Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (964)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Svého času se konaly málem soutěže o to, kdo Hříšný tanec viděl vícekrát. Já ho viděl jen asi 4x, ale klidně se podívám i popáté. Ne že by se jednalo o tak úžasné veledílo, ale je to snad nejlepší oddechovka, co jsem kdy viděl, navíc se skvělou hudební složkou (60. léta já ne že mám rád, já je přímo žeru). Patrick Swayze a Jennifer Grey odvádějí přesně to, co je od nich očekáváno a divák tak může po skončení filmu blaženě usínat s představou, že ta 60. léta byla opravdu úžasná ... ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Legendární romantická slaďárna, která nás chlapy sice moc nenadchne, ale za tu úžasnou hudbu si určitě **** zaslouží. ***Věděli jste, že: Scénáristka Eleanor Bergsteinová se při psaní scénáře nechala inspirovat zážitky z dob svého dospívání na počátku 60. let. I ona byla dcerou bohatého židovského lékaře a během léta, které trávila s rodiči v letovisku Catskills, se zamilovala do tanečního instruktora.// Když Bergsteinová obcházela se scénářem Hollywoodská studia, přidávala k němu kazetu s kompilací dobových písniček, aby ilustrovala svou představu o atmosféře budoucího filmu.// Roli Johnnyho měl původně stvárnit Billy Zane. Producenti se však obávali jeho nevalných tanečních zkušeností.// Patrick Swayze sám napsal a nazpíval píseň "She´s Like the Wind".//Swayze málem svou roli odřekl, když se dozvěděl, kdo vyhrál konkurz na jeho partnerku. S Greyovou se výzjemně nesnášeli už od jejich prvního společného snímku "Rudý úsvit" a jejich nevraživost jim vydržela i po celou dobu natáčení "Hříšného tance".//Filmaři museli nečekaně hledat náhradu za původně plánovanou natáčecí lokaci Catskills, protože tam v té době žili už jen samí důchodci.//"Hříšný tanec" se odehrává během letních prázdnin. Filmaři ovšem natáčení o několik týdnů přetáhli a zastihl je podzim. Armáda asistentů musela v celém areálu přestříkat zažloutlé listí na stromech na zeleno; tam, kde listy už začínali padat, je dokonce lepili zpátky na větve.*** ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No jo, přiznávám, tanečním jsem se vyhýbal jak čert kříži, jenže u Hříšného tance jsem se vážně nenudil. Tohle není moje parketa, ovšem dnes již legendární hudba a životní role Patrika Swazeho spolu s Jennifer Greyovou v roly Baby, jo tenhle film se právem zařadil k Pomádě a Flashdance. Navíc se nesnaží být za každou cenu nuceně romantický, přesto romantikou přímo přetéká. Zkrátka film nemá být jed dobře oblečený ale musí mít hlavně duši a to tenhle určitě má. A to nejen kvůli hudbě, ale především kvůli lidskosti a síle toho citu, který v civilu pojmenováváme láskou. Takže na závěr, dal bych klidně i čtyři hvězdičky, ale myslím že slova jsou stejně víc než značky. Dámy a pánové račte na taneční parket! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si dal opáčko tohoto filmu. Nejsem k němu už tak kritický, jako dříve, ale stále platí, že povrchnějších a předvídatelnějších snímků, které mají zároveň relativně vysoké hodnocení, moc není. Swayzemu to tančí parádně, to je pravda, škoda, že není lepší herec, celá ta zápletka mohla být uvěřitelnější. Dobré je, že se snímek odehrává na přelomu padesátých a šedesátých let, aspoň se ta hudba dá poslouchat. Příště následuje revize Pretty Woman! ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Sladká limonáda, na kterou se slítají vosy, jen co zazní první krásné tóny, v rytmu tance se rozhoupají první páry a Jennifer Grey hodí své první zamilované pohledy v největší roli své kariéry. Mám ten film rád, protože dokáže při každém shlédnutí vždy zaútočit na mé city a potěšit mne krásnou story. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=igFvzxe5jKM ()

Galerie (68)

Zajímavosti (87)

  • Při natáčení dvojité piruety potřeboval Patrick Swayze (Johnny Castle) víc než 25 pokusů, než byl sám se sebou spokojen. (vika.evil)
  • Taneční choreografii má na svědomí Kenny Ortega, který o dvacet let později režíroval trilogii Muzikál ze střední (2006, 2007, 2008), na níž také spoluvytvářel taneční choreografii a za kterou obdržel i několik cen (např. i jednu Emmy). (elisheva)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama