Reklama

Reklama

Experiment na válečné lodi Philadelphia odstartuje cestu desetiletími, cestu ze čtyřicet let vzdálené minulosti do rozžhavené současnosti Nevadské pouště. Podaří se ovládnout čas a změnit historii...? (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (58)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zpočátku těžký průměr až podprůměr, který je tak předvídatelný a nekreativní, že to až bolí, stejně jako béčkové herecké výkony a úmorná americká schématičnost. A ke konci se to sice nezmění, ale aspoň se to dá brát jako vcelku obstojně vystavěná žánrovka na jedno zhlédnutí, naprosté vypnutí (třeba) u televize a rychlé zapomenutí. Na jednu stranu je takových průměrných žánrovek tolik, že je to až strašidelné, na tu druhou je vždycky fajn, když u nich pořád nekoukám na počet minut do konce a bez větších problémů si je přečkám. Jen proto ta slaboučká třetí hvězda, jinak není o co stát, protože to je dost tuctová sci-fi (ve které samozřejmě nechybí překlopení do romantického filmu) o jinak velice zajímavé záhadě, ale když už nějaký film o ní, pořád je lepší Tajemná záře nad Pacifikem, která aspoň v základu umí poctivě zaujmout, ačkoli ani tak mi nepřijde bůhvíjak úžasná. Z té si ale ještě něco pamatuji, zatímco z Filadelfského experimentu si za pár měsíců asi nevzpomenu na nic, snad jen na to, jak dlouho jsem zhlédnutí odkládal. Slabé 3* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +na svoji dobu slušné efekty, dobrá atmosféra, námět -nic mi vyloženě nevadilo, snad jen bych chtěl vidět podobný námět ze současné doby/// Dnes samozřejmě od tohoto filmu nemůžeme čekat kdovíjaký zázrak, ale viděl jsem ho prvně a nenudil mě. Nad postaršími efekty jsem mávl rukou a užíval si hlavní hrdiny a časové paradoxy. Fakt, že mě to bavilo a tvůrci to neukončili jen hezkou zatmívačkou ale opravdu si vyhráli i s tím koncem mě opravdu potěšilo./// Celkem 65%/// ()

Reklama

Stanley 

všechny recenze uživatele

Na tomto snímku je nepochybně nejpozoruhodnější fakt - byť to může vypadat opravdu fantasticky - že prvotním záměrem filmařů bylo nastínit skutečné události, k nimž (údajně) došlo při tajném experimentu, který americké vojenské námořnictvo provedlo 12. srpna 1943 s torpédoborcem DE 173 Eldridge (mimochodem loď v těch letech ve službách námořnictva skutečně působila a po válce byla prodána Řecku pod novým jménem Leon). Kam až v ději filmu můžou sahat jisté možné historické reálie a co je jen koření zplozené scénáristickou fantazií, není zcela zřejmé, v každém případě se ze snímku stává zajímavý pokus o zfilmování jedné legendy z neobjasněných záhad moderních vojenských tajemství, o kterých se veřejnost zřejmě nikdy nedozví skutečnou pravdu. Příběh jako takový je poměrně netradiční a poutavý, takže lze doporučit ke zhlédnutí. ()

sator 

všechny recenze uživatele

USS Eldridge, loď které se experiment týká, byla 15. ledna 1951 byla převedena na základě zákona o vzájemné obranné pomoci do Řecka , kde sloužila jako Leon (D54)  Leon byl vyřazen z provozu 5. listopadu 1992 a 11. listopadu 1999 byl prodán jako šrot firmě V&J Scrapmetal Trading Ltd se sídlem v Pireu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nebýt té apokalypsy v současnosti, mohl to být solidní béčkové sci-fi s cestováním časem, armádou a klasickou šablonou "osamělý hrdina získá nečekanou pomoc od buchty, ale pořád po něm všichni jdou, naštěstí se objevují intervalově, takže se stihne zamilovat, spářit a opepřit konec". Kdyby se nevracel zpátky a zase do pohádky, bylo by to na zamyšlení, takhle ale jen zaškrtli kolonku 100% happy end. Film, který vám připomene pár dalších kousků, ačkoliv většinu z nich předstihl (ty blesky a létající noviny mi hodně připomněly Terminátora natočeného shodou okolností ve stejném roce, Michael Paré je zase takový kříženec Hugh Granta a Dolpha Lundgrena. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Trailer premietaný v Austrálii prevzal hudobný doprovod z filmu Blue Thunder (1983). (beso74)
  • Vo svojej dobe to bol film, ktorého cesta z filmového plátna na pulty video požičovní bola najrýchlejšia. Kinopremiéra sa konala v auguste a videopremiéra už koncom októbra. (beso74)

Reklama

Reklama