Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (614)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jako prase. Velmi fyzický, drsný, špinavý, krvavý film - tak jak jsme to měli jako děcka rádi. Ve trojce je Rambo skoro comicsovým hrdinou a když po poněkud ukecaném začátku začne pořádné maso, člověk musí nostalgicky zamáčknout slzu v oku, protože takové filmy se už zkrátka netočí. Osumdesátkové akčňáky mám totiž v krvi a moc dobře si pamatuju, jak jsem si na základce hýčkal fotku Ramba s explodujícími šípy a helikoptérou... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Trojka celkem kopíruje dvojku (další osvobozování rukojmí z nepřátelské základny, další fail akce v polovině a pekelné finále), akorát to tentokrát nemá ten švih a pobíhání mezi afghánskými skalami nebaví tak jako pobíhání vietnamskou džunglí.  Rambo nůž je sice pořád sexy, ale místo na víc výbuchů, větší bicáky a delší vlasy se tu mělo tlačit na otcovsko-synovsko-kamarádský vztah Rambo-Trautman. Reaganovský politický message mi nevadí. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už maličko Sly prokaučoval. V 88 pomáhá chudákům utlačovaným afgháncům, aby je po letech mohl Bush trochu pohladit svými bombami a říct nahlas, že Rambo nemluvil za celou americkou armádu. Akce už je trochu poslepovaná a Rambo působí už nepříjemnou verzí "já všechny porazím sám". Všeho moc škodí... ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Rambo ... prevít jeden ... a já mu kdysi ve čtrnácti fandil:-) (Blbost a stupidita, jak už to tak bývá, často hraničí s genialitou, stejně jako tenhle propagandistický škvár často nechtěně hraničí s mýtem - když kupříkladu prostoduchý hlavní hrdina sestřelí lukem a šípem plně vyzbrojený bitevní vrtulník, připomene to (asi nechtěně) antickou báji o Davidu a Goliášovi...) ()

Legas 

všechny recenze uživatele

No tak trochu nadhledu do toho hodnocení, děcka! Je poměrně zajímavé sledovat první polovinu filmu z politického hlediska - jak tehdejšího postavení USA k Afghánistánu, tak dnešního, po operaci Trvalá svoboda. Rambo III pochopitelně není válečným filmem, ale tu politiku v něm prostě nejde ignorovat. Musím se přiznat, že se mi moc líbí Rambo jako tragická postava prosťáčka, kterého zvalchovala jak válka ve Vietnamu, tak pozdější špatné zacházení s ním jako válečným veteránem. Ale o to šlo především v prvním filmu, občas se to dostalo na pvrch i ve dvojce a ve třetím pokračováním se tohle objevuje spíš jen v samotném začátku filmu. Trojka je ve své druhé polovině hlavně neskutečným akčním nářezem, totální destrukcí, oslavou naolejovaného svalstva, "sexepílu" let 80tých. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • Afghánští povstalci ve filmu používají především český samopal vzor 58, který je na první pohled téměř nerozeznatelný od známější ruské předlohy AK-47 Kalašnikov. (Žralok)
  • Stroje, které ve filmu představují ruské helikoptéry Mi-24 Hind-D, jsou ve skutečnosti modifikované dopravní vrtulníky SA 330 Puma francouzské firmy Aérospatiale. Originální leteckou výbavu v době vzniku filmu nebylo snadné získat, protože zmíněné helikoptéry létaly výhradně v zemích tehdejšího východního bloku. (curfew77)
  • Na post režiséra byl jako první dosazen Russell Mulcahy, ale kvůli tvůrčím neshodám z projektu odstoupil a nahradil ho Peter MacDonald, který byl režisérem druhého štábu u filmu Rambo II (1985). Z projektu odešli také tři kameramani. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno