Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (474)

HAL 

všechny recenze uživatele

Rozloučení se s vynikající filmovou postavou? Ne, spíš pokus o to ji umlátit lopatou, naštěstí nepříliš úspěšný jak ukázal Rocky Balboa. Režisér skvělé jedničky se pokusil uzavřít celou ságu a místo toho ji zbavil toho nejlepšího co v ní bylo - už žádný Rocky sám se hrabající z největších sraček na vrchol, jen potupný odchod ze scény a přicmrndávání na ostatních... a bohužel také řešení rodinných problémů které okleštily epos o tvrdohlavém hrdinovi na hloupý rodinný film, přesně plynoucích podle tehdejších žánrových pravidel a za zvuků kdysi populárních diskohitů. 3/10 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, mohlo to být i horší.... Po bombastickém čtvrtém díle by člověk čekal ne snad víc (to je v onom ohledu nemožné;)), ale něco jiného než tohle. Navrácení se ke kořenům podle mě má vypadat jinak, i kdybych tohle odůvodnění vzal. Hodně slabé komediální chvilky, naprosto nesnesitelně přehrávající figurka "rafinovaného manipulátora", naprostá absence čehokoliv překvapivého - pokud pomineme naprosto nereálnou loajalitu sportovního publika a pánů žurnálistů - takřka úplná absence boxu a do toho zcela nevhodně až nesnesitelně zasazené tehdy děsně "in" vypyskování nějakých gengsta nigaz místo pořádné filmové hudby, kterou se série Rocky honosila už od svých počátků, to všechno odsoudilo pátý díl k úloze totální spodiny. 20% za pár dobrých scén Rockyho a Adriany, a za Rockyho prohlédnutí po zápase o titul. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Původně jsem nechtěl pátý díl o legendárním boxerovi vůbec komentovat, ale nakonec se o to pokusím. Rocky V je úplně jiný, než zbytek celé série, o tom žádná. Ale rozhodně není horší. Rocky skončí na dně. Je úplně bez peněz, bydlí ve starém, špinavém bytě a vrací se tak vlastně úplně na začátek, do 70. let. Navíc má problémy s dospívajícím synem, ke kterému hledá jen těžko cestu i díky tomu, že mu věnuje málo svého času, který spolkne trénink nevděčného boxera Tommyho Gunna, který chce prostřelit na absolutní trůn boxerského světa. Když už se zdá, že Rocky ztratil úplně všechno, je před ním ještě jeden zápas. Zápas, kdy může vyhrát a získat zpátky svou hrdost a lásku vlastního syna. Neodsuzujme tento film, není vůbec špatný. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Rocky IV a V si snáď ľudia v hodnotení pomýlili. Ničím, okrem paródie na Studenú vojnu, nevybočujúcu, motivačne klišoidnú kopírku predošlých častí, vystriedala konečne dráma pripomínajúca jednotku, kde Stallone má zase aj čo hrať, no schytáva o 30% menej. Navyše namiesto nezmyselných comebackov, sprevádzaných patetickými rečami, sa konečne raz na to vysral (spoiler pre tých dvoch ľudí, čo to ešte nevideli). Jediný Rockyho súboj je tak pouličná bitka, do ktorej je oveľa realistickejšie sa nechať vyprovokovať, ako odhodlať sa z blbého dôvodu na ďalší zápas, ktorému predchádzajú mesiace trénovania. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Není to nejhorší díl. Pro mě jeden z těch snesitelnějších dílů. Nemám v oblibě prezentaci boxu v této podobě, ale oproti předchozím dílům, to přineslo trochu reálnější pohled na svět mezi provazy i mimo ně. Zase tedy abych nepřeháněl s tím slovem "reálnější", dá se to brát s rezervou, ale přesto nějaké prvky se tam vyskytly. Mě tahle série v podstatě vždycky nudila a chápu ty, kteří tenhle díl nemají v oblibě. Je tam přece jen Rocky vyobrazen jako zlomený boxerský veterán s třesem rukou a rozprodávající svůj majetek a takového ho nikdo nepotřebuje vidět. Už to sláblo, ale co taky vymyslet nového v pátém díle o boxu. Jo, bavilo, ale maximálně tak jednou. 60% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Natáčelo se od 15. ledna do 21. května 1990 v Kalifornii a Pensylvánii. (Varan)
  • V závěru roku 2012 se jednalo o třináctý nejvýdělečnější snímek o boxu, třicáté nejvýdělečnější sportovní drama, šestý nejvýdělečnější snímek ze série Rocky, 32. nejvýdělečnější snímek roku 1990 a 1 573. nejvýdělečnější snímek v historii se zohledněním inflace. Jde o nejméně výdělečný snímek série. (chelseaman22)

Reklama

Reklama