Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jasně že příběhem a trochu i zpracováním je to béčko béčkovité, ale herecké výkony, dynamický střih a v neposlední řadě nezastavitelný splašený vlak tomu dodávají velmi přesvědčivou masku vytříbené akční podívané. Končalovskij se na režisérské židličce sice moc nepřetrhl, ale o to více je snímek svižný a v závěru i emocionálně úderný. Chcete-li na 100 minut vypnout a sem tam nějaký ten stříkanec krve vás nerozhodí, není nad čím váhat. 75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tuny oceli v akci. Andrej Končalovskij připravil na svou dobu několik docela frajerských scén, hlavní síla nicméně tkví v béčkové jednoduchosti a přímočarosti děje. Karty jsou jasně rozdané a neřízená mašina ohrožuje nejen její posádku. Úvod je fajn, ledová atmosféra to o desítky minut později dokonale podtrhuje. Jen to mezitím (nesmyslně snadný útěk) drhne. Naštěstí jsou tu velmi solidní Jon Voight a Eric Roberts, kteří přikládají pod chlapácký feeling, naopak Rebecca De Mornay je dle mého úplně mimo mísu (nejen tím umělým přehráváním). I přes nesporné kvality dám téhle divoké jízdě za nejistou budoucností jen silné tři hvězdy. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Strhující napínavá jízda, která těží hlavně ze dvou věcí: 1) Končalovského pojetí omezeného prostoru vlaku, kdy napětí stupňuje prostřihy do řídícího centra, jenž přináší další překážky a problémy, 2) výborně napsaných a zahraných charakterů vězňů i bachařů, ke kterým cítit nějaké sympatie je vzhledem k jejich podstatě docela problém. Výsledkem je nekompromisní biják, kterému atraktivitu i po více než dvaceti letech zajišťuje hlavně neodolatelný chlapácký felling tvrdého dobrodružství, jako z rukou pánů Frankeheimera či Carpentera. K tomu druhému navíc odkazuje i tradiční synťáková hudba. Klasika. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úvodné minúty z väzenského prostredia sú veľmi dobré aj v ďaka Robertsovej boxerskej vsuvke v ringu. Po úteku sa dvojica väzňou ocitne vo vlaku, ktorý sa vymkol kontrole. Prevažná časť filmu sa odohráva práve vo vlaku, ale divák o nič neprichádza, pretože herecká dvojica Voight a Roberts sú skvelí. Hlavne musím pochváliť Robertsa, ktorý sa posledné roky často objavuje iba vo vedľajších, prevažne záporných úlohách. Tu naozaj zažiaril a nominácia na oscara bola naozaj zaslúžená. Iskrenie a napätie medzi dvojicou väzňov je akýmsi tmelom medzi ostatnými scénami a dohromady film pôsobí ucelene bez hluchého miesta alebo zbytočnej scény. Film 80%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Názov pripomínajúci akčné béčka z deväťdesiatych rokov je omnoho viac, než by ste od tohto titulu čakali. Netreba podceňovať klasiky z osemdesiatych rokov a táto k jednej z nich určite patrí! Získanie osobnej slobody a ako ďaleko je človek ochotný zájsť, aby si ju vybojoval. To je hlavná téma tohto pútavého a napínavého akčného filmu. Dve hlavné postavy, väzni na úteku Manny (Jon Voight) a Buck (Eric Roberts) a prerod ich charakterov, kde palce budete držať stopercentne tejto dvojici. Nie, že by sme sa naozaj radi sa s nimi stretli, ale môžeme vidieť ich poľudštenie a môžeme sa s nimi stotožniť. Zástanca spravodlivosti je naopak predstaviteľ záporného typu postavy a príde mi to fascinujúce, že postava, ktorú som naozaj nenávidel bol práve (John P. Ryan) dozorca Renkin. Práve on zmenil svoje úsilie o dolapenie väzňov až k osobnému poslaniu nenávisti a pomsty. Krajina a scenérie sú fascinujúce, hlavne vonkajšie zábery vlaku ako sa rúti cez pustú kanadskú divočinu, či klaustrofobické zábery z vlaku. Vo filme nie je zlý herecký výkon, všetci hrajú s intenzitou, ktorá zodpovedá požiadavkám filmu. Jeden z mála akčných filmov, ktorým sa nebojím dať nálepku - umelecké dielo. 85%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Eric Roberts před natáčením několik měsíců cvičil, aby nabral svalovou hmotu. (džanik)
  • Jon Voight si nechal upravit nos, aby byl jeho výraz dostatěčně „vinný“, nosil falešné zuby a jeho nápadem byl Mannyho knír. (ČSFD)

Reklama

Reklama