Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (472)

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle Rocky se mi líbil asi nejvíc ze všech. Hlavně proto, že tu nejsou žádný přehnaný souboje, ve kterých by oba dva umřeli už po pěti minutách. Myslím, že tenhle je ze všech nejpromakanější. Nejkomornější. Žádnej akčňák a mlácení hlava nehlava. Sice je to tu trochu překombinovaný co se týká Rockyho pádu až na dno, a co si budeme říkat, pět kino-filmů s jednou hlavní postavou a jednou zápletkou je dost, ale pro mě to má svý velký kouzlo. Jak už jsem řekl, tenhle je podle mě nejlepší. A kdyby byl natočen jako první, souhlasilo by se mnou mnohem víc lidí. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je trochu zbytečné pokračování. Tvůrci se sice pokusili o nějaký nový prvek, že Silvestr se snaží vychovat novýho mladýho boxera, ten je mu ale nakonec nevěrný a přeleze k jinýmu manažerovi a Silvestr je zklamaný... Já Vám nevím. Tohle ve mně nezanechalo nejlepší pocity. Dám 2 hvězdičky a to jen proto, že mu nakonci docela nakopal prdel :-D Jinak zklamání a pro mě zbytečný díl :-( ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Autori mali radšej celú sériu ukončiť pri čísle 4, pretože ďalej je to už len trápenie a umelé predlžovanie filmovej agónie. Ďalšie časti Rockyho už sú len naťahovanie žuvačky a celkovo úplne zbytočné. Tu sa proste potvrdilo, že v najlepšom treba prestať. Pri sledovaní Rocky V. si iba človek uvedomí, aké je to zlé a nostalgicky si spomenie na predošlé 4 časti. V tomto diele proste nefunguje nič, všetko sterilné a neskutočne trápne. Hviezdu som dal z úcty k omnoho lepším predošlým dielom. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Veľmi podobne jednotke. Už sa tu síce vôbec neboxuje, ale fight Učeň vs Majster je perfektný. Serie sa vrátila opäť na začiatok, s rovnakým režisérom, hudobným skladateľom, s rovnakým klobúkom, bundou, ale bez nejakých väčších emócii. No aj napriek tomu, že je to najslabší diel s celej série, stále ma baví a má niečo do seba rovnako ako predošlé časti. 90% - 5* ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jeden strhující flashback o vyznání lásky, kterou jsme všichni už tolik let věděli, výtečný výkon Talii Shire a to je vše. Jinak je Rocky V tak hloupoučký, až se to chvílemi nedá vydržet. Vše tak okatě nalinkované, plné klišé a s minimem akce.Chápu tu odmlku mezi tímto a dalším dílem, protože po takovémto fiasku se nikomu do Hřebce vrtat nechtělo. Rocky potká na ulici nadějného boxera. Nejdříve se s ním ani nechce bavit, ale poté ho nějakým záhadným způsobem ukecá. Jde se na večeři, Rocky dobrák mu okamžitě nabídne přístřeší - pokoj jeho syna (WTF?), celé měsíce se věnuje jen Tommymu, jeho syn jako by neexistoval a to i přesto, že dostane několikrát nakládačku, okradou ho a podobně. Rocky je holt takový že chudým dává ať už je to jeho krev či není. A není to jen tohle, Rocky Balboa je v tomto díle doopravdy naprosto vypatlaný hrdina. Už to není ten roztomilý hlupáček s dobrým srdcem. Je to tupá chodící figura, což je vcelku politovánihodné. A ani ten závěrečný souboj nic moc. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. listopadu 1990 v Západním Hollywoodu. (Varan)
  • George Washington Duke (Richard Gant) je založen na skutečném boxerském manažerovi Donu Kingovi, kterého boxer Mike Tyson zažaloval za to, že ho během více než deseti let šidil o miliony dolarů. Žaloba byla později mimosoudně vyrovnána a Tyson dostal 14 milionů amerických dolarů. (HellFire)
  • Jedná se o první film série, kde je uvedeno pravé Rockyho (Sylvester Stallone) jméno. Zmíní ho George Washington Duke (Richard Gant) při prvním setkání Rockyho a Tommyho (Tommy Morrison) u Duka v limuzíně, kdy Rockyho osloví jako Roberta Rockyho Balbou. (DEXTER099)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno