Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica na mňa pôsobila značne dementne, ako niečo so Seagalom po roku.....povedzme že 2000. Ako hustne atmosféra vo vlaku a ako sa vyvíjajú vzťahy ("vzťahy") medzi dvojkou a neskôr trojkou v stiesnenom priestore, tak sa Splašený vlak stáva uveriteľnou psychologickou drámou. Aspoň v rámci žánru akčného filmu. Ponúka niekoľko napínavých scén, príjemné prostredie (samozrejme na pozeranie) a vydarenú pointu. Tá prezrádza viac tým, že nie je doslovná a niektoré veci ohľadom osudu Robertsovej postavy si musíme domyslieť. Nie je to však na dlhé premýšľanie, život je proste "jeden z nejtežších..." 70% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu slušný filmeček, který nám kromě pěkného a hlavně mrazivého prostředí nabídne i zajímavou atmosféru a solidní herecké výkony ústřední dvojice. Jon Voight jasně vedl, ale Eric Roberts velmi mile překvapil – což u něj nebývá moc obvyklé. Oba pánové se skvěle doplňovali, scénář byl rovněž dobrý, mělo to tu správnou atmosféru – jen finále mohlo být ještě emočnější, ale to už bych chtěl asi moc. Rebecca De Mornay byla svého času (v pozdější kariéře) celkem sexy dračice – tady v jejích počátcích jsem jí však vnímal spíš jako takovou šmudlu do počtu…Pobavil i počáteční souboj Erica s Danny Trejem – který svého času figuroval jako jeho „učitel“. 70% ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem vůbec nevěděl. Trochu mi to připomnělo Scottův snímek na podobné téma. Dva uprchlí vězni se dostanou do vlaku na Aljašce. Vlak ale nemá strojvedoucího, selžou mu brzdy a řítí se šílenou rychlostí vpřed. Nikdo neví, jak ho zastavit. Do věci se ještě vloží ředitel věznice, pro kterého to je osobní záležitost. Jeho soupeření s mladým Jonem Voightem se mi dost líbilo. I hudba je dobře zvolená. Napětí tomu rozhodně nechybí. "Tak zastav ten vlak!" ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Whatever doesn't kill me makes me stronger!“ Když se na vás výhružně podívá tím svým menším očkem ukázkový asociál Jon Voight, začne se vám na hřišti tvořit bláto.. Pan Modrý z Gaunerů podepsán pod režisérsky dovedně vedené útěkové drama, které ovšem občas sráží k zamrzlé aljašské půdě dialogy patřící spíše do filmů amerického ninjy Dudikoffa. Té centrále vlakového provozu evidentně chyběl dispečerský nadhled Lloyda Bridgese z Připoutejte se, prosím! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Předchůdce Nezastavitelného a Nebezpečné rychlosti, který rozhodně dokáže v akční rovině zaujmout. Musím se podívat jaké byly v roce 85 Oscarové nominace, ale pokud se v téhle trošku béčkové záležitosti našli dva herci, které Akademie dokázala nominovat, potom rozhodně před nimi klobouk dolů. Samotný konec je skvěle natočen, ty emoce opravdu tryskají, jenže dlouho se toho zase až tolik neděje, naši uprchlí hrdinové více než půlku filmu vůbec netuší, do jakéhože vlaku to vlastně nastoupili. 65% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Pilot vrtulníku, Richard Holley, zahynul během natáčení při letecké nehodě a film je věnován jeho památce. (džanik)
  • Obie Weeks byl v době natáčení zaměstnancem Aljašských drah. Roli ve filmu dostal, protože byl současně ctižádostivým hercem. (džanik)

Reklama

Reklama