Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

genetique 

všechny recenze uživatele

Názov pripomínajúci akčné béčka z deväťdesiatych rokov je omnoho viac, než by ste od tohto titulu čakali. Netreba podceňovať klasiky z osemdesiatych rokov a táto k jednej z nich určite patrí! Získanie osobnej slobody a ako ďaleko je človek ochotný zájsť, aby si ju vybojoval. To je hlavná téma tohto pútavého a napínavého akčného filmu. Dve hlavné postavy, väzni na úteku Manny (Jon Voight) a Buck (Eric Roberts) a prerod ich charakterov, kde palce budete držať stopercentne tejto dvojici. Nie, že by sme sa naozaj radi sa s nimi stretli, ale môžeme vidieť ich poľudštenie a môžeme sa s nimi stotožniť. Zástanca spravodlivosti je naopak predstaviteľ záporného typu postavy a príde mi to fascinujúce, že postava, ktorú som naozaj nenávidel bol práve (John P. Ryan) dozorca Renkin. Práve on zmenil svoje úsilie o dolapenie väzňov až k osobnému poslaniu nenávisti a pomsty. Krajina a scenérie sú fascinujúce, hlavne vonkajšie zábery vlaku ako sa rúti cez pustú kanadskú divočinu, či klaustrofobické zábery z vlaku. Vo filme nie je zlý herecký výkon, všetci hrajú s intenzitou, ktorá zodpovedá požiadavkám filmu. Jeden z mála akčných filmov, ktorým sa nebojím dať nálepku - umelecké dielo. 85%. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To je ale puch !!" - "Copak ty jsi nikdy nebyl v kanále ??" - "Né !! Ale jestli se z tohodle dostanem, ustelu si klidně na hromadě hnoje.." ;) A to ještě slaboduchej Buck Erica Robertse netušil, že je čeká daleko větší nebezpečí než kanál plný krys.. Tohle totiž teprve bude jízda !! ;) Přiznám se, že mě Končalovského tvorba plná bizarních netypických charakterů, které však režisér často převrací naruby z těch jejich zdánlivě klišovitých archetypů, začíná opravdu hodně zajímat.. Splašený vlak staví na původním Kurosawově scénáři, když pohollywoodštěný Končalovskij stejně jako mistr pomocí akce zkoumá charaktery v extrémních situacích, a rozhodně i chemii mezi tradičně výborným Johnem Voightem a Ericem Robertsem s tím jeho fyzickým herectvím.. Opravdu výborný film s luxusní vizuální stránkou a pointou, která i dík posledním shakespearovským řádkům ještě dlouho rezonuje.. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Skvělý Road-train thriller o uprchlých vězních a nákladním vlaku uhánějícím severoamerickou zasněženou krajinou. Chytit si jako stopa při zdrhání z kriminálu dálkovej vlak nemusí být vždy výhodou. Fíra totiž dostal infarkt a ocelová omrzlá obluda se nezadržitelně s narůstající rychlostí řítí vstříc cílové stanici a vlakům na trase.. Skvělá role pro Voighta coby kriminálníka, kterej chce začít život znovu. Viděno nedávno po letech v TV a účinek byl stejný. Tohle mi sedlo. * * * * ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čtyři splašené lokomotivy, dva uprchlíci a nekonečné sněžné dálavy. Snímek, který funguje ve všech scénách přímo z vlaku. Navíc má velmi silný závěr, dobré herce a slušně navozenou atmosféru nehostinné krajiny a bezvýchodné situace. Co ovšem Splašený vlak sráží, a to tak že hodně, je béčkoidní postava zlého bachaře a takřka všechny scény z velína. Zbytečně rozmělňují divákův zážitek. Kdyby se naplno soustředili jen na rostoucí napětí v neovladatelném vlaku, tak by udělali lépe. Přesto, především díky závěru, jde nakonec o výborný filmový zážitek. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Film vyrobila produkční společnost CANNON a já jej řadím k tomu úplně nejlepšímu, co kdy vypustili do světa. Velikou pochvalu zaslouží zejména čtyři hlavní herečtí představitelé (tři ve vlaku a ředitel věznice), kteří podali opravdu top výkony. Pokud jste nepostřehli, kde se ve filmu ukáže Danny Trejo, tak je to při boxerském utkání, kdy je bit Eric Robertsem. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Aljašské dráhy (Alaska Railroad) si vymínily, že název společnosti a její logo se ve filmu nesmí nikde objevit. (džanik)
  • Citát na konci filmu pochází z Richarda III: "No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore I am no beast." Scénárista Edward Bunker také svůj první román nazval "No Beast So Fierce". (džanik)

Reklama

Reklama