Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Perfektne drsna akcni beckova jizda. Pribeh je sice prakticky nulovej, ale koho to sere, kdyz celej film jede v slusnym tempu a je zabavnej. Nejlepsi je asi uvodni pulhodinka ve vezeni, to je fakt naklad. Prostredni cast filmu je trochu slabsi, hlavne proto, ze se tu prakticky nic moc nedeje. Ale zaver uz je zase jizda. Navic se film muze oprit o perfektni herce. Roberts skutecne podava asi zivotni vykon, je drsnej, ale zase je to spis takovej hlaskujici posuk nez nejakej super drsnak, ale celkove zajimava postava. No ale pak tu je hyper vostrej borec Jona Voighta, takle drsnyho sem ho snad jeste nevidel. No a tyhle dva se dobre doplnujou. Ja jsem se bavil paradne. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Splašený vlak jsem viděl už několikrát a když jde film zrovna v televizi, tak se rád podívám znovu. Zejména úvodní část z vězení se mi hodně líbí. Řek bych, že tohle je ten případ filmu, kterej za těch téměř 40 let od natočení na ty 4 hvězdy tak nějak dozrál. Škoda snad akorát trochu divnýho konce a na můj vkus moc jednoduchýho útěku z vězení. Překvapil Eric Roberts, kterej tady ze sebe asi vypotil životní výkon. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že tenkrát v televizi to byla pecka. S odstupem času a čerstvou projekcí téměř 30ti letého filmu už Runaway train nepůsobí tak osudově a dramaticky jako tenkrát, ale i tak má své nesporné kvality, a to především v námětu. Bohužel zrychlené záběry akčních scén už dnes působí poněkud vtipným dojmem, stejně jako třeba způsob samotného útěku z vězení. Z pohledu scénáře by určitě neškodilo přidání více krizových momentů a zápletek jak na trati, tak mimo ní. Docela rád bych někdy v budoucnu viděl remake. 70% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čtyři splašené lokomotivy, dva uprchlíci a nekonečné sněžné dálavy. Snímek, který funguje ve všech scénách přímo z vlaku. Navíc má velmi silný závěr, dobré herce a slušně navozenou atmosféru nehostinné krajiny a bezvýchodné situace. Co ovšem Splašený vlak sráží, a to tak že hodně, je béčkoidní postava zlého bachaře a takřka všechny scény z velína. Zbytečně rozmělňují divákův zážitek. Kdyby se naplno soustředili jen na rostoucí napětí v neovladatelném vlaku, tak by udělali lépe. Přesto, především díky závěru, jde nakonec o výborný filmový zážitek. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přečtete si komentář kolegy spable, zamyslete se, a v žádném případě si ten film nepouštějte v dabingu, o kterém píše. Voight nadabovaný stále vytíženějším Petrem Olivou (kdeže jsou parádní časy jeho Bodieho) by snad ještě ušel, Pavel Rýnský v roli ředitele věznice, Libor Terš ve většině menších rolí (vypraveč, dvě třetiny hlasů ve vysílačkách mluví také on, pak dva tři lidi fyzicky na plátně přítomné) a hlavně Tůma nebo spíš Mahdal v roli Erica Robertse - to je smutný pohřební pochod někdejšího skvostu naší kinematografie. Zvolte si jiný, nebo raději anglický zvuk. Protože právě pro otřesný zážitek z dabingu plného patetických plků (od části, kdy se sejdou v lokomotivě s Rebeccou de Mornay) nemůžu jít s hodnocením výše, a film považuju za průměrný až lehce podprůměrný. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Natáčení probíhalo při běžném provozu po trati, což způsobovalo značné potíže a zpoždění. Jak uvedl koordinátor druhého plánu Ted Hewitt, museli filmaři často využívat vleček, aby uvolnili trať skutečným vlakovým soupravám. Z tohoto důvodů měl Alan Hume pro každý záběr k dispozici tři kamery, aby získal co nejvíc materiálu, než štáb bude muset udělat místo jinému vlaku. (Robbi)
  • Zadní lokomotiva, v níž Manny (Jon Voight) a Buck (Eric Roberts) cestují na začátku, je typu EMD GP7, třetí lokomotiva také GP7, druhá s odlišnou kapotáží bez lávek je EMD F7, přední lokomotiva je nejnovější a nejsilnější EMD GP40. (tulakfelix)

Reklama

Reklama