Reklama

Reklama

Slavné historky zbojnické

(seriál)
Československo, 1985, 5 h 56 min (Minutáž: 59–60 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Jiří Melíšek

Hrají:

Miloš Kopecký, Jiří Bartoška, Karel Heřmánek, Ladislav Mrkvička, Jiří Sovák, Josef Kemr, Karel Augusta, František Husák, Václav Sloup, Radoslav Brzobohatý (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný cyklus příběhů o legendárních dobrodruzích a zbojnících, drsné realitě loupežnického života a prostředí společnosti vyděděnců. (hippyman)

Recenze (79)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na seriál velmi výpravná záležitost. Jelikož mne dobové záležitosti baví a něco více jsem četl i zločinech a hrdelních trestech, historky mi sedly. Nejen že se snaží o věrné znázornění doby, ale i hrdinové (dají-li se tak všichni ti Grázelové nazvat :-) vycházejí ze skutečných postav i když si tam asi pan Melíšek lecos doplnil dle své libosti. Kopecký jako průvodce také nemá chybu. Za mne je to za 4 oprátky! * * * * ()

Pavlosos 

všechny recenze uživatele

Další z mé tetraiády nejoblíbenějších a nejlepších seriálů naší televize, který poutavě vypráví o historii našich, nebo zahraničních zbojníků. Zdroj úspěchu je zde stejný jako u Dobrodružství kriminalistiky - výborná režie a opět široký herecký ansámbl s Milošem Kopeckým jako vypravěčem v čele dělá z tohoto filmu jeden z nejlepších seriálů a zároveň svou délkou jeden z nejkratších seriálů naší kinematografie. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Poměrně výpravný seriál o legendárních zbojnících nejen naší, ale i maďarské a francouzské historie. Zapomněl jsem na někoho?:) Povedené jsou všechny části, v každé si najdete tu správně charakterní postavičku (a ne vždy to je hlavní či kladný hrdina), možná je to i proto, že jde skutečně o historky a ne třeba jako v případě skvělého Dobrodružství Kriminalistiky fakticky přesně podané události. A v tom je to kouzlo, vezměte si slavného maďarského židovského hrdinu Janosze Ýka:) 80% aneb každá repríza je vítaná a naštěstí to není každý rok, aby vám to stihlo zevšednět. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál s výborným hereckým obsazením. Zejména Kopecký jako průvodce je naprosto výborný a v podstatě temné osudy lumpů podává s nádechem dobrodružnosti. Brzobohatý jako Babinský nebo Vyskočil jako Grasel jsou přesně podle mých představ. Jen jedna drobnost: v dílu s Graselem filmařům unikly stopy po pneumatikách v polích, jimiž Grasel na koni projíždí:-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pan Kopecký byl jako vyprávěč (průvodce) velmi příjemný. Škoda, že těch epizod bylo pouze šest. Určitě by se našlo pár dalších loupežníků a zbojníků, kteří by si za svoje činy zasloužili být zvěčněni v tak zajímavém a povedeném seriálu. seriál je samozřejmě z dob již dávno minulých, ale přesto se nedokážu ubránit pocitu, že dříve seriály skutečně za něco stály. Dnešní televizní tvorba se s nimi vůbec nemůže srovnávat, protože má nedostečnou kvalitu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (15)

  • Poté, co voják na ošetřovně pronese: „Babinský, nepřej si mě“, lze na dveřích zahlédnout stín od mikrofonu. (Duoscop)
  • Natáčelo se v Praze, zámku Slatiňany, Valečově, Šareckém údolí. (M.B)

Související novinky

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama