Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (472)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej looser Tommy Morrison nakonec 5. díl zase tolik nezkazil. Film má kvalitní režii a příběh, který není zase tak špatný, jak hodně lidí tady prezentuje, přestože tedy věrohodnost, že by nejlepší boxer světa měl skončit prakticky mezi odpadky je dost na hlavu. Jedná se o nejslabší díl, který hlavně souboje podává celou dobu tak že končí asi po minutě a něco, což je hrozná pitomost. Tedy ne, že by předchozí mlácení hlava nehlava bez jakékoliv taktiky bylo zrovna klasickým boxem, ale tady už je to trošku vrchol. Ruce už nikdo nedává nahoru a prostě se to mastí jak na ulici. 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Autori mali radšej celú sériu ukončiť pri čísle 4, pretože ďalej je to už len trápenie a umelé predlžovanie filmovej agónie. Ďalšie časti Rockyho už sú len naťahovanie žuvačky a celkovo úplne zbytočné. Tu sa proste potvrdilo, že v najlepšom treba prestať. Pri sledovaní Rocky V. si iba človek uvedomí, aké je to zlé a nostalgicky si spomenie na predošlé 4 časti. V tomto diele proste nefunguje nič, všetko sterilné a neskutočne trápne. Hviezdu som dal z úcty k omnoho lepším predošlým dielom. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Přechozí 4 díly Rockyho jsem viděl mnohokrát a znám je skoro zpaměti. Tenhle díl jsem viděl všeho všudy jednou a pamatoval jsem si akorát, že mě to moc nebavilo. Teď jsem náhodou na Rockyho V narazil v televizi, tak jsem se po mnoha letech na to zkusil podívat. A opět mě to moc nebavilo. Sylvester Stallone se v akci téměř vůbec neukáže a místo něho je tam nějaká příšerná guma s blonďatym mulletem. Taky na můj vkus dostal zbytečně moc prostoru jeho otravnej syn. A závěrečná rvačka na ulici před hospodou byla možná syrovější než souboje v ringu v předchozích dílech, ale něco tomu prostě chybělo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Jediný rozdiel medzi zbabelcom a hrdinom je v tom, že hrdina si pre tú ranu dôjde." Návrat k atmosfére prvej časti, čo ale divákov (prekvapivo?) príliš nezaujímalo. Séria Rocky, to nie je len výstižná ukážka 80. rokov v americkej kinematografii, ale aj exkluzívna ukážka toho, ako si žil Sylvester Stallone: od zadumaných a skromných prvých dielov, sa čoraz smelšie preboxoval do namyslených a zbytočne mamonárskych epizód, kde išlo už len o scény z ringu a nerealistických, "komiksových" súperov (Mr. T, Hulk Hogan, Dolph Lundgren). V nenávidenom Rockym 5 sa herec i jeho hrdina (a vlastne i režisér Avildsen, ktorý mal po skvelej jednotke robiť aj dvojku, ale nakoniec sa k sérii vrátil až práve v päťke) pokorne vracajú na začiatok. Znova sú odpísaní, znova od nich nikto nič nečaká, znova nosia klobúk, znova je všetko smutné a špinavé. Nie je to najlepší diel ságy, ale patrím k tým, ktorí v nej vyhľadávajú skôr tie melancholickejšie (originál, dvojka, šestka) než akčnejšie časti (trojka, štvorka). Diváci na začiatku 9O. rokov stále frčali na nenáročných akčných jazdách, takže ich radikálna zmena štýlu (či skôr návrat ku koreňom) neoslovil, i tak ale snímka, o ktorej sa sem-tam zvykne hovoriť ako o prepadáku, v skutočnosti celosvetovo trhla temer 12O miliónov dolárov, čo pri rozpočte 42 naozaj nie je zlý kontumačný výsledok. Sly do scenára o.i. zakomponoval dosť zo seba resp. zo vzťahu k svojmu synovi Sageovi, ktorý žiaľ napokon predčasne zomrel vo veľmi mladom veku. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je trochu zbytečné pokračování. Tvůrci se sice pokusili o nějaký nový prvek, že Silvestr se snaží vychovat novýho mladýho boxera, ten je mu ale nakonec nevěrný a přeleze k jinýmu manažerovi a Silvestr je zklamaný... Já Vám nevím. Tohle ve mně nezanechalo nejlepší pocity. Dám 2 hvězdičky a to jen proto, že mu nakonci docela nakopal prdel :-D Jinak zklamání a pro mě zbytečný díl :-( ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Sylvester Stallone (Rocky) původně zvažoval Rockyho smrt na konci filmu, ale nakonec scénář přepsal s tím, že by to bylo jako zabít Supermana. (HellFire)
  • George Washington Duke (Richard Gant) je založen na skutečném boxerském manažerovi Donu Kingovi, kterého boxer Mike Tyson zažaloval za to, že ho během více než deseti let šidil o miliony dolarů. Žaloba byla později mimosoudně vyrovnána a Tyson dostal 14 milionů amerických dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama