Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nudí vás obyčejný život? Věříte v mimozemšťany? Pak se staňte exekutorem! Mladý prodavač Otto (Emilio Estevez) opustí nudnou práci v supermarketu. Když se jednou fláká po ulicích, požádá jej neznámý muž jménem Bud (Harry Dean Stanton) o odvoz zaparkovaného auta, které údajně patří Budově manželce. Vzápětí se ukáže, že Bud s Ottovou pomocí auto legálně ukradl – je totiž exekutorem ve firmě Pomocná ruka. Ta zabavuje auta majitelům, kteří se opozdili se splátkami. Otto má zničehonic novou práci. Jako exekutor si přitom užije spoustu zábavy. Čím dražší auto, tím větší je exekutorova provize. Tím větší je však také zájem konkurenční firmy bratrů Rodriguezových. Zapněte si pásy: městem totiž právě projíždí nesplacený Chevrolet Malibu v hodnotě dvaceti tisíc dolarů. Za volantem je vědec, který utekl z vládní instituce, a v kufru mrtví mimozemšťané… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Han22 

všechny recenze uživatele

Takže abych si odbyl škatulky - sci-fi to není, pokud za sci-fi nepovažujete auto s něčím zářivým v kufru co ve finále odletí. Je to taková nezávislá úleťárna, kde se potkávají pankáči, agenti CIA, mexičtí mafiáni a repo mani (něco jako exekutoři aut), kteří vedou ulítlý řeči, kradou auta a pátrají po výše zmíněném autě. Něco jako staré Tarantinovky nebo Coenkovky, ale o třídu níž. Celkem jsem se bavil, ale na tenhle styl filmů už nejsem cílová skupina. A Emilio Estevez v hlavní roli mě opět o svém talentu nepřesvědčil. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Braková holomajzna s prima hudebním motivem od Iggyho Popa,odrazem zvukařova mikrofonu ve výloze přepadenýho krámu a Stantonem (viděl jsem ho těsně před tímhle v Paříž Texas),který si po Vetřelci a před Pitvou mimozemšťana prostě někde musel zablbnout.A to nemluvím nic o té ocelové ruce záhadné pani v černém,třeba. Dobrý to bylo. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Neskutečný chaos s pár wtf scénami, který mě ale kupodivu dokázal do jisté míry bavit. Aspoň teda v první polovině. Ta druhá už tak dobře nešlape, spíš mě nudila a zklamal mě i konec, protože jsem celou dobu čekal, co z toho všeho vlastně vypadne a nakonec z toho moc nebylo. Nemám potřebu to vidět znova, bůhvíjak zajímavé mi to taky nepřišlo, ale jinak to docela šlo, pár scén mě dost pobavilo (ať už televizní pořad toho sektářského pseudopastora nebo některé ty scény exekucí aut) a ztracený čas to pro mě nebyl. Jen je strašná škoda, že Cox to nechal jen v tom chaosu a nepohrál si víc s dějem, protože by to bylo jenom dobře. Slabé 3* ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...NARAZ NIEKTO POVIE: TANIER, ALEBO KREVETY, ALEBO TANIER KREVIET. ANI NEMÁ ZMYSEL NEJAKÝ HĽADAŤ. VŠETKO JE TO SÚČASŤ VEĽKÉHO KOZMICKÉHO NEVEDOMIA." ,,BRAL SI VEĽA LSD V DOBÁCH HIPPIES?" __ Ako písali iní, film má špecifickú, svojim spôsobom podmanivú atmosféru, často podporenú svetelnosťou scén v súčinnosti s kamerou. Ďalej má film scenár, vďaka ktorému občas niektorá z postáv príjemne zaperlí alebo sa objaví zaujímavá scénka (vyhodený balík peňazí, štrikujúci policajt) a ktorý vlastne neobsahuje žiaden poriadny dej. Ten by sa dal zhrnúť do niekoľkých viet, ale veľmi ťažko by sa písal obsah. Dej totiž často nedáva zmysel, vedľajšia dejová línia s mimozemšťanmi je voči tej hlavnej prakticky irelevantná,a skôr sa tu pracuje s náhodou pripomínajúcu mi surrealistickú mozaiku, dokonca mierne dadaistické predstavenie. Vďaka úspornej minutáži sa sledovanie dá prežiť a dajú sa v ňom objaviť aj inšpiračné zdroje pre neskoršie filmy, ako je to v prípade spomínaného ,,Pulp Fiction" s využitím motívu tajomného kufra alebo melodicky podobným soundtrackom. Údajná kultovosť filmu v USA sa tak dá pochopiť. (754. hodnotenie, 74. komentár k filmu) ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Nářezová klasika která je zde zoufale podhodnocená za což bych každýmu z vás přál nakouknout do kufru filmovýho Chevroletu. Soundtrack složenej z největších jmen starýho punku jako jsou Iggy Pop nebo Black Flag, suprově ujetý postavičky a pravděpodobně nejosmdesátkovější vzhled filmu jakej jde na ČSFD najít. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama