Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Stupidní sračka, kde nic nedává smysl (už ta výchozí situace je uhozená, aby někdo usnul na nástupišti a zamknuli ho v metru, nemluvě o tom, co následuje - ten mutant tam evidentně žije x let v tichosti, ale zrovna jako naschvál se rozhodl zabíjet lidi, teprve když mu tam vleze Franka Potente, bože!). Nelogické chování postav (čistič kanálů, hlídač v metru...), ohraná klišé, krajně dementní děj, nejvíc mě tam ovšem asi iritovala ta rádoby brutalita, která je ve skutečnosti jen směšná, podobně jako všechny záběry na toho mutanta, u kterých jsem vždy vyprskl smíchy. Jedna hvězda za Franku Potente, která je zde úžasná jako vždy, jinak je to jen ztráta času. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekla, čekala jsem to mnohem horší. Dokonce to mělo i trochu děj. Že bych se bála, to určitě ne, spíš to bylo místy nechutný. Ale co chcete po zdegenerovaném vraždícím skřetovi. :D Film jsem si pustila, protože jsem ho našla v počítači stažený od kamaráda a chtěla jsem něco krátkého na odreagování. :D Řekla bych, že to byl lehký podprůměr, ale že bych se bála jít do metra, to zase ne. :D ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dokud se film snaží stavět na atmosféře ve stylu "něco zlého se děje, aly my vám ještě neukážeme detaily", docela se na "Creep" dá dívat. Po odhalení zápletky vše začne skřípat, až se doskřípe k nemastnému, neslanému konci. Snad nejvíce filmu ublížila skutečnost, že vystupující postavy jsou člověku naprosto ukradené až nesympatické. Jak má divák prožívat děj, když hrdinům ani trochu nedrží palce? Lola zase běžela o život - a že to byla podívaná! Vidět Franku Potente utíkat... nevěděla jsem, jestli se mám smát, brečet nebo rovnou zvracet. V "Rychlých šípech" by to okomentovali slovy: "běží jako sloní mládě", ale to by urazili sloní mláďata, která mají podstatně lepší koordinaci pohybů a mnohem více elegance. 48% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +atmosféra, zvuky -hodně tmavý obraz, podivný děj, slabé obsazení i herecké výkony/// Film vynášený do výšin (reklama) nakonec nepřinesl nic nového, zajímavého ani zvláštního. Sice mohu tvrdit, že teď už mě neuvidíte v Pražském metru...a já mohu býr rád, že v Brně žádné nemáme... ale teď vážně, být to trošku více vysvětleno a být to více vyvražďovačka, tak budiž. Ovšem tenhle film velice rychle zapadne, když nezmíním pár hutných scén, tak to byl film docela o ničem. No sem zvědav na alternativní začátek i konec, když už to na tom dývku mám :-)/// Celkem 47%/// ()

Lucasion odpad!

všechny recenze uživatele

S láskou vzpomínám na doby, kdy vycházely časopisy a k nim bylo přiložené dvd. V těchto dobách, kdy kino byla výsadou párkrát do roka, a na nový film jsem čekal s ročním odstupem. To byly časy, kdy jsem dal zavděk jakémukoliv dříve neviděnému filmu. Vzpomínám, že Metro bylo jedním z těch filmů. Dnes již naprosto hororový blábol. Londýnské metro je horor samo o sobě, být zavřený uvnitř po zavíračce je děsivá představa. Cpát tam tedy vychrtlého pána s hákem je zbytečné. Nicméně i přesto tam je. Atmosféra je zpočátku zajímavá, ale jakmile je odhaleno monster of the week je to celé v pytli. Nepamatuji si, že to bylo takhle brutální. A hlavně zbytečně brutální. Nevysvětlený původ bych mohl přehlédnout. Díry ve scénáři už těžko. Film je jimi prolezlý skrz na skrz. (Jak se sakra Guy vzal v metru? A copak se stanice nekontroluje, když zavírají?) Do toho je hlavní postava neuvěřitelně anti-sympatická. Její chování ať tenhle udělá za ní tohle, a ona zase tamto a všichni ať udělají, co ona chce, protože ona z nějakého záhadného důvodu nemůže. Uf. Naprosto otravný prvek ve filmu. Já fandil jenom pejskovi Seznamovi, ať to zvládne ve zdraví. Creep je zbytečný film. (10 %) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Původním záměrem tvůrců bylo na začátku filmu objasnit, jak se zabiják dostal do podzemí. Od nápadu však bylo upuštěno mimo jiné proto, aby diváci necítili k zabijákovi větši sympatie než k hlavní hrdince. (L_O_U_S)
  • Alternativní názvy filmu jsou "Runt", "Cellar Dweller", "Horunder", "Here Kitty Kitty", "One Track Mind" a "Piccadilly Nightmare". (Chatterer)
  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)

Reklama

Reklama