Reklama

Reklama

Anakonda

Trailer

Obsahy(1)

Do hlubin amazonského pralesa se vydává výprava dokumentaristů, vedená profesorem Stevenem Calem, aby našla tajemný indiánský kmen Širašama. Cestou expedice neplánovaně získá dalšího člena, lovce Paula Saronea, který chytá hady pro zoologické zahrady a jeho loď uvízla v hustých kořenech. Paul jim vypráví indiánskou legendu o obrovském hadovi, události v džungli však dávají tušit, že by nemuselo jít jen o mýtus. Krátce po vyplutí se Steven ocitne v ohrožení života, když při pokusu uvolnit zaseklý lodní šroub vdechne vosu. Sarone provede tracheotomii. Zachrání mu tak život, znamená to však, že se výprava musí vrátit a dopravit Stevena do nemocnice. Sarone navrhne plavbu zkratkou, kterou prý dobře zná, a výprava v tísni neochotně souhlasí. Nový směr plavby se jim však stává osudným. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Čistokrevný béčko v áčkovým hávu. Jasně je to kravina jak vyšitá, ale i tak mě to dost nízký hodnocení trochu zaráží. Co by jsme dneska za takovýhle monster horor s tak pěkně udělanou digitální anakondou dali. Danny Trejo zkape hned na začátku a na scénu přichází partička nadšených a vesměs otravných filmařů kterým nepřejete nic jinýho než, aby byli sežráni do jednoho. Teda snad s výjimkou Lopezky, která sice nikdy neuměla hrát a nehraje ani tady, ale aspoň se na ní v tý době dobře koukalo no a samozřejmě je tu démonický Voight který svou hereckou třídou strčí zbytek výpravy do kapsy. Ve finále trochu zamrzí SPOILER vysoký počet přeživších i když chápu, že Ice Cube by se tomu hadovi asi do žaludku nevešel. Aspoň, že na konci najdou kromě hladový anakondy i ty zpropadený Širišamy, když už kvůli tomu musela zařvat půlka štábu.65% ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla jen proto, že ho dávali v televizi, jinak bych na něj třeba do kina nikdy nešla. Jennifer Lopez "rádoby herečka" filmu určitě nepřidá. Námět je také stokrát omílaný, když se objeví nějaká příšera a ta zabíjí a zabíjí... Navíc se mi v konečných scénách vůbec nelíbilo, jak udělali anakondu, byla až moc umělá a málo realistická. No, tenhle film zkrátka nic moc, možná některé scény byly dobré, ale jinak ne. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Bože, Jennifer nééé, já už budu hodnej, jen mi netvrď že je tohle herečka. Filmy o hadech jsou oddedávná zdrojem surovin pro hororový průmysl, jedny jsou skvělé (kupříkladu Mamba) a jiné příšerné (pro příklad Chřestýši) a pak jsou tu takové, co se chtějí tvářit jako skvělé, ovšem přitom jsou úplně na prd. Anakonda je zdárným příkladem toho, jak z poměrně slušného námětu udělat prvotřídní závačku, podloženou leckdy prapodivnými speciálními efekty a v případě hlavní hrdinky i dosti svérázným pojetím herecké profese. Prostředí samotné nabízí tolika možností, jak pracovat s napětím, žel tvůrci zvolili tu nejhorší. S napětím zásadně nepracovat. Souhlasím s tím že Jon Voight je milionkrát úlisnější než ta nafouklá zahradní hadice, kterou vydávají za obrovského hada. Jediným moudrýk krokem bylo to co udělal Dany Trejo, ukončil to hned na začátku. Škoda že se autoři nedrželi jeho zdárného příkladu. Takže máme tu dobrodružný film z amazonských pralesů jež spíš než horor připomíná díl z cyklu National Geographic. Prakticky není nec co bych mohl vyzvednout a tak vlastně nevím proč dávám ty dvě hvězdičky? Asi za snahu....... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jako puberťák, jsem já blbec na to šel do kina. Tenkrát mě na filmu zaujala akorát Jennifer Lopez a na velkym plátně některý scény s tim hadem taky vypadaly docela efektně, ale stejně jsem litoval, že jsem na to chodil. Pak jsem to viděl po pár letech v televizi a nezaujalo mě na tom už vůbec nic... ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Dosti prumerny horor se zviratkem, ktery drzi nad vodou jedine krasna J.LO a celkem dobrej bastard v podani Jona Voighta. Anakonda nevypada spatne, ale objevuje se na scene tak casto, ze uz se nejen neleknete, ale zacnete se spise zajimat o okolni krajinu nez o hada. Herecke vykony nic moc, Jeniffer hraje jaks taks, ale myslim, ze do filmu nebyla obsazena aby neco hrala :) No a Voight hraje zas jednoho ze svych "zlych chlapku" ale nehraje ho spatne, jeho mrknuti okem je vskutku dabelske. No co se dejovosti tyce - docela dobra nuda, clovek se tu prestane bavit po pulce filmu, nema to tempo, ani se vam to nesnazi zabrnkat na nervy, proste nic spolecneho byt jen s naznakem Hororu. Film pusobi spise jako nejaky dokument o amazonske dzungli, ve ktere se skryva had, ktery je sice velky a zravy ale to je u nej tak nejak akceptabilni a normalni. Me tento film proste nenadchl a nebyt krasne Jennifer tak prijde i o druhou hvezdu. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (19)

  • Během natáčení jedné scény zkratoval pult na ovládaní počítačem řízené anakondy a had byl zcela mimo kontrolu filmařů. Některé záběry jsou použity ve filmu. (PußyMagnet)
  • Ve scéně, kdy se loď pomalu vrací, je možné si všimnout, že jde o záběr puštěný pozpátku, protože vodopád teče „do kopce“. (oje)

Související novinky

Nová Anakonda loví překvapivé obsazení

Nová Anakonda loví překvapivé obsazení

24.08.2024

Předělávek osmdesátkových hororů už bylo dost, nyní na přetřes musí přijít i pozdní devadesátky. Jenom tak si lze vyložit následující zprávu. Nové verze by se totiž měl dočkat rozporuplně přijatý… (více)

Reklama

Reklama