Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (472)

MM11 

všechny recenze uživatele

Pátý díl znamenal ledovou sprchu nejen pro Rockyho Balbou, ale i pro diváky. Počáteční nápad není zas tak špatný, ale co z něho udělal scénář, nad tím zůstává rozum stát. Avildsen (nepochopitelná volba režiséra) zde předznamenal svůj pád, a bohužel sebou stáhl i svůj nejslavnější film, za který si kdysi odnášel Oscara.... Celkově to není zas tak špatný snímek, bohužel jako součást slavné série opravdu neustojí. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Rozloučení se s vynikající filmovou postavou? Ne, spíš pokus o to ji umlátit lopatou, naštěstí nepříliš úspěšný jak ukázal Rocky Balboa. Režisér skvělé jedničky se pokusil uzavřít celou ságu a místo toho ji zbavil toho nejlepšího co v ní bylo - už žádný Rocky sám se hrabající z největších sraček na vrchol, jen potupný odchod ze scény a přicmrndávání na ostatních... a bohužel také řešení rodinných problémů které okleštily epos o tvrdohlavém hrdinovi na hloupý rodinný film, přesně plynoucích podle tehdejších žánrových pravidel a za zvuků kdysi populárních diskohitů. 3/10 ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl série. Příběh vaří z vody, která snad není ani pitná a scénář tentokrát postavil Rockymu do cesty bankrot, slepý zápal pro box, z něj vyplývající nepříliš dobré rodinné vztahy a nakonec i Rockyho žáka Tommyho, který ač první polovinu filmu pod vedením Italského hřebce poctivě maká, nakonec sejde z cesty, podlehne temné straně síly (zastupované ukrutně uřvaným černochem) a dokonce proti svému učiteli pozvedne pěsti. Film už nemá takový náboj, jako předchozí díly, jakoby seděl v rohu před patnáctým kolem s rameny svěšenými, udýchaný, vyšťavený a pokorně čekající buď na ránu z milosti nebo na závěrečný gong. Podobně vypadají herci, unyle, bez elánu. Povedená je symbolická Rockyho vzpomínka na starého dobráka Micka. Film netradičně končí mimo boxerský ring, závěrečného duelu se přesto dočkáte. A měla to být tečka za jednou z největších filmových postav. Avšak o 16 let později usedá Sly na režisérskou židli. Plánuje snad Rockyho comeback?? 120 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podobný scenár už naozaj vypovedá o núdzi a totálnom nevedení si rady, len za účelom vyžgŕľať pár dolárov. Konieckoncov už ale na tento film nie som tak naštvaný ako som býval. Pretože 15rokov som sa nevedel spamätať z takéhoto nedôstojného zakončenia série. No prišiel Balboa a tento film mi ostal len ako ďalší zo série a hneď sa naň pozerám inak. Bitky fajné, snaha o zameranie na rodinnú drámu je totálne trápna, no je to Rocky. Zabite ma! 75%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Italský hřebec má po masáži od Dragových anabolických kladiv problémy s hlavou. No dle mého je má už od úvodu jedničky.. Návrat ke kořenům společně s Avildsenem přinesl defilé otřepaných rodinných dramat, hip hopu, pánské ješitnosti a otravných postav. Od zanedbávaného spratka s náušničkou, přes manipulující promotérskou karikaturu, až po ten oklahomský balík, co si při šněrování boxerských bot plete tkaničky se slámou. Paní Balboová je měla všechny tři proplesknout. Manžela, sic by si taky zasloužil, už raději ne, protože by v pak v rozevlátém postoji ještě více mentorsky blábolil. Není se co divit, že tohle celou sérii na čas obložilo ledem. Vždyť při streetfight finále nechybělo mnoho a parodie zvítězila na body.. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Choreografii závěrečného souboje pomáhal vytvořit známý wrestler Terry Funk. (Karlos80)

Reklama

Reklama