Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (727)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil je v podstate variace na prvni, takze vsechny znamy postavy se vraci. Akorat tu nema Kevin na hrani barak a jeho okoli ale prakticky celej New York, coz zapricinuje, ze je dej misty trochu roztahanej a 2 hodiny by film taky nemusel mit. Nicmene tohle vsechno filmu odpustite v momente, kdy zase zacne na zaver Kevin masakrovat dvojka lupicu, akorat tentokrat uz prezijou opravdu neskutecny veci, treba cihlou do hlavy z nekolika pater a misty uz to je drobet prehnany, ale porad dokonala rodinna komedie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Columbus okopíroval kostru jedničky s atmosférou vánočního času rodinné sounáležitosti a konání dobrých skutků a to k vysokým tržbám hravě postačilo. Ovšem nalijme si čisté okeny - zajímavá je v podstatě jen pasáž, kdy na svůj věk uvědomělý sadistický fakan Macaulay likviduje proudem, žehem i cihlami duo zlodějíčků v duchu cartoons s Tomem a Jerrym. A ani si nechci představit, co by s nimi provedl, kdyby už v tu dobu byl na koksu.. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

To tak včera v televizi dávali Sám doma 2 a já si říkal, že zavzpomínám na dětství. Zatímco první díla je klasika a neztrácí glanc i po všech těch letech, u dvojky jsem narazil. Nikdy jsem si totiž neuvědomil, o jak perfektní kopii jde. Hlavní premisu překousnu, na to stojí vše a jedna z mála vtipných chvil nastane právě při procházení banditů domem plným nástrah. Ale strčit sem opět osamělou postavu, které se zprvu Kevin bojí a která mu na konci zachrání život; opakovat scénu s filmem a panáky místo lidí plus spousta nelogických dějových zvratů.... to si teda nenechám líbit. Místo smíchu jsem totiž neustále přemýšlel o marném konání postav a kroutil hlavou ve znamení nesouhlasu. ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 20 000 000 $ Otvárací Víkend: 31 126 882 $ (v 2 222 Kinách) Tržby USA: 173 585 516 $ Tržby SR a ČR spolu: 551 482 $ Tržby Celosvetovo: 358 994 850 $Pre mňa o stupeň lepšie čo sa týka zábavností.Samozrejme že to ide cez kopirák ale tomuto filmu to na kvalite neuberá.Culkin mi nevadí a Pesci a Stern sú v úlohách zlodejov výborný.Veľmi mi ale vadilo to morálne ponaučenie,no teraz každý rok keď to zbadám na vianoce v TV,vôbec mi to neprekáža a nikdy sa mi nestalo že by som to prepol na iný film. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka se dokázala držet vysoce nasazené laťky zuby nehty. Sice je o pověstný fous slabší, ale pořád je to nadprůměrná podívaná. Macaulay Culkin zase perlil a dokázal se „poprat“ i s cizím prostředím. Samozřejmě mu k tomu dopomohla nejen dvojice „debilních“ zlodějíčků, ale i personál hotelu. Kvalita zábavy byla dobrá, opět jsem se dost nasmál a i v tomto případě se vždy na tento díl podívám rád znovu. Ostatní díly jsem však už nikdy neviděl. Bez originálního Kevina to nemělo prostě smysl. 70% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (49)

  • Youtubový kanál Screen Junkies požádal lékaře o analýzu jednotlivých zranění Mokrých banditů z nastražených pastí. Oproti prvnímu dílu by je tentokrát ve skutečnosti čekalo o něco více smrtí. Lékařův verdikt byl následující: Harry (Joe Pesci) by zemřel 6x (zásah klíči do hlavy, těžké popáleniny po výbuchu kerosinu, 2x rána litinovou trubkou, pád z velké výšky, zásah padajícími plechovkami s barvou), Marv (Daniel Stern) 10x (4x zásah cihlou do hlavy, smrt vysokým napětím, 2x pád z velké z výšky, pád pytle s cementem, 2x rána litinovou trubkou, zásah padajícími plechovkami s barvou). (Foxhound#1)
  • Harry (Joe Pesci) a Marv (Daniel Stern) chtějí po Kevinovi (Macaulay Culkin) fotoaparát, protože je vyfotografoval při krádeži. Ten by jim však byl k ničemu, protože jde o instantní fotoaparát, který rovnou vytváří samovyvolávané fotky. (Diego75)
  • Eleanor Columbus, dcera režiséra Chrise Columbuse, si zahrála ve filmu malou holčičku v hračkářství. (Rafik)

Reklama

Reklama