Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěknej dokumenární filmt o životě Bruce Leeho, akorát mi v některých momentech přišlo, že si tvůrci ten jeho život trošku přikrášlili nebo něco dovymyslel. Nicméně i tak byl jeho život docela zajímavej a za zfilmování určitě stál. Hlavní herec Jason Scott Lee je Bruci Leemu fakt docela hodně podobnej a skoro stejně rychlej a to filmu dodává víc na realističnosti. Ale nemůžu se zbavit dojmu, že přes to všechno, že to je o životě Bruce Leeho to vypadalo jako lacinný béčko ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Životopisný snímok jednej z najväčších hereckých legiend, ktorý, ale teraz si nechcem veľmi vymýšľať, to berie trošku z inej strany, ako by sa zdalo vhodné. Maximálne hodnotenie mu uniká za to, že sa minimálne sústredí na Bruceovu hereckú dráhu, ktorá poskytovala mnoho sfilmovania vhodných situácií. A takisto za akúsi až nadprirodzenú vložku ( vymyslenú ? ), ktorá tam vôbec nepasuje. Ten zvyšok je vynikajúco odvedená práca s vynikajúcou a mnohokrát inde použitou hudbou Randy Edelmana. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Zdařilí životopisný snímek osobnosti bojových sportů Bruce Leeho. Má tempo a spád, vše je podáno bez zbytečných oklik se spoustou dobrých bojových scén, jen jsem si říkal proč u těch bitek tak divně kvičí. Zároveň smekám před Jasonem Scottem Leem, když jsem si přečetl okolnosti, které doprovázeli točení tohoto snímku. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Film vychádza z knihy, ktorú napísala Bruceova žena. Neviem, či nie preto, ale v popredí je tu hlavne "rodinná dejová línia". Natáčanie filmov sa tu mihlo len párkrát, detstvo hlavného hrdinu odbili a Bruceov sen o rozširovaní kung fu v USA, kedy začínal s Wing Chun a nakoniec si vytvoril vlastnú cestu v podobe Jeet Kune Do, prešli tvorcovia nejak zrýchlene. Napriek tomu som mal z filmu celkovo dobrý pocit. Hoci je Bruce pre mňa osobne viac bojovník než herec, nebol tu ale prezentovaný iba ako "čínska mlátička z lacných kung fu filmov" (ani ho neparodovali ako v Tenkrát v Hollywoodu). Naopak, predstavili tu aj jeho intelektuálnu stránku - okrem bojovníka a herca mal aj vyštudovanú vysokú školu a jeho znalosti filozofie sa premietli aj do jeho pohľadu na bojové umenia. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Díky Jasonovi a jeho mimice a pohybech měl film mapující život Bruce Leeho dobrý základ. Věřím, že by se dalo natočit líp, víc do hloubky podstaty samotné živelosti Bruce a problémům, kterým musel čelit + trocha hollywoodského pozadí by taky neškodilo, ale taky to mohlo dopadnout hůř, nakonec aspoň částečná spokojenost byla - 65 %. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • Herec Jason Scott Lee byl roku 1994 nominován na cenu MTV MOVIE AWARD v kategorii "nejlepší průlomový výkon". (Lynette)

Reklama

Reklama