Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (960)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Legendární romantická slaďárna, která nás chlapy sice moc nenadchne, ale za tu úžasnou hudbu si určitě **** zaslouží. ***Věděli jste, že: Scénáristka Eleanor Bergsteinová se při psaní scénáře nechala inspirovat zážitky z dob svého dospívání na počátku 60. let. I ona byla dcerou bohatého židovského lékaře a během léta, které trávila s rodiči v letovisku Catskills, se zamilovala do tanečního instruktora.// Když Bergsteinová obcházela se scénářem Hollywoodská studia, přidávala k němu kazetu s kompilací dobových písniček, aby ilustrovala svou představu o atmosféře budoucího filmu.// Roli Johnnyho měl původně stvárnit Billy Zane. Producenti se však obávali jeho nevalných tanečních zkušeností.// Patrick Swayze sám napsal a nazpíval píseň "She´s Like the Wind".//Swayze málem svou roli odřekl, když se dozvěděl, kdo vyhrál konkurz na jeho partnerku. S Greyovou se výzjemně nesnášeli už od jejich prvního společného snímku "Rudý úsvit" a jejich nevraživost jim vydržela i po celou dobu natáčení "Hříšného tance".//Filmaři museli nečekaně hledat náhradu za původně plánovanou natáčecí lokaci Catskills, protože tam v té době žili už jen samí důchodci.//"Hříšný tanec" se odehrává během letních prázdnin. Filmaři ovšem natáčení o několik týdnů přetáhli a zastihl je podzim. Armáda asistentů musela v celém areálu přestříkat zažloutlé listí na stromech na zeleno; tam, kde listy už začínali padat, je dokonce lepili zpátky na větve.*** ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Totální sračka. A tato dvě slova dvakrát podtržené. Totální hovnovina, která se může líbit pouze slečnám a teploušům, kteří jako jediní mají právo najít si v tomto nesmyslu nějaké zalíbení, protože oni jsou jinak smýšlející tvorové. Pokud se neřadíte ani do jedné skupiny a přesto se vám tenhle výplod chorého a neuznávaného režiséra líbí, tak potom byste měli zvážit návštěvu nějakého uznávaného psychologa, který by vám pomohl odhalit vaše skryté odchylky od normálu. Nevzpomínám si, že bych tuhlu blbost někdy viděl celou v jednom kuse. Vždy tak 5 až 10 minut. Při delším sledování bych si asi způsobil nějakou disfunkci některé části mozku a za to mi to nestojí. Pokud vás někdo požádá vidět tuhle kokotinu celou s ní/ním ( zvolte si podle orientace), tak si rychle najdětě supervýmluvu a prchejte. A protože jsem hrozně hodný a mám pro vás pochopení, tak zde přikládám seznam těch nejpoužívanějších výmluv, které je potřeba střídat. Vymyslet další je otázka pouze vaší fantazie.: 1)Bolí mě ruka/hlava/noha/břicho/záda/zub/zuby jdu tedy spát. 2)Jsem unavený. Jdu spát. 3)Brzy ráno vstávám. **Rozhodně tyto výmluvy nezaměňte s frázemi jako jsou: ,,Jdu na pivo!" nebo ,,Chci se dívat na fotbal/hokej/baseball/tenis/basketbal/porno/rugby/NFL/další oblíbené EXISTUJÍCÍ sporty." Mohlo by to nadělat problémy. Myslím, že se z mého komentáře dá vycítit můj postoj k této zmrdovince a není tedy potřeba se více rozepisovat. TOTÁLNÍ ODPAD. ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Minimálně jedna hvězdička navíc je z nostalgie, dneska na mě Hříšný tanec působí podstatně více jako hloupá romantická pohádka, ale svého času to byl zkrátka fenomén, který každý znal téměř zpaměti. Myslím si, že pokud si zachováte nostalgický nadhled, může to být stále ještě slušná zábava, i když je fakt, že některé věty vyvolávají z divákovi zcela jiné pocity, než bylo zjevně zamýšleno, viz nesmrtelné "Baby nebude sedět v koutě!" :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vrcholom kariery, nedávno zosnulého amerického herca, Patricka Swayzeho je "Dirty Dancing". Navždy zostane filmovým fanúšikom známy predovšetkým ako vášnivý, mladý tanečník Johnny Castle z tohto snímku, ktorý v roku 1987 natočil režisér Emile Ardolino. Nemám ku tancu žiadne vlohy. Nedokážem vyjadriť svoje emócie týmto spôsobom. Preto tanečné filmy moc nemusím. Zvlášť tie z posledných rokov, ktoré sú plné hip hopu, street dance a podobných opičích exhibícií. "Hriešny tanec" je však celkom v pohode, najmä jeho rock´n´rollové pasáže. Patrick Swayze a Jennifer Grey vytvorili sympatický pár. Seklo im to spolu. *** ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí a naprosto zasloužená romantická, taneční a feel good klasika. V pubertě jsem ji viděl x-krát, protože ji máti se ségrou pořád protáčely, a kupodivu mě bavila, i když jsem jinak čučel jen na akčňáky a na horory. A s odstupem času chápu proč mě bavila. Má totiž opravdu dobrý, příkladně čistě napsaný příběh, který mě po letech překvapil tím, jak málo vlastně je - i přes početné a efektní taneční scény - o tanci, který by mohl být nahrazen jinou činností. A pak tím, jak je feministický, což bych od tanečního filmu opravdu nečekal, vzhledem k tomu, že při tanci tradičně vede muž. Film je totiž příběhem o rychlém dospění naivní, hodné, ale nikoli hloupé tátovy holčičky skrze její aktivní pomoc osudovému muži-tanečníkovi a to i za cenu toho, že se tak dostane do konfliktu s dosavadním mužem č. 1 v jejím životě - jí obdivovaným otcem. Což souvisí se třídními rozdíly... To celé je opatřeno příjemnou retro atmosférou čarovanou hlavně náloží dobových hitů, dobrými herci (kouzelně vyvalená Jennifer Grey, sympatický a sexy morous Swayze) a perfektně to vystihuje nudu a trapnost rodinných dovolených, kterou všichni dobře známe :) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (86)

  • Keď Patrick Swayze (Johnny) podľahol rakovine, Jennifer Grey (Baby) si na jeho pamiatku zatancovala na pieseň z filmu počas reality šou Dancing With the Stars (od r. 2005). Keď sa na tréningu dozvedela, že bude tancovať práve na "These Arms are Mine", rozplakala sa a utiekla z tanečného štúdia, aby to mohla predýchať. (Raccoon.city)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno