názvem Rambo: První krev (1982) v původním názvu jméno Rambo nemá a v angličtině se jmenuje First Blood. (dezert)
  • Natáčení probíhalo na třech kontinentech s tří set členným štábem a tisíci herci. Záběry představující afghánskou krajinu byly pořízeny během tříměsíčního natáčení v Izraeli u Mrtvého moře. Závěrečná scéna pak v arizonské poušti. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama