Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

fandalehy 

všechny recenze uživatele

Nemám rád biografické filmy, ale Dračí život Bruce Lee je prostě něco jiného. Snímek zachycuje tolik sociálních skutečností 60. a 70. let, že je zajímavý i ze sociologické stránky. Po filmové stránce vás dostane kladas Bruce Lee...jeho postoj k životu a bojovým umění...:-)))) Výborná hudba, scénář i bojové scény...já jsem se celých 105 minut bavil a tak to má být... ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Skvělý herecký výkon J.S.Leea a tvárné L.Holly, promyšlená choreografie, dublované reálné momenty které se opravdu v životě Leea staly (scéna při premiéře v kině) a úchvatně zpracovaný hudební doprovod řadí Dračí život k vůbec nejzdařilejším životopisným dílům o Bruce Leem!!! Vezmu-li v potaz, že legendárního Leea napodobit prostě nelze, ubírám pátou hvězdu za minimální výtky,týkající se klasických Leeových gest (např výzva k boji), které ve filmu chybí! ()

Reklama

tranquill 

všechny recenze uživatele

Výborné životopisné drama s bojovými scénami. Jason Scott Lee byl pro roli Bruce Leeho jako stvořený. Jeho vnitřní síla jít si za svým cílem a překonávat všechny překáźky, byla obdivuhodná. Téma osobního démona má něco do sebe, protože ani Brandon mu, bohužel v ještě mladším věku, neunikl... Rodinné vztahy byly zvláštní, ale dobře podané, a kritika 60.let, kdy sice asi začalo svobodumilovné hippie hnutí, ale společnost v Americe byla poznamenaná rasismem a americký sen byl opravdu jen pro Američany, jistě popravdě popisovala skutečnost. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Boj proti pověrám, předsudkům i osudu, a občas i nástrahám manželství. Skvěle vytrénovaný chlapík, který své tělo používá jako smrtící zbraň. Přesně dvacet let po jeho (záhadné) smrti (a ve zvláštním kontextu s toho času aktuální tragickou smrtí jeho syna Brandona) přichází listování autobiografickou knihou jeho ženy Lindy pojednávající o cílevědomém a houževnatém muži, jehož herecká hvězda ovšem zářila jen velmi krátce. I tak v mnohém změnil tvář akčního filmu. Stal se zároveň uznávaným autorem svého vlastního stylu Jeet Kune Do, spojujícího mentální průpravu s bojovou technikou. Zvládl pár druhořadých titulů, aby se víc ukázal rolí sluhy a řidiče v průměrném televizním seriálu. A pak to konečně přišlo. A záhy skončilo. Touhle nelehkou cestou nás provází rutinér Rob Cohen, kterému nicméně bojové scény docela jdou, místy to ovšem působí uskákaně a nerozhodně. Jason Scott Lee je každopádně ve své roli velmi dobrý. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Životopisný film o jednom z najväčších majstrov kunfu. Jednoduchý a veľmi zaujímavo zrežírovaný príbeh s príjemným hereckým obsadením, ktorý nám približuje jeho začiatky v Amerike. Bruce ako herec mi nikdy nič nehovoril, no ako športovec to bolo naozaj majster a som rád, že som videl tento film a trochu si priblížil aj jeho súkromný život. Kto vie vlastne do akej miery autori zachytili skutočnosť. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • Hlavní představitel se na hlavní roli legendárního Bruce Lee připravoval velmi tvrdým tréningem - 7 týdnů před kamerovýma zkouškama začal sám trénovat Jeet Kun Do a když dostal roli, další 4 měsíce trénoval s bývalým žákem Bruce Leeho a to s Jerrym Poteetem (často pracuje jako filmový poradce a odborník přes bojová umění). (Lynette)
  • Při natáčení tohoto filmu byla přítomná žena Bruce Leeho Linda, aby se do filmu nedostalo nic, co by mohlo poškodit jméno mrtvé legendy... (matestlust)

Reklama

Reklama