Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

ali-n 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee. Pozerajte sa na neho z akéhokoľvek uhla. Možno len nadbytočne preceňovaná ikona, jeden z mnohých, nulový herec a režisér na zváženie. Pre mňa veľký bojovník, muž s energiou, ktorá napĺňa generácie napodobiteľov a nasledovníkov, človek, ktorý sa nechcel vzdať, učiteľ, ktorý nerobil rozdiely, filozof, ktorý posúval hranice. Tento film mu vzdáva hold, ktorý si právom zaslúži. Ani ja po Big Bossovi nevstávam a netlieskam tak, ako to bolo po jeho premiére. V duchu sa ale klaniam húževnatosti, nezlomnej vôli a odkazu, čo po sebe zachoval. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěknej dokumenární filmt o životě Bruce Leeho, akorát mi v některých momentech přišlo, že si tvůrci ten jeho život trošku přikrášlili nebo něco dovymyslel. Nicméně i tak byl jeho život docela zajímavej a za zfilmování určitě stál. Hlavní herec Jason Scott Lee je Bruci Leemu fakt docela hodně podobnej a skoro stejně rychlej a to filmu dodává víc na realističnosti. Ale nemůžu se zbavit dojmu, že přes to všechno, že to je o životě Bruce Leeho to vypadalo jako lacinný béčko ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tohle se Cohenovi do rukou dostat nemělo. Jeho režijní um nedokáže obstojně zpracovat scénář, který je takto odfláklý (nejzajímavější fakta ohledně B.L. tu buď vůbec nejsou, nebo jsou jen lehce nastřeleny), a už vůbec nedokáže pracovat s herci natolik, aby bylo byť jediné jejich gesto uvěřitelné. Akční scény byly směšné, dramatické scény naopak nudné. Tohle jako pomník pro Bruce Lee určitě neposlouží. ()

fandalehy 

všechny recenze uživatele

Nemám rád biografické filmy, ale Dračí život Bruce Lee je prostě něco jiného. Snímek zachycuje tolik sociálních skutečností 60. a 70. let, že je zajímavý i ze sociologické stránky. Po filmové stránce vás dostane kladas Bruce Lee...jeho postoj k životu a bojovým umění...:-)))) Výborná hudba, scénář i bojové scény...já jsem se celých 105 minut bavil a tak to má být... ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Film vychádza z knihy, ktorú napísala Bruceova žena. Neviem, či nie preto, ale v popredí je tu hlavne "rodinná dejová línia". Natáčanie filmov sa tu mihlo len párkrát, detstvo hlavného hrdinu odbili a Bruceov sen o rozširovaní kung fu v USA, kedy začínal s Wing Chun a nakoniec si vytvoril vlastnú cestu v podobe Jeet Kune Do, prešli tvorcovia nejak zrýchlene. Napriek tomu som mal z filmu celkovo dobrý pocit. Hoci je Bruce pre mňa osobne viac bojovník než herec, nebol tu ale prezentovaný iba ako "čínska mlátička z lacných kung fu filmov" (ani ho neparodovali ako v Tenkrát v Hollywoodu). Naopak, predstavili tu aj jeho intelektuálnu stránku - okrem bojovníka a herca mal aj vyštudovanú vysokú školu a jeho znalosti filozofie sa premietli aj do jeho pohľadu na bojové umenia. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • Roli režiséra snímku Green Hornet ztvárnil Van Williams, představitel hlavní role ve stejnojmenném seriálu Green Hornet (od r. 1966). (Salem)
  • Ve scéně, kdy Bruce Lee (herec J.S. Lee) bojuje v ringu s jeho úhlavním nepřítelem, který mu předtím způsobil těžké zranění zad (ve filmu), hercům doopravdy při natáčení bojových scén tekla krev. Krev, kterou na hercích v této scéně diváci vidí, je skutečná. (Lynette)
  • Příprava na roli Bruce Leeho byla tak tvrdá a náročná, že jeho představitel Jason Scott Lee se po natočení filmu přiznal, že chtěl z projektu předčasně odstoupit. (Lynette)

Reklama

Reklama