Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytíř Bowen vyznává zásady starého rytířského kodexu z dob krále Artuše a snaží se je naučit i svého žáka, mladého prince Einona. Když je krutý král Freyn zabit při vzpouře sedláků, stává se Einon králem, sám je však v bitvě těžce zraněn. Jeho matka společně s rytířem vyhledá draka a požádá ho o pomoc. Drak výměnou za slib, že bude mladý král vládnout spravedlivě, obětuje na jeho záchranu polovinu svého srdce. Mladík však přísahu nesplní a stane se z něj krutý tyran. Rytíř Bowen se v domnění, že zlo do králova srdce zasel drak, se rozhodne pomstít. O dvanáct let později je z něj potulný drakobijec, který za peníze zabíjí draky ohrožující jednotlivé vesnice. Když se konečně setká s tím pravým, pustí se s ním nejprve do dlouhého nerozhodného boje, ale když pochopí pravdu, že zlo pochází z člověka, s drakem se sblíží a uzavře s ním dohodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (436)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, že srdce bije nezávisle na stavu mysli. Svým způsobem průkopnický snímek. Může se směle zařadit k těm, které navždycky změnily náš zažitý pohled na bájné tvory, které nazýváme draky - a za to mu patří můj vřelý dík. Jeho potenciál je ohromný, leč zčásti promrhaný díky poměrně neuspokojivému vypravěčskému stylu. Kupříkladu scénka s vesničany, u nichž se náhle objeví (ne)určité sklony ke kanibalismu, mně přijde spíš trapná nežli napínavá nebo nedej bože vtipná. Vůbec veškeré snahy o odlehčení děje vyznívají trochu nepatřičně - včetně souboje posledního draka s rytířem Bowenem. Není to veselá pohádka - bylo by dobré to respektovat a vyvarovat se nemístného šaškování. Velikost královské armády nebudu kritizovat, neboť počet vojáků je patrně přímo úměrný finančním možnostem snímku. Nicméně digitální dráček se povedl a 3*, které mu přiděluju, jsou jasné a zářivé - a pocházejí ze souhvězdí Draka. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tento fantasy filmek mám hodně rád. Pro mě je to doposud nejhezčí film s drakem vůbec. Filmek má krásnej příběh ukončenej hodně emocionálně. Efekty se mi hodně líbí, i když to není kdoví jaká špička jako dnes. Prostředí je parádní a výprava povedená. Přátelství rytíře a draka je místy vtipné, místy smutné. Vše doprovází výborná hudba, kterou si vždy rád poslechnu. Za mě 100% :) ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Moja detská srdcovka a snáď prvý fantasy film, ktorý som kedy videl. A vždy, keď ide v telke, si ho znovu rád pozriem. Síce je možné výčítať mu všeličo, od lacnej výpravy po moralizujúci scenár a nesmierne nesympatického Thewlisa, ale klasika je klasika. Skvelá hudba, skvelí herci, skvelý príbeh, skvelé slovenské lokality. A navyše - žiadny digitálny drak ani do dnešných dní nepokoril Draca a to je už 15 rokov. To niečo znamená. (80%) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jak vidno, i z ušlechtilého činu může vzejít průser. Když drak zachrání kralevici život a dá mu půl srdce, učiní ho tím nesmrtelným, pokud by ovšem nezahynuli oba. No a z kralevice vyroste dobytek, co terorizuje celý kraj. Jen jeho bývalý učitel to může rozštípnout. Samozřejmě ve spojenectví s drakem. Koukatelná pohádka s výhledem na slovenské hrady a Evu Vejmělkovou v komparsu. 70% ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Dračí srdce má pro mne prapodivné kouzlo. Jako malý jsem vyrůstal na fantasy literatuře a filmech. V rámci jistého studování fantastiky mě nejvíce uchvátil právě tento film. Mohl za to sympatický a skvěle napsaný charakter draka, či hlavní protagonista a záporák. Je mi pak k pláči, když pomyslím na to, jak můj oblíbený film zprasili v dalších pokračováních, které nemají s původním filmem ani nic společného. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Pri scénach, v ktorých sa vyskytoval Bowen (Dennis Quaid) spolu s Dracom (Sean Connery), bola použitá palica s terčom, na ktorom boli dva červené body. Mali indikovať drakove oči, čo malo lepšie pomôcť hercovi pri stvárnení postavy. Inak bol drak celý vytvorený počítačom, no pri niektorých scénach bol prítomný aj fyzicky, hlavne jeho nohy. (Greenpeacak)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 57 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Jason Isaacs hrá postavu Lorda Feltona, nepriateľa draka menom Draco (Sean Connery). O niekoľko rokov neskôr v sérii o Harrym Potterovi hral postavu Luciusa Malfoya, ktorý ma syna menom Draco, pričom jeho predstaviteľ sa volá Tom Felton. (H4ku11)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama